Szoftverfejlesztői munkakörök és bérsávok

Réfi Balázs
2023. február 14.

Szoftverfejlesztő. Bemutatjuk a leggyakoribb szoftverfejlesztői munkaköröket és megmutatjuk, hogy mennyit keres egy fejlesztő.

More...

Mit csinál a szoftverfejlesztő?

A szoftverfejlesztő feladata informatikai rendszerek tervezése, implementálása, tesztelése és bevezetése. Valójában azonban a tényleges feladatok cégenként eltérőek lehetnek.

Amennyiben egy vállalatnál a projektcsapatban dolgozik rendszerszervező, a szoftverfejlesztő feladatai közül a tervezés funkcionális vagy logikai része már ki is esik, ugyanis az üzleti folyamatok megértése és abból funkcionális specifikáció / logikai rendszerterv készítése a rendszerszervező feladata. Ebben az esetben a szoftverfejlesztő továbbra is végez tervezési feladatot, de már csak a megvalósítással kapcsolatos tervezést. Természetesen az üzleti folyamatok megértése továbbra is nélkülözhetetlen.

Hasonlóan, amennyiben a projektcsapatban van tesztelő, a szoftverfejlesztő többnyire a unit-tesztelésre korlátozza tesztelési feladatait, hiszen a tesztelő feladata az, hogy akár a funkcionális, akár az integrációs-, vagy terheléses, illetve egyéb teszteket elvégezze.

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni a szoftverfejlesztő feladatát, akkor azt mondhatjuk: a fejlesztő feladata az, hogy a követelmények szerinti szoftvert implementálja, majd azt – tesztelt és működőképes állapotban – az éles környezetbe telepítse vagy átadja az üzemeltetés számára.Szoftverfejlesztői munkakörök

Az alábbiak szerinti csoportosítás alapját a szoftverfejlesztő pozíciókra készített álláshirdetések adják.

A csoportosítást sokféleképpen el lehet készíteni, de úgy gondolom, hogy ez a felosztás az, ami leginkább megmutatja, mit is csinál valójában egy szoftverfejlesztő. Nézzük!

Frontend fejlesztő - Bluebird blog

Frontend fejlesztők

A frontend fejlesztők azok a szoftverfejlesztők, akik a felhasználói felületen, azaz a böngészőben futó kódot készítik. Napjainkban ez többnyire JavaScript fejlesztőt jelent.

Sokan a frontend fejlesztő és a JavaScript fejlesztő közé egyenlőségjelet is tesznek. Napjainkban ez részben igaz lehet, de korábban akár Java (Applet technológia), akár .NET (ASP.NET) platformon saját frontend megoldások léteztek.

Backend fejlesztő - Bluebird blog

Backend fejlesztők

Ők a szerver oldali fejlesztők. Feladatuk a többrétegű alkalmazások szerver oldali fejlesztése, API-k fejlesztése, adatbázis műveletek végrehajtásának programozása. A frontend fejlesztők munkája direkt módon látható, hiszen megjelenik a felhasználói felületen. A backend fejlesztők viszont a láthatatlan hátteret biztosítják a szoftverhez. Olvasd el backend technológiákról szóló cikkünket, ha szeretnél többet tudni erről a témáról! 

Full stack fejlesztő - Bluebird blog

Full stack fejlesztők

Frontend és backend egy kézben. Megjegyzendő, hogy korábban ez egy teljesen természetes dolog volt. Azonban a frontend és backend rész szétválását követően megnövekedett az értéke az olyan szakembereknek, akik a teljes vertikumban otthonosan mozognak, értenek mindkét részhez.

Full stack fejlesztőtől elvárt, hogy a teljes technológiai stacket ismerje és értse. Ha többet szeretnél megtudni, olvasd el full stack fejlesztőkről készült cikkünket!

Mobil fejlesztő - Bluebird blog

Mobil fejlesztők

A mobil fejlesztők készítik a mobiltelefonokon futó app-okat, játékokat. Két fő platformon dolgoznak: Android és iOS. Feladatuk az, hogy a designerrel szorosan együtt dolgozva elkészítsék a tervezett mobil alkalmazásokat.

Tudj meg többet a mobil fejlesztő munkakörről a szóló cikkünkből!

Játékfejlesztő

Játékfejlesztők

Általában speciális gaming keretrendszer ismerettel (Unity, Unreal engine, OGRE, stb.) vagy egyéb, (pl. C++ tudással) rendelkeznek. Feladatuk játékok fejlesztése különböző platformokra, mint például desktop, mobil, console, stb.

Data scientist - Bluebird blog

Data scientist

A data scientist olyan szoftverfejlesztő, aki adatok elemzésével és feldolgozásával foglalkozik. Trendet és statisztikai adatokat elemez. Ide tartozik a machine learning, deep learning, adatvizualizáció, stb. Aktuálisan leginkább SAS, R és Python, SQL ismerettel rendelkeznek. Képesek arra, hogy az adatokat, mint adatvagyont használják a vállalkozás eredményességének érdekében.

Beágyazott fejlesztő - Bluebird blog

Beágyazott szoftverfejlesztők

Az általuk készített programok adott célhardveren futnak orvosi eszközökben, autókban (ABS), robotokban, egyéb eszközökben. Többnyire C/C++ vagy assembly tapasztalatra van szükség.

Webfejlesztő - Bluebird blog

Webfejlesztő

A webfejlesztők olyan szoftverfejlesztők, aki weboldalak fejlesztésére szakosodtak. Alapvetően HTML és CSS ismeretre van szükség. Jó belépési pont lehet a programozás világába. Komolyabb webfejlesztők jártasak az alábbi programozási nyelvek egyikében (vagy többen is): JavaScript, Python, PHP, Angular, React, Ruby.

A webfejlesztők számára "kész" keretrendszerek, CMS-ek is rendelkezésre állnak. Ezek közül a legelterjedtebb a WordPress, a Magento és a Drupal.

Devops mérnök - Bluebird blog

DevOps mérnök

A DevOps mérnök munkakör a fejlesztés (Dev) és üzemeltetés (Ops) közös metszeteként jött létre. A DevOps szakemberek által használt technológiák közé tartoznak a Kubernetes, a Docker, az Apache Mesos, vagy a Jenkins.

Ha többet szeretnél megtudni a DevOps munkakörről, olvasd el cikkünket!

Security developer  - Bluebird blog

Security software developer

Feladatuk, hogy olyan szoftvereket fejlesszenek és installáljanak, amelyek megóvják az eszközöket, adatokat az adatlopástól vagy behatolástól.


Ha szoftverfejlesztő szeretnél lenni...

Programozónak lenni manapság kifizetődő. De ha egy kicsit moralizálhatunk: vajon érdemes-e olyan dologgal foglalkozni, ami nem érdekel? Megéri-e nap, mint nap leülni a laptop elé, csinálni valamit, ami félig érdekes, úgy csinálni, mintha csinálnál valamit. Tényleg ez az értelme az életnek? Másik szemszögből: azzal foglalkozz, ami a hobbid! Ha a hobbid a programozás, akkor biztosíthatlak afelől, hogy arany életed lesz! 

Szoftverfejlesztői munkakörök és fizetések - Bluebird blog

Nézzük, milyen tudásra, készségekre és képességekre lesz szükséged ahhoz, hogy ragyogó szoftverfejlesztő legyél!


Szükséges ismeretek, készségek és képességek

1. A programozás iránti érdeklődés

Ez az alfája és omegája a programozás. Az alábbi képességek közül bármelyikkel rendelkezhetsz, akár nagyon magas szinten is. Ha azonban nem érdekel eléggé az IT világa, akkor sosem leszel jó szoftverfejlesztő. Azonban, ha az alábbi készségek, képességek közül akár többnél is azt érzed, hogy részlegesen rendelkezel csak velük, de az érdeklődésed magas fokú, akkor azt gondolom, hogy bizonyosan megtalálod a helyed IT területen.

Sok-sok olyan történetet hallottunk már mindannyian, ami arról szólj, hogy fiatal srácok, akár teljesen autodidakta módon tökélyre fejlesztették képességeiket adott programozási területen. Igen. Ez az IT világa. Szoftverfejlesztőként dolgoznál? Csináld! Fejlessz, programozz, indulj el! Csak azért akarsz fejlesztő lenni, mert sok pénzt lehet keresni? Ne csináld! Nem leszel jó sosem! Pénzt kereshetsz, de jól nem fogod érezni magad.

Informatikán belül vannak területek, ahol kifejezetten egy dolog érdekli a cégeket: miket csináltál eddig, mihez értesz? Mik ezek a területek? Például a játékfejlesztés. 

Sosem láttam még játékfejlesztő IT céget, aki ne akarta volna látni korábbi gaming projektjeidet. Hamarabb érdekli őket, mint a diplomád, nyelvismereted vagy bármilyen skilled. "Mutasd, miket csináltál eddig!" 

2. Diploma

A szoftverfejlesztői munkakört betöltő szakemberek jelentős többsége egyetemi diplomával rendelkezik. Önmagában a diploma nem garancia arra vonatkozóan, hogy jó fejlesztő vagy, de ahhoz elég, hogy bizonyítsa, hogy a szakmai alapokkal rendelkezel.

Számtalan vitában vettem részt korábbiakban, amik arról szóltak, hogy kell-e a diploma a szoftverfejlesztéshez. A konklúzió többnyire az volt ezeknél a beszélgetéseknél, hogy mindenképpen jó, ha van és a legtöbb munkához szükséges. Ezzel együtt diploma nélkül is ragyogó szoftverfejlesztő lehetsz, főleg, ha olyan tudással rendelkezel, ami feledtetni tudja a diplomát. 

Javaslatom az, hogy amennyiben fejlesztenél, akkor ess neki! Csináld, tanulj meg programozni minél fiatalabban és végezz el egy egyetemet! Ha vállalati oldalon karrierben gondolkodsz, akkor mindenképpen szerezz diplomát!

Nem mehetünk el szó nélkül az átképzések mellett. Napjainkban nagyon sokan teljesen eltérő szakmákból átképzik magukat szoftverfejlesztőnek. Tapasztalatunk szerint az átképzett munkaerőnek csak egy nagyon kis hányada az, aki valós értékké válik az IT munkaerő piacon. Kik ők? Akik megismerve a szoftverfejlesztést egy új hobbit találnak. Vannak ilyen emberek, magam is ismerek jónéhány ilyen fejlesztőt. Az első 1-3 év nagyon nehéz számukra, hiszen el kell fogadtatniuk magukat és bizonyítaniuk kell ismereteiket, de azt követően többnyire már csak az számít, hogy milyen projekttapasztalatot szereztek. 

Tanácsom az átképzett IT szakemberek felé az, hogy a legfontosabb céljuk az legyen, hogy minél komolyabb projekt tapasztalatot gyűjtsenek az első néhány évben. Medior szinttől már könnyebb lesz az életük.

3. Angol nyelvismeret

Röviden: elengedhetetlen. Az IT-ban minden információ (vagy legalább az információk 90%-a) angolul érhető el az interneten. Ha ezeket az infókat nem tudod értelmezni, akkor nem tudsz szoftverfejlesztőként dolgozni. 

A beszélt angol nyelvismeret már egy másik kérdés. Vannak olyan munkakörök, ahol ténylegesen szükséges, mivel pl. a megrendelő, akivel egyeztetni kell angol anyanyelvű. Más esetekben azonban az írott szöveg értése és értelmezése az a szint, ami alá nem lehet menni.

4. Tanulás képessége

Na igen, enélkül nem megy. Alapvető skill a szoftverfejlesztő számára, hogy meg tudjon tanulni új dolgokat. Sőt! Ne csak tudjon, akarjon is. Ennek némiképp persze ellen tudok mondani azzal, hogy ha egy-egy programozási nyelvben tökélyre viszed tudásod és a programozási nyelv fejlődése kvázi megáll (pl. Cobol, VB, stb.), akkor is nagyon hasznos és értékes fejlesztőként tudod végezni a munkádat. De ennek az "első" programozási nyelv megtanulásához is szükséged van a tanulás képességére. Ahogy írtam is: enélkül nem megy.

5. Problémamegoldó képesség

Minden a probléma megértésével kezdődik. Csak azt a problémát, feladatot tudod sikeresen megoldani, melyet pontosan értesz, melynek ismered a súlyát, tudod, hogy kiket érint és hogyan, milyen követelményeknek kell megfelelni. Ehhez sok-sok információra, kommunikációra és empátiára lehet szükséged.

Az inputot követően megoldási lehetőségeket kell tudnod felvázolni, mérlegelni, értékelni és kiválasztani azt, amelyik a legjobb. 

A programozás során folyamatosan problémamegoldó üzemmódban dolgozol. Tervezel, értékelsz, megvalósítasz, tesztelsz, visszamérsz. Ehhez rendkívül komoly türelem, alázat, nyugalom, koncentráció szükséges. Belefuthatsz olyan problémákba is (és bele fogsz), amit nem vártál, aminek a megoldásával rengeteg időd megy el. Ha nincs hozzá cérnád, akkor meg fogsz őrülni, vagy ki fogsz égni. (Most őszintén: nem volt még olyan, hogy programozóként legszívesebben tépted volna a hajad?)


Hogyan lehetek szoftverfejlesztő?

Gyakori kérdés, éppen ezért arra gondoltam, hogy írok néhány gondolatot segítségképpen. Természetesen sokféle út létezik és nem gondolom, hogy az egyetlen járható az alábbi.

1. Tanulj meg egy programozási nyelvet!

Könnyű mondani. Igen, de csinálni sem nehéz. Ha még egyáltalán nem programoztál, akkor az első lépések kicsit nehézkesek lehetnek. De hidd el, megtanulni egy programozási nyelvet nem atomfizika. Egyszerűen állj neki, kezdd el és csináld!

Milyen programozási nyelveket érdemes választani? Találsz ebben a cikkben egy videót, ami a legnépszerűbb programozási nyelveket mutatja be. Nézd meg, hogy legyen egy átfogó képed a programozási nyelvekről. Ha pedig speciális terület érdekel, akkor járt utána a neten, hogy az adott területen melyik programozási nyelvet használják leginkább. Döntsd el, hogy mit szeretnél fejleszteni és az ahhoz illeszkedő nyelvvel kezdd el!

2. Programozz!

Ha szoftverfejlesztő akarsz lenni, akkor csinálni kell. Nem érdemes hosszú hónapokon keresztül elméleti ismereteket gyűjteni, lesz arra idő később is. Kezdd el a legegyszerűbb programokkal, legkönnyebben elérhető célokkal. Fogalmazd meg pontosan, hogy mit szeretnél lefejleszteni. És ha lehet, ne egy global MMORPG legyen az első cél, mert úgysem fog elkészülni soha. Legyen kézzel fogható, egyszerű, sikerélményt adó. Utána szépen növelheted az elvárásaidat lépésről lépésre.

3. Találd ki, hogy pontosan mi érdekel az IT-n belül!

Amikor az egyetemről kikerültem volt szerencsém egy senior IT szakemberrel beszélgetni. A kérdésem az volt, informatikán belül mivel van értelme foglalkozni.

Ő úgy fogalmazott, hogy: "Önmagában a szoftverfejlesztés területet megnevezni nem elég, ahhoz párosítani kell egy domaint is. Egy olyan területet, mint pénzügy, bank, távközlés, stb. Na így együtt már van értelme, mert ekkor pénzügyi informatikáról, banki szoftverfejlesztésről vagy telekom fejlesztésekről beszélünk!" 

Azt gondolom, hogy nagyon jó tanács volt a részéről és mai napig hálás köszönet érte! Azonban: ha mai fejemmel kellene eldönteni, hogy mit is csinálnék pontosan az IT-n belül, akkor azt tanácsolnám magamnak: "Tarts egy kis önismeretet és gondold végig, hogy mi érdekel a legjobban. Melyik az a terület, amivel hajlandó volnál este 10-kor is foglalkozni? Mi az, ami a hobbid is egyben? Na, ha megvan, akkor azzal foglalkozz!"

4. Végezz el egy egyetemet!

Ha ismersz és használsz egy programozási nyelvet, tudod azt is, hogy melyik domain érdekel legjobban, de nincs még diplomád, akkor javaslom, hogy szerezz egyet. Fontos lehet a pályád bármelyik szakaszában, hiszen még a mai napig fontos a munkáltatók számára, hogy hol végeztél. Ez alapján ugyanis sokkal könnyebb értékelni a lehetséges ismereteket és tudásszintet, mint egy állásinterjún. Másrészt nem lehet mindenki Elon Musk és nem is minden munkáltató őt keresi.

Szoftverfejlesztői munkakörök és fizetések - Bluebird

5. Ne ugrabugrálj! Csináld azt, ami érdekel!

Végső tanács: ne szállj virágról virágra, mint egy méhecske! Idővel nagyon rosszul mutat az önéletrajzodban. Dolgozz olyan projekten, ami érdekel, használj olyan technológiát, ami számodra fontos és jó! Mélyülj el és élvezd a programozást, ami véleményem szerint egy igazi kincs azok számára, akik szeretnek teremteni, majd elégedetten tekinteni a művükre.


Milyen az ideális kezdő szoftverfejlesztő állás?

Hát igen, kezdő szoftverfejlesztő  állásból viszonylag kevés van. A legtöbb munkáltató tapasztalt vagy kifejezetten medior, vagy senior szoftverfejlesztőket keres. De nyugalom, van remény. Ahogy fogynak a tapasztalt fejlesztők, egyre több cég kezdőket is felvesz és inkább kiképzi őket, minthogy ne legyen fejlesztője.

Gyakran kérnek tanácsot tőlem frissen diplomázott vagy frissen egyéb helyen végzett szoftverfejlesztők. "Hol tudok elhelyezkedni?" "Mit érdemes csinálni, melyik programozási nyelven tanuljak meg rendesen fejleszteni?" Sok ilyen és ehhez hasonló kérdés érkezik.

Ha kezdő szoftverfejlesztő vagy, akkor véleményem szerint érdemes arra törekedned, hogy minél többféle technológiával megismerkedj és tapasztalatot szerezz bennük. De emellett legyen legalább 1 olyan programozási nyelv, amiben komoly és mély tudást szerzel. Lehet ez bármi. Java, C/C++, Python, Angular, React. A lényeg: az első 1-2 évben minél több tapasztalatot szerezni. 

Nálunk a Bluebirdben kifejezetten cél, hogy azok a szoftverfejlesztők, akik első éveikben a mi projektjeinken dolgoznak, minél több és komolyabb programozási nyelvet, architektúrát megismerjenek. Még akkor is, ha emiatt több időt vesz igénybe és nagyobb költséget jelent a projektben a fejlesztés. Célom az, hogy akik nálunk dolgoznak, minél képzettebbek lehessenek.

Válassz te is olyan céget, ha kezdő vagy, ahol van lehetőséged releváns munkatapasztalatot szerezni. Nem számít, mennyit keresel az első években, a lényeg, hogy juss el odáig, hogy azt mondhasd magadról: medior fejlesztő vagyok. Onnantól olyan projekten dolgozhatsz, amilyenen csak akarsz.


Szoftverfejlesztőre van szükséged?

Nem vagy egyedül. A tendencia a szoftverfejlesztő munkaerő piacon az, hogy egyre több fejlesztőre van szükség. A korábbi évtizedekben szoftverfejlesztők olyan cégeknél is elkezdtek dolgozni, akik alaptevékenysége nem a programozás. Ennek az az oka, hogy amennyiben egy tevékenység meghatározó fontosságú, akkor azt a cégek szeretnék minden esetben házon belül tudni. Minden cégnél volt legalább 1-2 fejlesztő, de gyakran fejlesztő csapatok is.

A trend megfordulni látszik, hiszen a fejlesztők megtartása rendkívül nehéz, munkabér költsége magas. COVID utáni tendenciaként elkezdődött azt a folyamat, melynek keretében a vállalatok igyekeznek a fő kompetenciájukat házon belül tartani és a többit kiszervezni. Többi alatt jelen esetben a szoftverfejlesztést értem. Számos ügyfelünk keresett meg minket azzal a feladattal, hogy a belső rendszereikhez kapcsolódó fejlesztéseket (sőt, a fejlesztő csapatot is!) vegyük át. Csináljuk inkább mi a fejlesztést, ők pedig koncentrálnának a fő tevékenységükre.

De nézzük, ha szoftverfejlesztőre van szükséged, milyen megoldásaink lehetnek a számodra:

1. IT munkaerő-közvetítés

Ha belső szoftverfejlesztő csapatod van és azt szeretnéd bővíteni, vagy szeretnél létrehozni egyet, akkor az IT fejvadászat tökéletes megoldás lehet számodra.

Hívhatjuk munkaerő-közvetítésnek, toborzásnak is, mégis IT fejvadászatnak nevezem. Miért? Azért, mert míg a munkaerő-közvetítés aktív (álláskereső) szakemberekkel dolgozik, addig a fejvadászat passzív (nem kereső) szakemberekkel. Ha pedig rápillantunk az IT munkaerő piacra, akkor véleményem szerint egyértelmű, hogy várni az aktív IT szakemberek jelentkezését nem opció. Ha szoftverfejlesztőre van szükséged, akkor le kell vadászni a piacról, a konkurenciától.

Nincs idő várakozni, próbálkozni. Ha el kell végezni a kódolási feladatokat, akkor lépni kell, meg kell találni mihamarabb a megfelelő IT szakembert. Ahhoz pedig speciális IT recruitment tudás és tapasztalatra van szükség.

Az IT recruitment területhez értünk, ennek vagyunk specialistái. Szólj és megtaláljuk a számodra megfelelő IT szakembereket!

További részletek: IT Recruitment

2. Napidíjas fejlesztés

Mit is jelent ez? 

Amennyiben munkavállalót keresel, akkor többnyire hosszú távon számolsz vele és toborzás keretében keresed a leendő munkatársadat.

Akkor viszont, ha egy projekten van szükséged további kompetenciára, nincs értelme IT szakembert felvenned. Ekkor a leghatékonyabb megoldás az, ha a projekt időtartamára (6-9-12 hónap) kérsz tőlünk olyan szoftverfejlesztőt, aki a projektben el tudja végezni a szoftverfejlesztési feladatokat.

Mi azt vállaljuk, hogy meglévő vagy speciálisan erre a projektre keresett szenior szoftverfejlesztőnk a projektben ellátja feladatait, tőled pedig azt várjuk, hogy ennek költségét napidíj alapon fizesd meg számunkra. Azaz, annyit kell csak fizetned, amennyi erőfeszítést beletettünk a projektbe.

Mi történik, ha vége a projektnek? Szoftverfejlesztőnk máshol, másik projekten folytatja.

További részletek: IT Contracting

3. Szoftverfejlesztés

Amennyiben úgy látod, hogy a megvalósítandó projekt scope-ja (terjedelme) meghatározható, azaz körberajzolható pontosan a projekt, akkor szívesen adunk ajánlatot számodra a teljes szoftverfejlesztési feladat elvégzésére is.

Sőt, ha te is gondolkozol azon, hogy a teljes programozást kiszervezd, mert számodra az az fontos, hogy megvalósuljanak a fejlesztések és nem az, hogy nálatok házon belül ez hogyan történik, akkor szólj nekünk, szívesen átbeszéljük veled a lehetőségeket.

Jónéhány partnerünk gondolja hasonlóképpen és gondolkozik azon, hogy számára sokkal kényelmesebb és jobb megoldás lenne, ha a Bluebird végezné el a fejlesztést.

Kódolás akkor is érdekes lehet számodra, ha webalkalmazást, mobil appot vagy weblapot szeretnél elkészíttetni valakivel. Ebben az esetben a követelmények egyeztetését követően részletes műszaki ajánlatot adunk, részletes árajánlattal.

További részleteket itt találsz: IT Solutions


Legnépszerűbb programozási nyelvek

Nézzük, melyek a legnépszerűbb programozási nyelvek és hogyan változott a népszerűségük az idők folyamán! Szerintem érdemes főként a 2010 utáni részt nézni (onnan is indul a videó).


Mennyit keres egy szoftverfejlesztő?

Nézzük, milyenek az aktuális szoftverfejlesztői fizetések! Egyet biztosan mondhatunk: folyamatosan növekszik a programozók fizetése és nem is várható, hogy ez a trend változni fog. A betöltetlen szoftverfejlesztői állások száma is évről évre növekszik, tekintettel az informatika térnyerésére és egyre komolyabb mértékű nélkülözhetetlenségére.

Szoftverfejlesztői fizetések - Bluebird blog

Aktualitás: 2023. július (Forrás: Bluebird IT Salary Guide).

Szoftverfejlesztő fizetés - 2023. július

A szoftverfejlesztő fizetéseket programozási nyelv szerint tartalmazza az általunk évente készülő Bluebird IT Salary Guide

Software developers and engineers fizetések 2023 - Bluebird

A szoftverfejlesztő fizetés folyamatos változását csapatunk napról napra érzékeli, hiszen számos IT szakembert helyezünk el megrendelőinknél vagy alkalmazunk projektjeinken. Minden évben szeptember és november között elkészül az aktuális bérpiaci felmérésünk, mely tartalmazza a szoftverfejlesztő fizetéseket is. Kövess minket és a releváns információkat első kézből kaphatod meg!Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedIn és Facebook oldalunkon is!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!