CSR – Társadalmi felelősségvállalás

Ahogyan mi látjuk a világot

Szerencsések vagyunk, mert olyan helyzetben vagyunk, hogy segíthetünk azoknak, akik rászorulnak a segítségre. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk, amivel tudunk: tettekkel, adománnyal, pénzzel. Hiszünk abban, hogy munkatársaink bevonása CSR tevékenységünkbe rendkívül fontos, hiszen a társadalmi felelősségvállalás nem csak pénzadományokról, hanem a cselekvésről, segítségnyújtásról és az egymás iránti felelősségünk tudatosításáról is szól.

Többek vagyunk, mint egy vállalat; közösségépítők és változást hozó emberek, akik hisznek abban, hogy alapvető felelősségünk támogatni a rászorulókat. Ezért elkötelezettek vagyunk olyan szervezetek mellett is, amelyek osztoznak közös célunkban: átalakítani és jobbá tenni azoknak az életét, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.


 CSR tevékenységeink

  • Hátrányos helyzetű gyermekek támogatása
  • Beteg gyermekek támogatása
  • Hajléktalanok és nélkülözők támogatása
  • Esélyteremtés hátrányos helyzetű tehetségek számára

Mohamanó Élményműhely Alapítvány

Ünnepi ajándékozás (2023. december)

Rengeteg cipősdoboz, cellux, csomagolópapír, ajándékok… és hatalmas öröm!

Decemberben második alkalommal szerveztünk a Mohamanó Élményműhely Alapítvánnyal közös jótékonysági akciót. Bluebirdös kollégáink ezúttal több tucat karácsonyi ajándékcsomagot állítottak össze, amelyek egy apró Baranya megyei faluban, Sámodon lakó gyermekek személyében leltek gazdára.

Nagy szeretettel és lelkesedéssel vágtunk bele az ajándékok beszerzésébe és a csomagok elkészítésébe, és bízunk benne, hogy sok család karácsonyát sikerült szebbé tennünk.

Az alapítvány cserébe egy figyelmes és kedves aprósággal lepett meg minket: egy igazi Mohamanóval, ami egész évben emlékeztetni fog bennünket erre a közös projektre és az adományozás fontosságára.

Minden elismerésünk a Mohamanó csapatának a kiemelkedően értékes és fáradhatatlan munkájukért, és örömmel várjuk a következő együttműködésünket!

Adományozás a Mohamanó Alapítvánnyal – Bluebird CSR

Fészek Gyermekvédő Egyesület

Ruhabörze és adománygyűjtés (2023.04.26)

A Bluebird vállalati társadalmi felelősségvállalásának következő állomásaként egy ruhabörzével egybekötött adománygyűjtést szerveztünk.

A börze és az adománygyűjtés célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra, úgy, hogy közben támogatjuk a rászoruló csoportokat, intézményeket. 

A ruhabörzén Bluebirdös kollégáinknak volt alkalma ruhákat cserélni egymással, vagy továbbadni számukra már nem, de mások számára értékes darabokat. Ezzel egy időben a Mohamanó Alapítvány felhívására adománygyűjtést is szerveztünk két érdi intézmény, egy anyaotthon és a Fészek Gyermekvédő Egyesület javára.

Ruhákat, játékokat, könyveket, tisztálkodási és mosószereket gyűjtöttünk és az adományokat a Mohamanó Alapítvány segítségével adtuk át.

Lehetőségünk volt mindkét otthonban körülnézni és találkozni az ott lakókkal. Megismertük az ott dolgozó családterapeutákat és szociális munkásokat, akik fáradhatatlan szorgalmukkal nap mint nap azért dolgoznak, hogy az itt élő anyáknak és gyermekeknek könnyebb legyen majd a szociális védőhálón túli élet.

Nagyon köszönjük Stelczer Veronikának, a Mohamanó Alapítvány kuratóriumi elnökének, hogy a közreműködésével együtt bonyolíthattuk le az adománygyűjtést, ezzel hozzájárulva két intézmény mindennapjainak megkönnyítéséhez.

Fészek Egyesület

Szegedi hátrányos helyzetű családok támogatása

Adománygyűjtés és ételosztás (2022.12.20)

„Egy csepp a jóból.” A tudomásunkra jutott, hogy az irodavezetőnknek, Diának az édesapja évek óta főzést szervez hátrányos helyzetű családok és hajléktalanok számára Szegeden, Karácsony előtt. Az évek során szinte hagyománnyá váló jótékonysági főzés filozófiája, hogy „Ha keveset adsz is, ha szívből adod, soknak számít.” Ahogy minden évben, idén is szívbemarkoló érzés szembesülni azzal, hogy sok család Karácsonyába beférkőzik a nélkülözés terhe. 

A jótékonysági esemény szervezői az előző évekhez hasonlóan egy felhívás keretein belül hozta a helyiek tudomására az eseményt, ami idén is sokakhoz eljutott. Idén a Bluebird is részt vett az eseményen, így az előkészületekben, az ételosztásban és adománygyűjtésben ajánlottuk fel a segítségünket. A Bluebird csapata az ételosztás előtt gyümölcsöt gyűjtött a rászorulók számára, amit a jótékonysági esemény napján elszállítottunk Szegedre és a meleg étel mellé járó tartós élelmiszerekkel megtöltött csomagokat egészítettük ki vele. 

Köszönjük, hogy a részese lehettünk ennek a páratlan és nagyszerű CSR kezdeményezésnek!


Déméter Alapítvány

Mikulás ünnepség (2022.12.06)

Vállalati társadalmi felelősségvállalás szempontjából hogyan kapcsolódhat be a Bluebird egy olyan szervezet életébe, ahol beteg gyerekek várnak gyógyulásra az ünnepek alatt is? Két kolléganőnk, Fanni és Léna Mikulás napján járt a Démétér Házban, hogy kézműves foglalkozást tartsanak a jelenleg ott élő gyerekeknek. A Démétér Ház a Bluebird egyik kiemelt CSR kedvezményezettje. Választásunk azért rájuk esett, mert létezésükkel űrt töltenek be a magyar egészségügyi rendszerben. Jelentős mértékben javítják a transzplantált gyermekek gyógyulási esélyeit azzal a környezettel melyek létrehoztak a gyerekek és hozzátartozóik számára.

A gyerekek nagyon élvezték a karácsonyi képeslapok készítését, főként azért, mert a karácsonyi képeslapokat a távol élő családtagjaiknak és rokonaiknak alkották. 

A képeslapkészítés mellett munkatársaink logikai játékokkal is készültek a gyerekeknek, amit szintén nagyon élveztek. Jó volt érezni és átélni azt a szeretetet és törődést, amit a Démétér Ház munkatársai nyújtanak az éppen felépülő gyermekek számára. Hálásak vagyunk, hogy így bekapcsolódhattunk egy szervezet életébe és csodálatos élmény volt látni a gyerekek boldog arcát és csillogó tekintetét még a nehéz körülményeik ellenére is.


Oltalom Karitatív Egyesület

Adománygyűjtés (2022.09.26)

Ha egyszer megfordultál már életedben a köznyelvben "hajléktalan ovi"-nak hívott óvodában, akkor sosem felejted el azokat a gyerekeket. Számukra nem csak az adomány a fontos, hanem az, hogy egyáltalán valaki adni akar nekik. Régóta támogatjuk az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott óvodát és nagyra becsüljük, hogy van olyan szervezet, aki odafordul a hátrányos helyzetű gyerekekhez, felkarolja őket és gondoskodik róluk.

Ez alkalommal annyit tettünk, hogy a pilisborosjenői Mesevölgy Óvoda által gyűjtött adományokat szállítottuk el a rászoruló óvoda számára. Büszkék vagyunk a borosjenőiek segítségéért, örülünk, hogy segíthettünk a szállításban.


Démétér alapítvány támogatás – Bluebird CSR

Démétér Alapítvány

Kert felújításának támogatása (2022.09.23)

Ellátogathattunk a Démétér Ház új játszóterének, a Tündérkert megnyitójára. A Démétér Házat azért hozták létre, hogy a vidéki családba született gyermekek, akiknek valamilyen betegségüknél fogva szervi transzplantációt kell kapniuk, közel maradhassanak a családjukhoz. Sajnos a szervi transzplantációs műtéteket többségében Budapesten végzik, ez sok esetben viszont elszakítja a beteg gyermekeket a családjuktól hosszú időre, vagy kényelmetlen körülmények közé szorítja őket. A Démétér Ház először 2006-ban adott választ ennek a hiánynak a pótlására apartmanok kialakításával, ahol a szülők gyermekeikkel lehetnek itt, Budapesten, a kórház területén belül.

A ház folyamatosan bővül, ezúttal egy új játszótérrel is, amihez a Bluebird is hozzájárult a támogatásával! Csodálatos élmény volt találkozni a Démétér Ház dolgozóival és néhány bent lakó családdal, akik kényelmes és nyugodt környezetben várják a gyógyulást.

Büszkék vagyunk a Démétér Ház dolgozóinak és orvosainak munkájára, nagyszerű dolgot cselekednek nap, mint nap.


Ukrajnából érkező menekültek segítése

Adománygyűjtés (2022.03.07)

Az Ukrajnát ért támadás az egész világot megrázta. Természetes volt, hogy ebben a helyzetben a Bluebird is kiveszi a részét a bajbajutottak támogatásából.  A háború kitörése után nem sokkal az Ukrajnából menekülők számára adománygyűjtést szerveztünk cégen belül. Főként olyan felajánlásokat vártunk, amely a kisgyermekes családoknak jelenthet nagy segítséget, így pelenkát, bébiételt, meleg hálózsákokat és egyéb tisztálkodási szereket gyűjtöttünk. Mindezek mellett a csomagok tartalmaztak tartós élelmiszert és ruhákat is, amelyekre nagy szükség volt a késő téli, viszontagságos időjárás közepette.

Egy hét leforgása alatt rengeteg adomány érkezett, amiket a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttattunk el olyan rászorulóknak, akik Budapestre érkeztek vonattal. Szívből köszönjük a kollégák és a Máltai Szeretetszolgálat segítségét, hogy gyorsan tudtak reagálni erre a hirtelen felmerülő vészhelyzetre!

 


Wesley János Óvoda

Adománygyűjtés (2021.10.26)

A Bluebird csapata egy héten belül másodjára is összefogott és a Hajléktalan Ovi számára tartós élelmiszereket, alap tisztálkodási eszközöket és játékokat gyűjtöttünk össze, kis csomagokba rendeztük és átadtuk személyesen az Ovi lakóinak, az előző héten szedett almákkal együtt. Nagyszerű érzés volt, hogy az adományok gyűjtése mellett olyan dolgot is adhattunk a rászorulóknak, amelyet saját kézzel szedtünk nekik az almafáról és ezáltal sokkal személyesebbnek hatottak az ajándékcsomagok.

A mindennapi rohanásban sem szabad elfeledkeznünk arról, hogy mindenkinek szüksége van az odafigyelésre, törődésre és figyelmességre, erre viszonzásként pedig mi is a legnagyobb ajándékot, örömteli mosolyokat kapunk a gyermekek részéről. A Bluebird csapatából sokan részt vettek az almaszedésben és az adománygyűjtésben, így ez szilárd alapokra helyezte és megerősítette a csapat elkötelezettségét a Bluebird CSR tevékenységének (vállalati felelősségvállalás) irányába.


Wesley János Óvoda

Almaszedés (2021.10.22)

„Jobb adni, mint kapni!” A Bluebird tevékenységen alapuló vállalati társadalmi kezdeményezése ezúttal egy almaszedés volt, amelynek a keretein belül két szervezetet is támogattunk. 2021.10.22-én délután a Bluebird csapata egy almás-kertbe látogatott, ahol 186 kg almát szedtünk. Az összegyűlt almákat két szervezet részére ajánlottuk fel, amelyek kiemelt szereplői a budapesti hajléktalan-ellátásnak. Az egyik a Menhely Alapítvány, a másik pedig a Hajléktalan Ovi. 

A Menhely Alapítvány az egyik legnagyobb és legrégebbi hajléktalanokkal foglalkozó szervezet, ami többek között hajléktalanok étkeztetésével foglalkozik. A Hajléktalan Ovi főként halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásával foglalkozó intézmény, amely segítséget nyújt a rászoruló családoknak abban, hogy az alapvető szükségleteik (étkezés, ruházkodás) is ki legyenek elégítve.

Másokon segíteni öröm, és egyszerűbb, mint gondolnánk. Nagyon köszönjük a lehetőséget, a szervezést, az almaszedő csapatnak pedig a részvételt!

Success message!
Warning message!
Error message!