Szoftver bot fejlesztés

Miben tudunk segíteni?

Manuális feladatok elvégzését kiváltanád bot szoftverrel?

Hiszünk benne, hogy a szoftver robotok nem megszüntetik a munkahelyeket, hanem költséghatékonyan elvégzik azokat a tevékenységeket, melyek ismétlődők, jól definiálhatók és melyek ember általi elvégzése rendkívül költséges. Munkatársaid pedig foglalkozzanak a munka lényegi részével! Megmutatjuk, hogy mi az a bot, mi az a bot fejlesztés és hogyan segítheti munkádat vagy vállalkozásodat egy egyedileg számodra készített szoftver bot.

Bot fejlesztés - Bluebird

Fontos kérdések a botfejlesztésről

Mi az a bot?

A bot (más néven szoftver robot) olyan szoftver, ami ismétlődő feladatokat végez el helyetted. Szoftver bot = AI? Nem. A mesterséges intelligencia és a bot nem azonos. A szoftver robot mindössze annyit csinál, hogy előre definiált lépéseket monoton módon ismétel. Megbízhatóan, fáradhatatlanul, pontosan. Akár egész nap!

Mire jó a bot?

Arra, hogy ne munkatársaid drága ideje menjen el olyan feladatokra, amit egy egyszerű szoftver robot is el tud végezni. Segítségével azokra a feladatokra koncentrálhatsz te is és munkatársaid is, amik valódi döntéseket igényelnek. A bot szoftverek felhasználási területe végtelen, de lejjebb bemutatjuk azokat, amikben segíteni tudunk.

Mi az a bot fejlesztés?

A bot fejlesztés az a szoftverfejlesztés, melynek eredménye maga a bot. Mi a Bluebirdnél kizárólag olyan hasznos botokat fejlesztünk, melyek megrendelőink számára versenyelőnyt képeznek, illetve költségcsökkentést okoznak a manuálisan ismétlődő feladatok automatizált végrehajtásával. Káros botokat nem fejlesztünk!

Legnépszerűbb crawler a Google botja, ami feltérképezi a weboldalakat és azok tartalmát.

De te magad mire tudsz használni egy crawlert?

Alapvetően arra, hogy adatot gyűjts az internetről. Bármilyen adatot, amit manuálisan is megnézhetnél. A bot használatával pusztán annyit tudsz elérni, hogy a rengeteg időráfordítás helyett, szinte nulla energiaráfordítással megkapod készen összerendezve azokat az adatokat, melyekre kíváncsi vagy.


Milyen konkrét felhasználási területe lehet egy crawlernek?

1. Lead generáláshoz adatgyűjtés

Vállalkozásod működtetése során fontos lehet más webhelyek adatainak ismerete. Amennyiben ezek az adatok sales folyamatod során használhatók, akkor lead generáláshoz érdemes lehet bot szoftvert használnod. Gondold végig, milyen érzés az, amikor saját rendszeredben megjelennek azok a sales szempontból releváns adatok, melyeket eddig manuálisan több órányi időráfordítással sikerült összeszedned. Adatgyűjtés helyett fókuszálj az adatok kiértékelésére és felhasználására!

2. Árak monitorozása, automatizált árazás

Az árazó és termékfigyelő botok azért készülnek, hogy folyamatosan tisztában lehess a konkurencia áraival, a megjelenő új termékekkel, sőt az adatok felhasználását követőn úgy állíthasd be termékeid vagy szolgáltatásaid árát, hogy azzal megelőzd versenytársaidat. Mi történik ekkor? 

Többlet árbevételre teszel szert. Amire ehhez szükséged van, az nem más, mint egy árfigyelő robot és egy jól átgondolt árszámítási algoritmus. Ha mindkettő kész, az árazást intézi a robot helyetted. Megbízhatóan, folyamatosan, fáradhatatlanul.

Szükséged lehet arra is, hogy folyamatosan monitorozd a lehetséges beszállítóid árait. Mennyit nyersz azzal, ha akár 5-10%-kal olcsóbb árakról tudomást szerzel a szoftver robot segítségével?

3. Hírek és kommentek monitorozása

Bizonyos típusú hírek monitorozása rendkívüli jelenőséggel bírhat üzleted számára. Tudnod kell róla, hogy adott témakörben mi jelenik meg a hírek között vagy akár a social mediában. Emellett vannak olyan weboldalak, ahol termékedről vagy szolgáltatásodról bejegyzések születnek. Megemlítik cégedet vagy termékedet. Mit tehetsz, ha tudsz róla és mit, ha nem tudsz róla? Ha tudsz róla, tudsz reagálni, be tudsz kapcsolódni a párbeszédbe. Ha nem tudsz róla, akkor nem tudsz beavatkozni, nem tudsz hozzászólni se. 

Egyedi bot fejlesztés - Bluebird

Mennyibe kerül a bot fejlesztés?

Sokan azt gondolják, hogy a bot fejlesztés rendkívül drága mulatság és sosem térül meg. Ez nem így van. Az általunk fejlesztett botok szinte azonnal megtérülnek, hiszen már a rövidtávon elérhető megtakarítás vagy többlet profit is összemérhető a bot árával.

Ügyfeleink számára fix díjon vagy szolgáltatási díjért fejlesztünk bot szoftvereket.

Fix díjas fejlesztés

Az ügyfél igény pontos felmérését követően árajánlatot adunk a szoftver bot fejlesztésére. Ez tartalmazza a bot funkcionalitását, a projekt ütemezését és árát. Az ajánlat részletes egyeztetését követően elkészítjük a szoftver botot.

Szolgáltatási díjas fejlesztés

Az igények felmérést követően javaslatot teszünk a szoftver bot funkcionalitására, elkészítjük a projekt ütemezést, illetve ajánlatot adunk a szoftver fejlesztésére és üzemeltetésére is. Az ajánlati ár azonban nem fejlesztési ár és üzemeltetési árat tartalmaz, hanem egy egyszerű szolgáltatási havidíjat. Azaz, ha szükséged van egy szoftver botra, szólj nekünk és megmondjuk, hogy mikorra, milyen havi díjért cserébe tudjuk biztosítani, hogy a szoftver elkészüljön és fusson. Neked nem kell azon gondolkoznod, hogy milyen szerveren és hogyan fog futni a bot, mindent biztosítunk számodra. Olyan, mintha internet előfizetést vennél.


DesignRush Top akkreditált fejlesztői cég kitüntetés
Clutch Top B2B kitüntetés
Manifest kitüntetés kíváló web fejlesztési szolgáltatásért
Top Custom Software Development Company kitüntetés a Bluebird részére

Milyen botokat csináltunk eddig?

Crawler bot - hirdetésfigyelő

Amennyiben weblapot készítesz, engedélyezed, hogy a Google crawler botja (illetve más botok) elérhessék weboldalad. Erre a crawler botra azért van szükség, hogy feltérképezze oldaladat és a keresési listákon megjelenítse találatként a tartalmadat.

Hasonlóan a Bluebird által készített álláshirdetés kereső bot bejárja az internetet (többnyire előre rögzített belépési pontokon) és megkeresi az adott témakörben fellelhető álláshirdetéseket.

Ezt követően rendszerezi, szűri és találatként csak olyan álláshirdetéseket jelenít meg, melyek érdekesek számodra.

Kik használnak ilyen botot? Például mi magunk annak érdekében, hogy tiszta képet lássunk arról, hogy Magyarországon hány IT állást hirdetnek olyan cégek, akik nem recruiter cégek, hanem maguk a potenciális megrendelők.

Bármi más információ is gyűjthető ezzel a technológiával az internetről. Igen, a legtöbb információ elérhető lehet így.

Crawler bot - jelző bot

Amennyiben fontos neked, hogy egy adott weblapról azonnali információt kaphass, a crawler bot megoldásunk tökéletes számodra. Mik lehetnek ilyen figyelendő információk? Pályázatok megjelenése, termék megjelenése, időpontfoglalás, szolgáltatás lefoglalása, információ újonnan megjelenő termékről, stb. Szinte bármit tudunk monitorozni. Mondd meg, hogy milyen eseményről szeretnél tudni és elkészítjük az egyedi szoftver botot számodra.

Árazó bot

Az árazó bot olyan weboldalakon használható, ahol egyszerre több eladó ugyanazt a terméket árulja. Minél több a termék, annál fontosabb, hogy az általad árult termék ára a megfelelő sávban legyen.
Ennek segítésére hoztunk létre árazó botot, amely megvizsgálja, hogy a termékedet mely versenytársak árulják, ők milyen áron teszik ezt. Találat esetén javaslatot tesz a termék átárazására vagy automatikusan el is végzi azt.

Miért hasznos egy árazó bot? Azért, mert jelentősen megnöveli a forgalmadat.


Előnyök és hátrányok


Előnyök:

  • Egyedi fejlesztés kapcsán olyan botok fejleszthetőek, melyek azonnali versenyelőnyt biztosítanak.
  • Gyorsak és megbízhatóak.
  • Csökkentik a munkaerő költséget, hiszen nem kell a bot által is elvégezhető feladatokra munkavállalót alkalmazni (nekik komolyabb kihívás dukál).
  • Van költsége, ami viszont lényegesen alacsonyabb, mint egy munkavállaló költsége.
  • Napi 24 órában képesek működni.
  • Futtatása történhet a megrendelő infrastruktúrájától eltérő környezetben.

Hátrányok:

  • Megtervezése (rövidebb vagy hosszabb) időt igényel.

BOT fejlesztés

Ajánlatkérés


IT Services - ISO 9001 - Bluebird

Szoftver bot és crawler fejlesztési tevékenységünk ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.

Success message!
Warning message!
Error message!