Munkaerő-közvetítés, IT toborzás

IT specialisták vagyunk

Ismerjük az IT munkaköröket, technológiákat, programozási nyelveket, keretrendszereket.  20 éves IT munkaerő-közvetítés tapasztalattal rendelkezünk és több, mint 40.000 IT szakembert ismerünk.

Igazi szakértővel dolgozál? Ha IT specialista munkaerő-közvetítő céget keresel, akkor ez a Bluebird.

 

IT munkaerő-közvetítés szolgáltatásunk alapkövei

Munkaerő-közvetítés sikerdíjért

Munkaerő-közvetítés szolgáltatásunkért csak akkor kell fizetned, amikor az általad kiválasztott IT szakember munkába állt. Egyéb költséged nincs. Se szerződéskötéskor, se később.

14 napon belüli jelöltküldés

Munkaerő-közvetítés keretében nyitott IT állásaid többségére akár 7 napon belül bemutatunk szakmailag megfelelő jelölteket. 14 napon belül pedig megrendeléseink 89%-ára biztosan küldünk jelölteket.

3 hónapos garancia

Elhelyezéseink után 3 hónapos garanciát vállalunk. Ennek keretében újrakezdjük a keresést és az eredeti pozícióleírásnak megfelelő jelölteket mutatunk be számodra. Nem maradsz megfelelő tudású IT szakember nélkül.

A Bluebird Magyarország egyik legnagyobb IT munkaerő-közvetítő csapata

Informatikai munkaerő-közvetítésre szakosodott csapattal rendelkezünk. Tanácsadóink és sourcereink magasan képzett IT recruitment és IT sourcing szakemberek, akik heti IT tréningeken frissítik tudásukat. 

Megrendeléseink 98%-a informatikai állás. Nálunk minden az IT-ról szól. Tudásunkkal kiemeledünk az IT munkaerő-közvetítő cégek közül. Az alábbi IT pozíciók betöltésében tudunk segítségedre lenni:

1

Szoftverfejlesztők toborzása

Angular, React, C#, C/C++, Javascript, Java, Python, PHP, Sharepoint, Frontend Fejlesztők, Backend Fejlesztők, Full Stack Fejlesztők, Mobilfejlesztők, DWH/BI, PL/SQL, Data Engineers

2

Vezetők / projektvezetők közvetítése

IT vezetők, Projektvezetők, Scrum Masterek, Fejlesztési vezetők, Tesztelési vezetők, Üzemeltetési vezetők

3

Architektek közvetítése

Szoftver architektek, Security architektek, Solution architektek, Cloud architektek

4

Elemzők, tanácsadók toborzása

Üzleti elemzők, Rendszerszervezők, Product Ownerek, Adatbázis szakértők, IT tanácsadók, IT security szakértők

5

Üzemeltetők toborzása

Rendszer adminisztrátorok, Alkalmazás üzemeltetők, Adatbázis üzemeltetők, IT Security adminisztrátorok

6

DevOps szakemberek toborzása

DevOps mérnökök, Site reliability engineers, Release managerek

7

Tesztelők toborzása

Automatizált tesztelők, Manuális tesztelők

Munkaerő-közvetítés referenciák

Bluebird ajánlás - Pál Dóra Siemens

"Közel 1 éve dolgozunk együtt a Bluebirddel az IT szakterületről érkező munkavállalók felkutatása céljából. Első gondolataink között szerepel nekik kiadni egy nyitott pozíciót, mely tűnjön bármilyen nehéznek, mindig biztosítanak számunkra releváns jelölteket."

Pál Dóra

Talent Acquisition & Employer Branding

Siemens - Bluebird partner
Bluebird ajánlás - Gebhardt Bianka

"Szívből ajánlom a Bluebird International Zrt-t a profizmusa, a gyorsasága és a kollégák kedvessége miatt. Remek jelölteket ajánlottak számunka! 🙂 Melyet ezúton is köszönök!"


Gebhardt Bianka

Senior Technical Recruiter

Tesco - Bluebird partner

Munkaerő-közvetítés folyamata

ELSŐ LÉPÉS

IT pozíciók egyeztetése

Online vagy személyesen egyeztetjük azokat a kereséseket, melyekben igénybe vennéd munkaerő-közvetítés szolgáltatásunkat. Átbeszéljük a technológiai elvárásokat, reális bérszinteket, keresési folyamatot és a kereséssel kapcsolatos egyéb igényeidet.

MÁSODIK LÉPÉS

Keresés, interjú, jelöltküldés

Az egyeztetett feltételek alapján megkeressük a számodra ideális jelölteket. Interjú keretében felmérjük munkatapasztalatukat, majd jellemzést készítünk, melyet elküldünk számodra a jelölt önéletrajzával.

HARMADIK LÉPÉS

Ügyfél oldali interjúk, ajánlatadás

Az általad interjúra kiválasztott jelöltekkel lefolytatod az interjúkat, melyek szervezésében szívesen részt veszünk. Sikeres interjút követően segítünk az ajánlatadásban és abban, hogy megtaláljátok a mindkét fél által elfogadható feltételeket.

EREDMÉNY

Munkakezdés

Sikeres ajánlatadást követően megtörténik a munkaszerződés megkötése és a munkakezdés napján az új IT szakembered munkába áll. Munkaerő-közvetítés szolgáltatásunk 3 hónapos garanciát tartalmaz, mely a munkakezdéstől indul.

Munkaerő-közvetítés - Képzés - Bluebird
Munkaerő-közvetítés - Egyeztetés - Bluebird
Munkaerő-közvetítés - Jelöltkeresés - Bluebird
Munkaerő-közvetítés - Csapatmunka - Bluebird

Népszerű vállalatok, akik már minket választottak

Munkaerő-közvetítés partnerek - Bluebird

Ajánlatkérés munkaerő-közvetítés szolgáltatásra

Ajánlatkérés

HA IT FEJVADÁSZ CÉGRE VAN SZÜKSÉGED


Gyakran Ismétlődő Kérdések (GYIK)

1. Mi az a munkaerő-közvetítés?

A munkaerő-közvetítés az a folyamat, melynek keretében a munkát keresők és a munkát kínálók találkozását a munkaerő-közvetítő cégek elősegítik annak érdekében, hogy a felek (munkavállaló és munkáltató) foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítésenek egymással. A folyamat során megtörténik a munkavállalók felkutatása, az interjúk lefolytatása, a jelöltek kiválasztása és felvétele. A tevékenység a munkaerőigény azonosításától a pozíció betöltéséig minden lépést magába foglal.

Egy vállalat méretétől függően a toborzás többféle munkavállaló feladata lehet. Nagyobb szervezeteknél előfordulhat, hogy egész toborzócsapatok dolgoznak, míg másoknál csak egy-két recruiter dolgozik a munkaerő toborzás feladatok ellátásán. Sok szervezet a toborzást munkaerő-közvetítő cégek segítségével végzi el. 

A vállalatok szinte minden esetben álláshirdetések segítségével, állásbörzéken, vagy közösségi médiaoldalakon megjelentetett hirdetésekkel toboroznak jelölteket a betöltendő pozíciókba. 

2. Miért érdemes munkaerő-közvetítő céget választani?

Tapasztalt munkaerő-közvetítő cég segítségével idő- és/vagy költségmegtakarítást érhetsz el.
A munkaerő közvetítő cégek tapasztalt szakemberekkel rendelkeznek, akik adott területekre specializálódtak. Ilyen terület az IT, ahol kifejezetten szükséges az informatikában használatos technológiák, programozási nyelvek, szoftverek ismerete.
A munkaerő-közvetítő cégek általában jelentős méretű jelölt adatbázissal rendelkeznek és képesek gyorsan azonosítani azokat a jelölteket, akik az adott nyitott pozíció ellátására tökéletesek lehetnek.

3. Miért olyan fontos a tapasztalt munkaerő-közvetítők munkája?

A tapasztalt munkaerő-közvetítők megtalálják a legjobb jelölteket, ami csökkenti az esetleges rossz döntések kockázatát.
A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó szakemberek értik a munkaerő piacot, ismerik az adott szektorban dolgozó vállalatokat és azok elvárás- és bérszintjeit, továbbá képesek visszajelzést adni arról, hogy egy adott állás betöltéséhez adott technológiai ismereteket figyelembe véve milyen tapasztalati szintű szakember milyen bérsávban érhető el.
A tapasztalt munkaerő-közvetítő cégek specialistái a toborzásnak, ezáltal időveszteség nélkül a pozícióra legmegfelelőbb szakembereket érik el.

4. Mi a munkaerő-közvetítés folyamata?

A munkaerő-közvetítés folyamata az alábbi lépésekből áll:

  1. 1
    Jelöltek keresése: A munkaerő-közvetítő cég meghirdeti a pozíciót és elkezdi megkeresni a megfelelő jelölteket. Ez általában több forrás és módszer egyidejű alkalmazásával történik. Ide tartoznak többek között az online álláshirdetések, saját adatbázisok, online elérhető adatbázisok, online keresés sourcing módszerekkel vagy jelöltek megszólítása közvetlen jelölt kapcsolatokon keresztül. A tapasztalt munkaerő-közvetítő cégek pontosan meg tudják határozni, hogy milyen pozícióra hol érdemes keresni a jelölteket és milyen módszert érdemes alkalmazni.
  2. 2
    Interjúk lebonyolítása: Miután a lehetséges jelöltek listája kialakult, a közvetítő cég interjút szervez velük, hogy megismerje őket, valamint megértse, milyen tapasztalattal és készségekkel rendelkeznek a pozíció betöltéséhez. Az interjúk többnyire online videóbeszélgetésen keresztül vagy telefonon zajlanak. Sikeres interjút követően következhetnek az ügyfél oldali interjúk, melyek során az ügyfél személyesen is képet kaphat arról, hogy a munkaerő-közvetítő cég által pályáztatott jelöltek valóban megfelelnek-e az igényeinek.
  3. 3
    Jelöltek kiválasztása: Az interjúk lefolytatása után a ügyfél kiválasztja a legmegfelelőbb jelölteket az adott pozícióra. Ajánlatadást követően a vállalat és a munkavállaló megállapodnak a foglalkoztatás feltételeiről (bér, próbaidő, stb.), majd munkaszerződést kötnek.

5. Milyen előfeltételek szükségesek a munkaerő-közvetítéshez?

Magyarországon a munkaerő-közvetítés engedélyhez kötött. A tevékenységet a 118/2001. (VI. 30.) Kormányrendelet szabályozza, ami tartalmazza a nyilvántartásba vétel szabályait, továbbá a tevékenység folytatásának szabályait is.

6. Mi a jelentősége a munkaerő-közvetítésnek az IT-ban?

Az IT iparág dinamikus fejlődése és a gyors technológiai változások miatt a munkaerő igények is folyamatosan alakulnak. Gyakran új munkakörök jönnek létre (például DevOps), napról napra új keretrendszerek, library-k és toolok látnak napvilágot. Folyamatos fejlődés, folyamatos változás tapasztalható.

A cégeknek alkalmazkodniuk kell az új környezethez, és megtalálniuk a megfelelő szakembereket, akik képesek a kihívások kezelésére, az informatikai tervezési, fejlesztési, tesztelési, üzemeltetési és egyéb feladatok ellátására.

A legnagyobb nehézség az, hogy ebben a folyamatosan változó technológiai világban hogyan lehet megérteni az adott IT munkakörhöz kapcsolódó követelményeket, továbbá az, hogy hogyan lehet megtalálni azokat az IT szakembereket, akik alkalmas lehetnek a feladatok ellátására.

7. Mi a munkaerő-közvetítés díja?

Jelöltek számára a munkaerő-közvetítés tevékenység ingyenes.
Munkáltatók számára sikerdíjas konstrukcióban csak akkor van a munkaerő-közvetítésnek díja, ha a potenciális munkavállaló és a munkaadó egymással munkaszerződést kötnek. Ebben az esetben Magyarországon átlagosan 15% és 25% közötti sikerdíjjal érdemes számolni, melynek alapja a munkaszerződésben rögzített havi bruttó bér 12 hónapra számított értéke (azaz az éves bruttó bér).

8. Miben különbözik az IT munkaerő-közvetítés a hagyományos munkaerő-közvetítéstől?

Az IT munkaerő-közvetítés komoly informatikai ismeretet követel a munkaerő-közvetítésben részt vevő sourcerektől és recruiterektől. Az IT technológiák, programozási nyelvek, keretrendszeret, toolok ismerete alapvető fontosságú annak érdekében, hogy az adott pozícióra a leginkább megfelelő IT szakemberek kerüljenek megkeresésre és később kiválasztásra.


We know IT. We provide IT.
Success message!
Warning message!
Error message!