IT szakembereknek

Ha IT szakember vagy, nálunk jó helyen jársz!

Évente több-tízezer IT szakemberrel vesszük fel a kapcsolatot, hogy több féle állásajánlat közül tudjanak választani, amit a Bluebird ajánl.

Mindegyik IT munkakörrel foglalkozunk, azaz lehetsz projekt menedzser, business analyst, fejlesztő, tesztelő, üzemeltető, de akár DevOps, architect, scrum master vagy product owner is, nálunk vannak számodra érdekes állások vagy projektek! Lehetsz munkavállaló, szabadúszó, tudunk mutatni számodra releváns IT pozíciókat.

Ha át szeretnéd tekinteni, hogy pontosan mely IT munkakörökben vannak kereséseink, nézd meg IT munkaköröket bemutató oldalunkat vagy aktuális állásajánlatainkat!

Remote és onsite munkalehetőségekkel egyaránt rendelkezünk. Állásaink többnyire Magyarországon belüliek, de akadnak nálunk külföldi lehetőségek is.

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy miben tudunk segítségedre lenni:


Többféle IT állás

IT recruitment keretében megrendelőink belső munkavállalói csapatába folyamatosan keresünk IT szakembereket szinte minden IT munkakörbe.

Amennyiben munkavállalóként keresel állást, akkor IT recruitment keretében tudunk pályáztatni megrendelőink nyitott álláslehetőségeire. Ebben az esetben munkaviszony közted és a megrendelő között jön létre, a fizetést is közösen kell egyeztetnetek. Jöhetsz azonban hozzánk, a Bluebird-höz is munkavállalónak, erről többet megtudhatsz az IT projektlehetőségek ismertetésénél (lásd lejjebb).

IT állások - Bluebird

CV feltöltés után segítjük a kiválasztási folyamatot az elejétől teljesen a munkakezdésig. Kezdetként interjúzunk veled, hogy megállapítsuk, melyik nyitott pozíciók lehetnek érdekesek számodra.

Ezt követően jellemzést készítünk, melyet megrendelőnk részére eljuttatunk. Amennyiben megrendelőnk érdekesnek találja profilodat, akkor nála is bemutatkozhatsz egy interjú keretében. Siker esetén ajánlatot kapsz megrendelőnktől, amely tartalmazni fogja a megajánlott fizetést és a kezdési dátumot.

Megrendelőnként a kiválasztási folyamat eltérő lehet, azonban nincs ok aggodalomra, IT recruiter kollégánk részletesen tájékoztatni fog mindenről.

Neked nincs más dolgod, mint feltölteni CV-det. A CV feltöltést követően munkatársaink keresni fognak az elérhetőségeiden, amennyiben olyan álláslehetőséget látnak, ami számodra szenioritás, technológia, programozási nyelv, toolok, ismeretek, stb. szempontjából érdekesek lehetnek.

Szolgáltatásunk az IT szakemberek részére ingyenes.

Nézd át aktuális állásajánlatainkat!


Contracting

Mielőtt belemélyedünk, tisztázzunk egy fogalmat!

IT contracting jelentése: IT contracting keretében IT projektek napidíjon történő ellátását végezzük megrendelőink számára. Rövid távú (3-6 hónapos) projektjeinken alvállalkozókkal (szabadúszók), hosszabb projektjeinken többnyire munkavállalókkal dolgozunk.

Szerződés közted és a Bluebird között jön létre. Ha szabadúszó vagy, akkor a napidíjas szerződéssel annyit keresel, amennyi projektfeladatot elvégeztél (illetve az erre fordított idő alapján kalkulált összeget), ha munkavállaló vagy, akkor fix bruttó munkabért kínálunk.

IT projektek - Bluebird

Ahhoz, hogy megismerjünk, ismernünk kell szakmai életutadat. Ide pedig leggyorsabban úgy tudunk eljutni, ha feltöltöd önéletrajzodat. CV feltöltést követően felkeresünk telefonon vagy online, és egyeztetjük veled a projektet (határidők, feladatok, technológiai stack). Egyeztetünk a megrendelővel, amennyiben dolgoznál a projekten és mi is dolgoznánk veled.

Amennyiben a projekt véget ér, folytathatod karriered másik projektünkön vagy dönthet bármelyikünk úgy, hogy különválnak útjaink.

Folyamatosan vannak nyitott projektlehetőségeink, amire örömmel vesszük jelentkezésed! Töltsd fel CV-det és jelentkezünk, ha számodra érdekes projektet találunk. 

Nézd át aktuális IT projektjeinket!


Mint ahogy a korábbiakban is írtuk, töltsd fel CV-det, hogy jelentkezhessünk nálad releváns IT álláslehetőségekkel vagy IT projektlehetőségekkel! Sőt! Ha fix díjas szoftverfejlesztési projektünkre keresünk új IT szakembert, azzal is el tudunk majd érni.

CV feltöltés során megadott adataidat adatvédelmi szabályzatunk szerint kezeljük és védjük. Emellett kötelező érvényűnek tekintjük, hogy mindketten az etikus együttműködés szabályainak megfelelően cselekedjünk. Kérünk, nézd át ezeket a dokumentumokat!

Töltsd fel ITT: önéletrajzodat

CV feltöltés - Bluebird

Ha olyan CV-t akarsz készíteni, ami alapján az IT recruiterek (akár vállalati, akár szolgáltatói oldalon) azonnal átlátják, hogy milyen munkakörben, milyen technológiákban vagy jártas, olvasd el a önéletrajz készítés témáról szóló blogbejegyzésünket!

Hidd el, havonta több ezer önéletrajzot látunk, tudjuk, hogy milyet érdemes csinálnod!

Segítségünkkel elkerülheted a leggyakoribb hibákat: a terjengős szövegeket, a nehezen beazonosítható tapasztalati szintet (akár programozási nyelvről, akár keretrendszerről, akár adott tool használatáról van szó). 

Önéletrajz tippek - Bluebird

Állásinterjúval kapcsolatos tanácsaink

Az állásinterjú sikerességének esélyét jelentősen növelheted azzal, ha jól felkészülsz. A megjelenésnek, a pozíció leírás ismeretének, az előzetes információgyűjtésnek igen komoly szerepe lehet. Gondold végig: mit jelent az interjúztató szemszögéből az, ha nem ismered teljesen a meghirdetett pozíciót, a céget, vagy az, ha egyszerűen nincs kérdésed. Vajon tényleg érdekel téged az állás?

Összeszedtük tanácsainkat a felkészülésről, az interjúról, sőt, felsoroljuk a leggyakoribb kérdéseket is. Készül fel alaposan az állásinterjú blogbejegyzésünk alapján!

Állásinterjúval kapcsolatos tanácsok - Bluebird

LinkedIn profil kialakításával kapcsolatos tanácsaink

LinkedIn profil létrehozása manapság mindenképpen szükséges az IT szakemberek számára. Összeszedtük, melyek azok a tulajdonságok, amelyek a jó LinkedIn profilt jellemzik. Olvasd el a LinkedIn tippek blogbejegyzésünket!

Blogbejegyzésünkben konkrét gyakorlati tanácsokat adunk a profilkép és háttérkép pontos méretéről, a megjelenítendő tartalomról, finomhangolásáról, kapcsolati háló építéséről.

Megmutatjuk, hogyan találnak meg másodpercek alatt az IT recruiterek, ha munkát keresel. Csak egy checkbox click és már látunk is! 

LinkedIn profil tippek - Bluebird

Készítettünk egy munkakörönkénti és tapasztalati szint szerinti kimutatást (Bluebird IT Salary Guide) az IT szakemberek béreiről. 

Tudd meg, hogy fizetésed megegyezik-e azzal, amit amit az adott munkakörben, technológiában a szenioritásodnak megfelelően kereshetnél! Ha a táblázatunkat nézed, gondolj arra, hogy a pénz nem minden. Tudjuk, hogy az igazán jó szakemberek számára az első motivátor a projekt témája, a technológia, amit a projektben használni tudsz, a cég, ahol a projekten dolgozni fogsz.

De többnyire a pénz a második...

Fizetések az IT szektorban - Bluebird

További információkért kövess minket LinkedIn és Facebook platformonkon!

Success message!
Warning message!
Error message!