IT Contracting

Informatikai szakemberek napidíjon a Bluebirdtől!

Projektkezdés akár 1-2 héten belül.

Ha tapasztalt informatikus, programozó hiányzik a csapatodból, nálunk jó helyen jársz! IT Contracting keretében akár 1-2 héten belül bemutatjuk az adott feladatra legalkalmasabb IT szakemberünket. Közel 100 onsite és remote IT szakértővel dolgozunk. Elérünk több ezer informatikust. Képzett és hamar bevethető IT szabadúszók egy helyen!

AJÁNLATKÉRÉS

IT szakemberek napidíjon a Bluebirdtől

Miért minket választanak megrendelőink, mint IT Contracting partner?

Informatikus napidíjon - Bluebird
 • 1-2 héten belül tapasztalt IT szakembereket biztosítunk a projektfeladatok elvégzésére.
 • Az általunk elérhető programozók, szabadúszók száma több ezer. Közel 40.000 IT szakembert tudunk elérni Magyarországon.
 • Csak a mérnöknapok utáni napidíjat kell megfizetned, egyéb költséged nincs.
 • Szinte bármely munkakörben (PM, BA, DEV, QA, OP) és technológiában tudunk segítséget nyújtani.
 • Nem szükséges hosszasan egyeztetni a projekt scope-ról.
 • Közel 150 contracting partnerünknél több mint 1 millió mérnökóra terjedelemben végeztünk el eddig projektfeladatokat.
 • Lassan 20 éves tapasztalattal rendelkezünk a napidíjas szoftverfejlesztés területén.

Mit kínálunk számodra?

Megszűnik az informatikus hiányod

Ha velünk dolgozol, számodra rendelkezésre fognak állni a megfelelő kompetenciával rendelkező informatikus kollégák.

Nem kell vadásznod az IT szakemberekre többé, csak mondd meg, milyen szakértelem hiányzik!

Munkatársaink elvégzik a megadott projektfeladatokat.

IT contracting feladatok - Bluebird

Tapasztalat, minőség

Munkatársaink és szabadúszóink senior IT szakemberek. Olyan informatikus kollégákkal dolgozunk, akik értik a projektszemléletű működést, tudják, hogy a legfontosabb cél a projektfeladatok határidőre történő elvégzése. Megfelelő IT tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy a produktumokra ne kelljen soká várni.

Kalkulálható költségek

Projektfeladatok ellátását biztosítjuk számodra, melynek díjazása mérnöknap alapú. Csak annyi díjat kell fizetned, amennyi mérnöknap a teljesítés során felhasználásra kerül.  A napidíjat emailben, előzetesen küldjük meg számodra. Szolgáltatásunknak egyéb díja nincs, így nem kell sem sikerdíjat, sem egyéb más díjat megfizetned. 

Speciális szakértelem is elérhetővé válik

Általunk elérhetővé válnak olyan speciális szakértelmmel rendelkező szakemberek a projekted számára,  akikre a projekt végét követően nincs szükséged. Mi vállaljuk, hogy 100%-os terheltség alatt is elvégezzük a feladatokat, így speciális kompetencia bevonása is megfizethetővé válik számodra.

Szerződéses feltételek

 • Napidíjas vagy óradíjas konstrukcióban dolgozunk.
 • Projektszerződést kötünk, melyben rögzítjük a projekt adatait és az elvégzendő feladatokat. Szoftvertervezési, -fejlesztési, -tesztelési-, bevezetési feladatok ellátásában számíthatsz ránk! 
 • Havonta teljesítési igazolást készítünk. Ennek alapját az elvégzett feladatok és a feladatok elvégzésére fordított órák/napok száma adják.

IT Contracting folyamat lépésről lépésre

1. Kapcsolatfelvétel, projekt- és projektfeladatok egyeztetése

IT Contracting kapcsán első lépés a projektfeladatok egyeztetése. Közösen átbeszéljük, hogy mik azok az PM/BA/DEV/QA feladatok, amelyek tekintetében szükség van a Bluebirdre és IT szakembereire.

Egyeztetjük a projekt hosszát és a projektfeladatokat. Átbeszéljük az elvárt szakmai skilleket, domain- és technológiai ismereteket, valamint a szükséges speciális szakismereteket.

Az egyeztetés során visszajelzést adunk arra vonatkozóan, hogy mennyi időn belül tudjuk felkutatni a megfelelő IT szakembert. Projektjeinkre jellemzően nem tudunk saját állományban dolgozó informatikus kollégát biztosítani, hiszen erőforrásaink lekötöttsége közel 100%-os. Azonban arra specializálódtunk, hogy az igényeidnek megfelelő programozó, rendszerszervező, tesztelő, projektvezető felkutatását rendkívül gyorsan és hatékonyan elvégezzük. Nincsenek a benchen szakemberek, mert tudjuk, hogy a jó informatikus folyamatosan projekten dolgozik.

2. Bluebird belső staffing

Programozó, informatikus napidíjon a Bluebirdtől

Az egyeztetett projektfeladatokra megkeressük a leginkább alkalmas IT szakembereket. Mindezt annak függvényében, hogy egy rövid projektfeladatra (3-6 hónap) vagy egy hosszabb projektre (6-12 hónap, vagy 12+ hónap) keressük a megfelelő embert.

A rendelkezésre álló és felkeresett szabadúszók, informatikusok közül kiválasztjuk azokat, akik tanácsadóink előzetes szakmai egyeztetései alapján képesek magas színvonalon elvégezni a projektben definiált feladatokat.

3. Ajánlattétel, projektszerződés egyeztetése

Ajánlatot teszünk a projektfeladatok ellátására. Ennek keretében megadjuk az adott feladatra szóló napidíjainkat, továbbá bemutatjuk informatikus, programozó kollégánk profilját (CV).

Cégünk részéről ezek az informatikus kollégák lesznek azok, akik az adott feladatok ellátását el fogják végezni az ajánlat elfogadása esetén.

4. Projektszereplők megismerkedése, döntés

Amennyiben ajánlatunkat megfelelőnek tartod, szakértőink részleteiben is egyeztetik a feladatokat, technológiai elvárásokat.

Amennyiben nem találnád megfelelőnek informatikus kollégánkat, visszalépünk az ajánlattétel szakaszba és újabb ajánlatot készítünk.

5. Projekt start, projekt szerződés aláírása

Informatikus, programozó a Bluebirdtől

Megállapodásunk esetén indul a projekt.

A projektfeladatokat projektszerződésben rögzítjük és garantáljuk egymás számára a munkatársvédelmet és vevővédelmet. 

6. Projektfeladatok ellátása, teljesítés elszámolása

Szabadúszó, programozó napidíjon a Bluebirdtől

A Bluebird projektre delegált szakemberei elvégzik a projektszerződésben definiált projektfeladatokat. Havonta teljesítési igazolást készítünk, melyben szerepelnek az elvégzett feladatok, a feladatok elkészítésére fordított mérnöknapok száma. Az elszámolás kölcsönös elfogadását követően kiállítjuk a számlát.

7. Projekt követése és zárása

Informatikus kollégáink munkáját folyamatosan követjük. Bármilyen probléma felmerülése esetén beavatkozunk és megoldást keresünk. Rendszeresen egyeztetjük a projekt várható időtartamát, a projektfeladatokat és a projekt lezárásának tervezett dátumát.

Akik minket választottak IT Contracting partnernek

„A Bluebird az OTP Bank fontos beszállítója az IT-kompetencia területén. Segítségükkel fejlesztjük az IT Transzformációs Projekt keretében az adatmenedzsment új képességét, a valós idejű adatszolgáltatást. A Bluebird szakemberei a legkorszerűbb streaming technológiák használatával szolgálják ki a bankon belüli üzleti területek növekvő igényeit.”

OTP Bank Nyrt., Bakos Balázs, Senior data domain lead

IT Contracting referencia OTP

“Nagyon szeretek a Bluebirddel dolgozni, a cég mérete lehetővé teszi azt a flexibilitást, amire az IT szakmának szüksége van ezekben a változó időkben. Az évek során nagyon jól kitapasztalták a specifikus igényeket, amik elengedhetetlenek nekünk, és sokszor szavak nélkül is értjük egymást.”

Finshape (W.UP), Dienes Beáta, Key account manager

IT Contracting referencia WUP
Szabadúszók a Bluebirdnél

Tipikus kereséseink

 • Szoftverfejlesztés: .NET, Angular, React / Reduct, Android, iOS, Java, PHP, Python programozó, Sharepoint, PL/SQL, SQL (MSSQL/Oracle/PostgreSQL) és noSQL területeken.
 • Projektmenedzsment: teljes projektmenedzsment, projektkoordináció, és scrum master, product owner feladatok.
 • Tervezés, szervezés: rendszerszervezés, elemzési feladatok, tanácsadói feladatok.
 • Tesztelés: manuális és automatizált tesztelés, Selenium, Java alapú tesztelés.
 • Egyéb feladatok: enterprise architektúra tervezés, DevOps feladatok.
 • A teljes listát a munkakörök leírásáról és IT állásainkról az oldalon megtalálod.

Mi az az IT contracting?

IT contracting jelentése: IT projektfeladatok ellátása napidíj alapon. Amennyiben nem saját csapatod bővítése a cél, hanem az, hogy projektedben a szükséges kompetencia rendelkezésre álljon a projekt időtartamára időalapú elszámolással, akkor hívjuk a szolgáltatást IT Contracting szolgáltatásnak.
A nemzetközi gyakorlatban a staff augmentation megnevezés ismertebb, jelentése hasonló. Jól képzett, jellemzően senior szakemberek adott időszakra, projektre történő, külső IT szakértői cég általi biztosítása, időalapú elszámolással. Az együttműködés során, mint Megrendelő éppúgy kontrollálod a teljesítést, az előrehaladást, mint belső erőforrások esetén, azonban a projektre allokált szakember egyedi teljesítményéért a Bluebird felel.

Mikor kedvezőbb egy adott szakember esetében az IT contracting szolgáltatás, mint a saját munkavállaló alkalmazása?

 • Akkor, amikor nem munkavállalóra van szükséged, hanem arra, hogy az adott projektben el legyenek végezve a projektfeladatok. Jellemzően ebben az esetben a projektet követően nincs szükséged az adott kompetenciára, így pont ezért nem is éri meg állományba venni olyan szakembert, akivel hosszabb távon nem számolsz.
 • Ügyfeleinknél gyakran előfordul, hogy saját munkavállalóval nem is tudja bővíteni csapatát (headcount freeze), viszont a projektnek haladnia kell. Ha alvállalkozói díj a projektben elszámolható, a feladatok elvégzése pedig óradíj alapon lehetséges, akkor az IT Contracting tökéletes megoldás lehet a projekt számára.
 • Az IT Contracting esetén kizárólag a feladat elvégzésére fordított órák/napok alapján jelentkezik költséged. Nincs előzetes díj, nincs sikerdíj a szakértőnk kiválasztásakor, nincs egyéb adminisztrációs díj. Csak egyfajta díjjal kell számolnod: napidíjjal! Ezáltal szolgáltatásunk költsége könnyen kalkulálható.
 • Amikor szükséged van egy olyan cégre, akinél nincs IT erőforrás hiány, akinél nincs olyan, hogy adott projektet azért nem lehet időben szállítani, mert nincs megfelelő IT szakember, aki allokálható lenne a projektfeladatok ellátására. Ha a Bluebirddel dolgozol, akkor nem kell gondolkodnod azon, hogy hogyan staffold a projektedet. Megtesszük helyetted! Mindezt nagyon komoly tapasztalattal, referenciákkal tudjuk számodra garantálni.
 • Jó megoldás lehet számodra az IT Contracting, amikor az IT projekted kapcsán az IT kérdésekkel szeretnél foglalkozni és nem a HR kérdésekkel. Nem kell foglalkoznod bérekkel, szabadsággal, koncentrálhatsz a műszaki tartalomra, a teljesítményre. Ha a projektben részt vevő szakemberünk betegség, szabadság miatt kiesik, igény esetén másik szakemberünk látja el a feladatokat helyette.
 • Ha kedvezőbb cash-flow-ra van szükséged, akkor tudnod kell, hogy IT Contracting esetén a költségek 15-30 nappal később jelentkeznek nálad. Érinti-e ez szakembereinket? Nem, hiszen mi minden esetben időben fizetjük a munkabéreket és részfeladatok esetén a vállalkozási díjakat. Te pedig ráérsz 15-30 nappal a teljesítés elfogadását követően fizetni.

Miért éri meg IT contracting szolgáltatást igénybe venni a Bluebirdtől?

1. Mert közvetlenül elérjük a jó IT szakembereket, akik ismernek minket
Contracting szolgáltatás teljesítését a korábbi együttműködések alapján legjobbnak tekintett szakembereinkre bízzuk, vagy az adott projektre legjobbnak tekintett munkavállalóinkra. A szakemberek listája napi szinten bővül, tanácsadóink rengeteg élő kapcsolatot tartanak fenn az IT iparág jó képességű szakembereivel. IT profiljuk friss, elérhetőségük adott, így mi megtaláljuk, amint egy pontosan hozzájuk passzoló feladattal találkozunk. Ráadásul gyorsan!

2. Mert értünk hozzá
Az IT contracting területen ügyfeleink a Bluebird IT account managereivel dolgoznak, aki a projekt szakmai területének pontos megértését követően mutatják csak be azt az IT szakembert, aki képes elvégezni a feladatokat és elérhető is egyben. Az IT területre vonatkozó belső tréningjeink száma kimagasló, aminek eredményeként account manager kollégáink folyamatosan megismerkednek az újabbnál újabb technológiákkal, eszközökkel, programozási nyelvekkel.

3. Szolgáltatásunk megfizethető
Napidíjas szolgáltatásunk díja tartalmazza szakembereink díjazását, valamint a Bluebird díját is. Nem kérünk előleget, nem számolunk fel semmilyen költséget. Fizetned pedig csak akkor kell, ha szakemberünk valóban teljesített. Munkatársainkkal kizárólag a magyar jogszabályok alapján feddhetetlen együttműködési konstrukciókban szerződünk.
Díjaink a magyar IT piac számára is bőven megfizethetők, elégedett megrendelőink között számos nagyvállalat, középvállalkozás, de kisebb cég, startup is található.
A konkrét napidíjak kapcsán keress minket!

Mitől sikeres egy IT Contracting együttműködés?

1. Legyen egyértelmű, hogy pontosan milyen feladatot kell elvégezni!

Az a tapasztalatunk, hogy az általánosságok nem érdeklik az IT-sokat. Az számunkra kevés információ, hogy Java fejlesztőt keresel. Ami érdekli őket, az az, hogy pontosan milyen szoftver fejlesztéséről van szó, mikor kezdődött a fejlesztés, milyen szakasznál jár éppen, mi lesz a konkrét feladat, amit meg kell oldani. Milyen keretrendszereket használtok, milyen szoftvereszközöket, stb.

Mondd el ezeket nekünk és olyan PM/BA/DEV/OP szakember fog teljesíteni projektjeiden, aki elég tapasztalt az adott területen/technológiában/programozási nyelvben!

2. Közvetlen kapcsolat az IT döntéshozód és a Bluebird account managerei között
A gyors együttműködés és egymás megértésének feltétele a közvetlen szakmai kapcsolat a döntéshozó és a Bluebird között, lehetőség szerint online vagy személyes találkozóval indítva. Egyetlen tanácsadói feladatkör sem végezhető közvetítőn keresztül működtetve, a miénk sem. Tanácsadóink személyisége, munkabírása egyedülálló, közvetlen együttműködés esetén ennek 100%-át az elvárásaid teljesítésére fordíthatjuk.

3. A döntési folyamat legyen rövid!

Már sales fázisban minden partnerünkkel egyeztetjük a döntési folyamatot. Sőt! Amennyiben leendő ügyfelünk folyamata túlságosan hosszadalmas, akkor már gyakran szerződéskötésre sem kerül sor. Miért? Azért, mert tudjuk, hogy a hosszú döntési folyamat egyet jelent azzal, hogy a tényleg tapasztalt és jó IT szakemberek nem lesznek elérhetőek a projekt számára. Ilyen esetben próbálunk tanácsot adni annak érdekében, hogy a folyamat minél kevesebb lépést tartalmazzon.

4. Napidíj egyeztetése már az első szakmai megbeszélésen szükséges!

Akkor tudunk jól dolgozni együtt, ha pontosan ismerjük igényeidet. Ennek része a napidíj is. Szívesen megmondjuk már az első szakmai egyeztetés során, hogy közreműködőnk által elvégzett feladatok tekintetében melyek a reális napidíjak, milyen költségintervallumban érdemes gondolkodni. Munkatársaink azonnali visszajelzést adnak arra vonatkozóan, hogy az elvárt szenioritással és tapasztalattal rendelkező IT szakemberünk milyen napidíjköltséget fog jelenteni számodra.

Elérhetőségeink:

Bluebird International Zrt.

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.
Telefon: +36 1 266 24 20
Fax: + 36 1 336 02 18
Info: [email protected]

Sales: [email protected]

Bluebird