Weboldal készítés

Készíttesd weboldaladat a Bluebirddel!

Teljes körű weboldal készítést vállalunk az alábbi elemekkel:

 • Piaci pozícionálás
 • Design tervezés
 • Tartalomtervezés
 • Oldalstruktúra tervezés
 • Weboldal fejlesztés
 • Interface fejlesztés
 • SEO stratégia kialakítása
 • Performancia finomhangolás
 • Üzemeltetési környezet kialakítása

A weboldal készítés számunkra nem csak műszaki feladat!

A weboldalad funkciója az online térben hasonló, mint irodádé az offline térben, azaz a való világban. Egy iroda esetében fontos, hogy helyileg hol van, hogy néz ki, mennyire könnyen lehet megközelíteni, milyen érzés belépni, milyen hangulata van, kit hol érsz el benne. Ha pedig belépsz, fontos, hogy a megbeszéléseid során milyen mondanivalóval találkozol. Ha minden passzol, létrejöhet az üzletkötés vagy a közös munka, ha nem, akkor nem.

Ugyanígy egy weboldalnál is fontos, hogy:

 • helyileg hol van: azaz a domain .hu, .com vagy esetleg más
 • hogy néz ki: milyen a design, milyen a weboldalak felépítése
 • mennyire könnyen lehet megközelíteni: mekkora az organikus / fizetett forgalom
 • milyen érzés belépni: megint a design 
 • milyen hangulata van: már megint a design
 • kit hol érsz benne: oldalstruktúra
 • milyen mondanivalóval találkozol: content

Weboldal alkotóelemei

Weboldal fejlesztés Bluebird

Weboldal készítés folyamata

1. Célkitűzések, pozícionálás

Első és legfontosabb annak meghatározása, hogy mi a weboldalad fejlesztésének célja. Azért készül, hogy meglegyen a kötelező webes megjelenés vagy azért, hogy a webes megjelenés megrendelőket, vásárlókat hozzon? 

A célok tisztázása segít annak felmérésében, hogy mennyi időt, energiát igényel a web alkalmazás tervezése és fejlesztése, továbbá azt is meghatározza, hogy milyen költségkeretet érdemes annak fejlesztésére szánni.

Meghatározandó a weboldal célközönsége. Ennek tudatában kell definiálni a funkcionalitást, megjelenést (design), de még azt is, hogy desktop-, vagy mobilfelhasználás kiszolgálása az elsődleges prioritás.

A legtöbb webalkalmazás fejlesztése előtt meg kell vizsgálni a konkurenciát. Főleg hangsúlyos ez, ha a weboldallal szemben támasztott követelmények között szerepel az organikus találatok közötti megjelenés minél magasabb szintje. Erős online verseny esetén a szoftvertervezési- és fejlesztési feladatok megkezdése előtt érdemes kellő figyelmet fordítani a kulcsszókutatásra. Enélkül ugyanis csak esetleges lesz, hogy melyik konkurens oldalt hogyan előzöd meg a Google keresőben folytatott versenyben. 

2. Tartalomstratégia

A tartalom kezelése a tartalomstratégiával kezdődik. Meghatározzuk a fenti célok alapján, hogy milyennek kell lennie a weboldalnak tartalom szempontjából középtávon és rövid távon. A középtávú elképzelések alapján kidolgozzuk, hogy milyen tartalmakra, milyen szerkezetben lesz szüksége a weboldalnak.

Ezt követően közösen összegyűjtjük a weboldalon megjelenő tartalmat.

A tartalmak összeállításakor elkészítjük közösen a weboldalon megjelenő szövegeket (draft), összegyűjtjük a szövegeken kívüli egyéb elemeket (videók, külső dokumentumok, stb.). Weboldalad szövegezésénél külön figyelmet fordítunk a kulcsszókutatásra, arra, hogy melyik kifejezéssel mekkora forgalomra és versenyre számíthatsz.

Bluebird weboldal készítés

3. Design tervezés

Elkészítjük a megadott brief szerinti design tervet, amelyben az általad átadott meglévő design elemeket kérésednek megfelelően használjuk fel. 

A design kialakításának kiindulópontja céged arculata. Emellett figyelembe kell venni a webalkalmazás megcélzott célcsoportját, a felhasználási területet. Közösen kiválasztjuk a főbb design elemeket (színek, betűtípusok, betűméretek, stb.), meghatározzuk a weboldal hangulatát, közvetített értékeket.

A design implementálását követően megvizsgáljuk weboldalad teljesítménymutatóit. Amennyiben nem azt látjuk, mint ami az alábbi képen van, átgondoljuk közösen, hogy milyen design / struktúra oldali módosításokat érdemes végrehajtani.

Bluebird weboldal teljesitmény

4. Funkcionális és strukturális tervezés

A content és design tervek ismeretében megtervezzük az alkalmazás oldaltérképét, menürendszerét, aloldalait, továbbá kialakítjuk a webalkalmazás navigációs rendszerét és funkcionalitását.

A webalkalmazás célkitűzéseit újra átnézve közösen tudatosítjuk, hogy miért készül a weboldal, milyen célcsoportnak és milyen versenykörnyezetben. Ezek alapján a racionalizáljuk az oldalstuktúrát, meghatározzuk a szükséges landing page-eket és szükség esetén átalakítjuk a korábban létrehozott tartalmat vagy annak struktúráját is.

A fejlesztés ezen szakaszában megtervezzük a kialakítandó interfészeket.

5. Webalkalmazás fejlesztése

Implementációs szakaszban elkészítjük az oldal sablonokat, beállítjuk a globális elemeket (színek, betűtípusok), létrehozzuk a fejléc és lábléc elemeket, szimbólumokat és template-eket. Ezek véglegesítését követően implementáljuk a funkcionalitást, a tartalmat és a designt. A fejlesztés során időszakonként bemutatjuk az elkészült elemet és szükség esetén módosítjuk azokat.

Kialakítjuk az interfészeket azokkal a rendszerekkel, melyek kapcsolódnak a weboldaladhoz (pl. belső vállalati rendszerek).

6. Weboldal tesztelése, SEO beállítás és performancia finomhangolás

A weboldal tesztelése során elvégezzük annak funkcionális tesztelését (helyesen működnek-e a funkciók), integrációs tesztelését (külső rendszerekkel való együttműködés).

Beállítjuk a kulcsfontosságú oldalakat (nyitóoldal, landing page-ek, szolgáltatás oldalak, stb.) SEO szempontból. Ennek eredményeként weboldalad jobb helyezést fog elérni a Google kereséseknél. Amennyiben igényeled, megtanítjuk neked vagy munkatársadnak, hogy mit kell tenni a SEO értékek beállításához.

Megvizsgáljuk az alkalmazás performanciáját és elvégezzük a szükséges módosításokat, hogy weboldalad megfelelő teljesítménymutatók mellett futton.

7. GO LIVE

Kitűzzük weboldalad indulásának dátumát, felkészülünk az élesítésre és amikor eljön az idő, munkatársaink teljes figyelmét egy pontra koncentrálva élesbe állunk a weblapoddal.

Ha a weboldaladnál ezt az alábbi értékeket látod (SEO checker tool eredménye), akkor az azt jelenti, hogy elkészültünk:

Bluebird weboldal készítés

Ellenőrző eszközök

Online eszközök, melyeket arra használunk, hogy monitorozzuk weboldalad SEO- és teljesítmény mutatóit:

Google_PageSpeedInsight
Seobility-logo
seranking-logo

Ha szeretnéd, hogy elkészítsük weboldaladat, kérj ajánlatot ITT!