IT fejvadászat

Építsd IT csapatodat IT specialista fejvadász cég segítségével!

IT területre szakosodott fejvadászat = BLUEBIRD. Megrendeléseink 98%-a informatikai pozíció. Ha munkavállalót keresel csapatodba, akkor nálunk jó helyen jársz! Szakértelmünk és elégedett ügyfeleink jelentik a garanciát arra, hogy megtaláljuk számodra a keresett IT szakembert! A magyarországi fejvadász cégek és munkaerő-közvetítés tevékenységet végző cégek között legyünk az első választásod és akkor nem lesz szükséged másodikra.

IT fejvadászat tevékenységünk ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.

Ajánlatkérés

HA IT FEJVADÁSZ CÉGRE VAN SZÜKSÉGED


Megrendelőink miért minket választanak, mint fejvadász cég?

IT fejvadász cég - Bluebird
  • Mi az IT specialistái vagyunk és szinte kizárólag ezen a területen végzünk fejvadász tevékenységet.
  • Közel 40.000 IT szakembert érünk el Magyarországon.
  • Rendkívül képzett tanácsadókkal dolgozunk. A fejvadászat az informatika terület alapos és naprakész tudását követel meg tőlünk. Képzéseink keretében recruitereink és sourcereink új technológiákat, módszertanokat, munkaköröket ismernek meg projektjeinken dolgozó fejlesztőinktől, szakembereinktől.
  • Nekünk fontos, hogy gyorsan megtaláljuk a megfelelő szakembert, teszünk is érte! Törekszünk rá, hogy a fejvadászat a lehető leggyorsabb legyen.
  • Az eddigi közel 200 partnerünknél több, mint 1.500 IT szakember elhelyezésével már bizonyítottuk rátermettségünket.
  • Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező fejvadász cég vagyunk.
Fejvadászat - ISO 9001 - Bluebird

Szerződéses feltételek

  • Kétféle konstrukcióban dolgozunk: sikerdíjas vagy megbízási díjas.
  • Sikerdíjas fejvadászat esetén díjfizetési kötelezettség kizárólag akkor keletkezik, amikor az általunk pályáztatott szakember munkába áll.
  • Megbízási díjas szerződésünk osztott díjfizetést tartalmaz, ami összességében viszont alacsonyabb fejvadász díjat jelent, mint a sikerdíjas szerződés szerinti sikerdíj.
  • Elhelyezéseinkre 3 hónap garanciát vállalunk.

Tipikus kereséseink

Fejvadászat - Bluebird - IT toborzás

IT fejvadászat lépésről-lépésre

1. Kapcsolatfelvétel, szerződéskötés

Sales csapatunk felveszi veled a kapcsolatot és felméri, hogy mi a konkrét igényed, miben tudunk segítségedre lenni. Kollégánk bemutatja cégünket, működésünket, továbbá sikerdíjas és megbízási díjas konstrukcióinkat.

Ezt követően munkatársaink elkészítik az egyeztetett feltételek szerinti szerződéstervezetet. Más dolgod nincs, mint átolvasni és jelezni, ha a szerződés valamely pontjában módosítást szeretnél kérni. Indulhat a fejvadászat!

2. Pozíció egyeztetése

Az IT fejvadász tevékenység első lépésként feltérképezzük a pozíciót. Hiszünk a munkakörrel kapcsolatos konkrét követelmények és feladatok átbeszélésében. Fontosnak tartjuk a must-have és nice-to-have elvárások részletes egyeztetését, a reális tapasztalati szint - bérsáv meghatározását, valamint a gyors és hatékony kommunikációt.

A sikeres kereséshez elengedhetetlen, hogy meghatározásra kerüljenek a ténylegesen elvárt technológiai ismeretek. Ide tartoznak a programozási nyelv-, keretrendszer-, adatbáziskezelő ismeretek és a szükséges tapasztalati szint. Úgy gondoljuk, hogy mint fejvadász cég, akkor tudunk hatékonyan IT szakembert találni, ha pontosan megértjük azt, hogy kire van szükséged. Ezért úgy gondoljuk, érdemes rászánni a részletes egyeztetésre az időt. 

3. Visszajelzés a pozícióról és a reális bérszintről

Az egyeztetésen visszajelzést adunk arról, hogy mennyire látjuk reálisnak a meghatározott bérsáv-tapasztalati szint párost. Azt is elmondjuk, hogy véleményünk szerint hogy mennyire könnyű vagy nehéz az adott pozícióra jó IT szakembert találni. Az őszinte és nyílt kommunikációban hiszünk.

Tudjuk, hogy számodra fontos, hogy mikorra körülbelül hány jelöltet tudunk küldeni. Ezért erre vonatkozóan is megfogalmazzuk, hogy mit tartunk reálisnak. Úgy gondoljuk, hogy hosszú távon fejvadász cég csak akkor maradhat hiteles, ha a valós lehetőségeket mutatja be ügyfele részére. Mi így teszünk! Hiszünk kialakított IT recruitment folyamataink hatékonyságában és az őszinte, szakmai párbeszédben.

4. Fejvadászat, keresés

Tanácsadóink képzett recruiterek, akik kizárólag IT pozíciókkal dolgoznak.

Prémium hozzáféréseink vannak hazai és külföldi CV adatbázisokhoz, kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezünk. Közel 40.000 IT szakembert érünk el. Az általunk meghirdetett pozíciókra folyamatosan jelentkeznek szakemberek, egyedülálló IT önéletrajzi adatbázissal rendelkezünk.

5. Bluebird oldali interjú

A pozícióra általunk megfelelőnek tartott szakemberekkel felvesszük a kapcsolatot, és interjú keretében utánajárunk, hogy tényleg alkalmasak lehetnek-e a betöltendő pozícióra.

Ezt követően szűrjük a jelölteket annak megfelelően, hogy sok potenciális munkatárs bemutatására van szükséged, vagy az az igényed, hogy csak a legjobbakat küldjük. Mint IT fejvadász cég, komoly tapasztalattal rendelkezünk IT szakemberek interjúztatásában. 

Fejvadászat folyamat - Bluebird

6. Jellemzés elkészítése, CV továbbítása

Elkészítjük jelöltjeink jellemzését és továbbítjuk az önéletrajzzal együtt. Hiszünk benne, hogy a jellemzés segítséget nyújt számodra abban, hogy a jelöltekről minél gyorsabban, minél mélyebb információkat ismerj meg.

Jellemzésünk elkészítése során arra törekszünk, hogy minden fontos információt rögzítsünk számodra.

7. Ügyfél oldali interjúk szervezése

Minden információt megadunk, ha magad szerveznéd az interjúkat. Azonban ha kéred, örömmel intézzük a megrendelő oldali interjúk szervezését is.

8. Ajánlatadási szakasz

Figyelmet fordítunk a kapcsolattartásra mindkét oldalon. A folyamat során kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a rendelkezésre álló információkat mind számodra, mind a jelöltek számára pontosan és időben eljuttassuk.

Segítünk a sikeres ajánlattételben.

Jelöltünk életútját a munkakezdés dátumát követően is figyelemmel kísérjük, egészen a próbaidő lejártáig.

9. Jelölt munkakezdés

Jelöltünk munkaszerződés megkötését követően munkába áll!


Ők minket választottak, amikor IT fejvadász cégre volt szükségük

Eddig közel 200 cég választott minket! Olyan IT fejvadász cég vagyunk, akik nem csak szerződni képesek, hanem teljesíteni is. Még olyan környezetben is, amikor kevés releváns IT szakember érhető el. De olyan helyzetekben is, mint amilyen a 2020-as pandémiás időszak volt. Számíthatsz ránk, ha tényleg fontos számodra, hogy a megfelelő IT szakemberek rendelkezésre álljanak!

A fejvadászat a szívügyünk!


Munkaerő-közvetítés referencia - Scientific Games

„Profi cég, profi stábbal; az igényekhez leginkább illeszkedő jelöltek felkutatása; magas színvonalú kapcsolattartás; jelölt-és ügyfélélmény biztosítás.”

Scientific Games Kft. Csákány Anita, HR manager


Munkaerő-közvetítés referencia - Uniqa

„Kiváló a kapcsolattartás, gyors a reakcióidő. Nem sablonos kiválasztás mentén dolgoznak, látnak fantáziát az emberben, ezáltal szélesebb merítést biztosítanak a hiring manager számára.”

Az UNIQA Biztosító Zrt. HR csapata


Munkaerő-közvetítés referencia - ATOS

“Nagyon meg vagyok elégedve a Bluebird által nyújtott szolgáltatásokkal. Amennyiben erőforrásigény merül fel a részünkről, első helyen állnak, akiknek ezt jelezzük, és a segítségüket kérjük. Minden kérésünkre hamar reagálnak, pontosan dolgoznak, és személyre szabott ajánlatokkal segítik a munkánkat. Úgy gondolom, hogy mára már egy baráti kapcsolat is kialakult köztünk, ami még könnyebbé teszi a köztünk lévő kommunikációt és közös munkát.”

Atos Magyarország Kft. Seres Rita, IT recruiter


IT munkaerő-közvetítés - Bluebird

Gyakori kérdések

Mi az az IT recruitment?

IT recruitment jelentése: IT fejvadászat, IT toborzás, azaz IT munkaerő-közvetítés. Csapatunk, a Bluebird IT fejvadászat specialistája hosszú évek óta.

Gyakran használt fogalmak a munkaerő-közvetítés, toborzás, fejvadászat is. Ezek manapság praktikusan mind-mind ugyanazt jelentik: munkaerő-közvetítés IT területen. (Korábban élesen szétvált a fejvadászat és munkaerő-közvetítés tevékenység, de az elmúlt években szinten minden informatikai pozíció betöltéséhez fejvadász módszereket is kell alkalmazni. Éppen ezért a fenti fogalmak összemosódtak és rokonértelmű szóként használjuk őket a mindennapokban.)

Hogyan lehet sikerre vinni a kiválasztási folyamatot IT területen?

1. Legyen egyértelmű, hogy pontosan milyen feladatra keresed az IT szakembert! Az a tapasztalatunk, hogy az általánosságok nem érdeklik az IT-sokat. Az számukra kevés információ, hogy Java fejlesztőt keresel. Ami érdekli őket, az az, hogy pontosan milyen szoftver fejlesztéséről van szó, mikor kezdődött a fejlesztés, milyen szakasznál jár éppen, mi lesz a konkrét feladat, amit meg kell oldani. Milyen keretrendszereket használtok, milyen szoftver eszközöket, stb.

2. A nálatok lévő bérsáv legyen piaci szinten! Hiába próbálod meg piaci bér alatt felvenni az IT szakembereket, nem fog sikerülni. Miért? Azért, mert már ajánlatadásnál versenyezni fogsz számos más vállalattal, akik vélhetően piaci bért kínálnak. De ha sikerre viszed az ajánlatadást és a kiválasztott IT szakember nálatok kezd el dolgozni, akkor is heteken belül újabbnál újabb ajánlatok fogják elérni őt akár LinkedIn-en, akár emailben. Ha hosszabb távon gondolkozol, akkor ajánlj piaci béreket!

3. A kiválasztási folyamat legyen rövid! Már sales fázisban minden partnerünkkel egyeztetjük a kiválasztási folyamatot. Sőt! Amennyiben leendő ügyfelünk kiválasztási folyamata túlságosan hosszadalmas, akkor már gyakran szerződéskötésre sem kerül sor. Miért? Azért, mert tudjuk, hogy a hosszú kiválasztási folyamat egyet jelent azzal, hogy a tényleg tapasztalt és jó jelöltek nem lesznek elérhetőek a cég számára. Ilyen esetben próbálunk tanácsot adni annak érdekében, hogy a folyamat minél kevesebb lépést tartalmazzon, de a jelöltek szűrése megfelelő színvonalú maradhasson.  

Miért éri meg a Bluebird segítségét igénybe venni?

1. Mert mi megtaláljuk az IT szakembereket

Mi megtaláljuk az IT szakembereket. Ráadásul gyorsan. Miért? Egyszerűen azért, mert IT specialista fejvadász vagyunk. Több száz informatikai pozícióval dolgozunk, jelentős elérésünk (>40.000 informatikus) van és rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel az évek során.

2. Mert értünk hozzá

IT recruiter és IT sourcer kollégáink a szakma legjobbjai. Értjük az IT pozíciókat és IT technológiákat. 

3. Szolgáltatásunk megfizethető

Nem kérünk előleget, nem számolunk fel semmilyen költséget. Hiszünk benne, hogy az általunk elvállalt pozíciókat be is tudjuk tölteni. Fizetned pedig csak akkor kell, ha a kiválasztott szakember munkába lép. Sikerdíjon dolgozunk.

Csak egy gondolat kísérlet: vajon mi éri meg jobban? Hosszú hónapokig keresni a megfelelő IT szakembert és közben nem haladni a projektekkel, vagy ajánlatkérést küldeni a Bluebirdnek, hogy minél hamarabb legyen bevethető IT szakembered?

Kik a legjobb fejvadász cégek Budapest és környékén?

Ha az informatika területéről beszélünk, akkor bízunk benne, hogy mi, a Bluebird vagyunk a legsikeresebbek. Partnereink számára a sikeresség pedig azt jelenti, hogy a ránk bízott IT pozíciókra gyorsan megtaláljuk a megfelelő IT szakembereket. Hogy miért? Mert informatika területére szakosodtunk, ezen a területen képezzük IT recruiter és IT sourcer kollégáinkat és ezzel foglalkozunk hosszú évek óta. Tanácsadóink a legjobbak a piacon, sok meghatározó szakemberünk 5-10-15 éve a Bluebird csapatában dolgozik.

IT recruitment tevékenységből származó árbevételünk nagyságrendileg annyi, mint az olyan fejvadász cégek recruitmentből származó árbevétele, akik mindenféle (nem csak IT) pozícióra keresnek (ide értve a magyar és multi cégeket egyaránt). IT területen biztosak vagyunk benne, hogy a Bluebird az egyike azoknak a cégeknek, akiknek a legtöbb megrendelője, elhelyezése és árbevétele van IT recruitment területen.

Mi megértjük az IT munkakörről szóló pozíció leírásokat, tudjuk, hogy melyik pozícióban milyen bérsávokkal érdemes számolni. Ügyfeleink számára egyenes és direkt visszajelzést adunk az alkalmazni kívánt kiválasztási folyamatról és a kínált bérsávról. Nem az a célunk, hogy mindenképpen elvállaljunk egy pozíciót, hanem az, hogy akkor vállaljuk el, amikor biztosak vagyunk benne, hogy ügyfelünk számára megtaláljuk a megfelelő IT szakembert.

Milyen pozíciók betöltésében tud segíteni a Bluebird?

IT pozíciók betöltésében - bármelyikben. Megrendeléseink 98%-a informatikai pozíció. Melyek?

1. Vezető (IT vezető, projektvezető, scrum master, test manager, fejlesztési vezető, üzemeltetési vezető)

2. Architekt

3. Szakértő és tanácsadó (üzleti elemző, rendszerszervező, product owner, adatbázis szakértő, IT biztonság szakértő, SAP tanácsadó)

4. Fejlesztő (.NET/C#, ABAP, adattárház, BI, big data, C/C++, full stack, Java, JavaScript, Machine learning, mobil, PHP, Python, Data scientist, egyéb fejlesztők)

5. DevOps

6. Tesztelő (manuális, automatizált)

7. Üzemeltető (adatbázis üzemeltető, alkalmazásüzemeltető, IT security adminisztrátor, rendszermérnök, rendszerüzemeltető)

8. Support és Helpdesk

9. Egyéb IT pozíciók

Milyen információkat kaphatok a Bluebird-től?

Minden információt megadunk, ami a sikeres toborzáshoz szükséges. Melyek a legfontosabbak?

1. Milyen bérsávban mozognak a pozícióra megfelelő szakemberek?

Évente készítünk IT Salary Guide-ot, amiben aktualizálásra kerülnek munkakörönként és technológiánként a bérsávok. Szívesen segítünk abban, hogy az általad fizetett bérsávok olyanok legyenek, melyek nem túl alacsonyak és nem is túl magasak. Helyette pontosan illeszkednek a technológiai és tapasztalati szint szerinti elvárásaidhoz.

2. Milyen gyorsan tudunk releváns jelölteket állítani?

Már a pozíció egyeztetés során elmondjuk, hogy mire számíthatsz. Felvállaljuk a jó és rossz híreket is, így olyan esetben, amikor mástól csak ígérgetést kapnál, tőlünk megkapod a valós választ. Felvállaljuk akkor is, ha emiatt újra kell gondolnod azt, hogy kiadod-e nekünk a pozíciót vagy sem. 

3. Milyen elvárásokon bukhat el a keresés?

Pontosan rá fogunk világítani a pozíció egyeztetésekor. Javaslatot is fogunk tenni arra vonatkozóan, hogy melyik elvárásokon érdemes változtatni.

4. Milyen a kiválasztási folyamat?

Tanácsot fogunk adni arra vonatkozóan, hogy kell-e a kiválasztási folyamaton változtatni vagy sem. Tudjuk, mik azok a pontok, ahol finomítani érdemes annak érdekében, hogy a keresés sikeresen és gyorsan záródjon.

Milyen gyorsan számíthatok jelöltekre?

Egy standard pozícióra átlagosan 5-7 munkanapon belül tudunk általunk interjúzott, szakmailag releváns jelölteket állítani. Toborzó csapatunk közel 40.000 fős IT szakember pool-ból dolgozik, havonta több száz pályáztatást indít, folyamatosan közel 100 általunk pályáztatást végzünk el. Több száz interjúzott, új álláslehetőségre nyitott IT szakemberrel állunk kapcsolatban. Egyes pozícióknál akár 2-3 napon belül tudunk jelölteket állítani.

Mikor kell fizetnem a szolgáltatásért?

Szolgáltatásunk sikerdíj alapú. Csak akkor kell fizetned, ha a kiválasztott IT szakember munkába áll.

Munkavállalók részére szolgáltatásunk természetesen ingyenes.

Mik a fejvadász cégek árai IT területen?

Fejvadászként cégként a szolgáltatásunk jelöltek számára természetesen ingyenes.

Ügyfeleink számára sikerdíjas konstrukciót és megbízási díjas konstrukciót ajánlunk.

Sikerdíjas konstrukció esetén csak akkor keletkezik fizetési kötelezettség, amennyiben az ügyfelünk által kiválasztott IT szakember munkába áll. Ha ez nem történik meg, akkor a Bluebird semmilyen költséget nem érvényesíthet és nem is kér.

Megbízási díjas konstrukció esetén a díjfizetés három részletben történik.

A konkrét árazásról és konstukcióról kérj tájékoztatást az oldal tetején lévő ajánlatkérő formon vagy ajánlatkérő oldalunkon.

Mi a garancia arra, hogy a legjobb jelölteket találjuk meg?

Arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy a legjobb jelöltet találjuk meg, mivel nem lehet definiálni azt, hogy ki a legjobb jelölt. De azt biztosan tudjuk vállalni, hogy az általunk pályáztatott IT szakember olyan lesz, akit keresel. Azokban a technológiákban lesz jártas, amire szükséged van, olyan szakmai előélete lesz, ami cégednek előnyére válik.

Értjük az IT pozíciókat és fontosnak tartjuk, hogy a pozíció egyeztetésekor a lehet legpontosabb képet sikerüljön kialakítani a betöltendő IT pozícióról. Ennek érdekében gyakran az ügyfeleink IT csapat vezetője is részt vesz a pozíció egyeztetésén, így könnyen rövidíthető a kiválasztási folyamat, elkerülhetők a felesleges körök. IT recruitereink a legjobbak a piacon, meg fogják érteni, hogy pontosan milyen IT szakemberre van szükséged.

Hogyan lehetek IT recruiter a Bluebirdnél?

Egyszerűen jelentkezz LinkedIn-en az IT recruitment csapat vezetőjénél! Vezetőinket a Rólunk/Vezetőink menüpont alatt találod.

Jelentkezhetsz hozzánk akkor is, ha IT recruiter vagy, akkor is, ha recruiter, ha sourcer, de akár akkor is, ha új vagy a HR területén. Gyakorlottak vagyunk abban, hogy megtanítsunk téged a recruitment folyamatokra és azok helyes alkalmazására, de megtanítjuk számodra a szükséges informatikai ismereteket is. Hidd el, ebben nagyon komoly tapasztalatunk van!

Szemben más fejvadász cégekkel, nálunk nem lehet gyorsan senior IT recruiter. Akár sourcerként kezded pályafutásodat, akár recruiterként jössz hozzánk, csak akkor lehetsz recruiter vagy senior recruiter, ha biztosak vagyunk abban, hogy tudásod és tapasztalatod elegendő hozzá. Tudást sok-sok tanulással, tapasztalatot sok-sok munkával tudsz szerezni nálunk. De ha képes vagy komoly teljesítményt nyújtani és olyan helyet munkahelyet keresel, ahol egy életvidám közösség tagja lehetsz, akkor nálad a helyünk!

Elérhetőségeink:

Bluebird International Zrt.

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.
Telefon: +36 1 266 24 20
Fax: + 36 1 336 02 18
Info: [email protected]

Sales: [email protected]

Bluebird