Bot fejlesztés

Bot fejlesztés - Bluebird

Oldalunkon megtudhatod, hogy mi az a bot, mi az a bot fejlesztés és hogyan segítheti munkádat vagy vállalkozásodat egy egyedileg számodra készített szoftver bot.

Mi az a bot?

A bot (más néven szoftver robot) olyan szoftver, ami ismétlődő feladatokat végez el helyetted. Szoftver bot = AI? Nem. A mesterséges intelligencia és a bot nem azonos. A szoftver robot mindössze annyit csinál, hogy előre definiált lépéseket monoton módon ismétel. Megbízhatóan, fáradhatatlanul, pontosan. 

Mire jó a bot?

Arra, hogy ne munkatársaid drága ideje menjen el olyan feladatokra, amit egy egyszerű szoftver robot is el tud végezni. Segítségével azokra a feladatokra koncentrálhatsz te is és munkatársaid is, amik valódi döntéseket és hozzáadott értéket igényelnek.

Mi az a bot fejlesztés?

A bot fejlesztés az a szoftverfejlesztés, melynek eredménye maga a bot. Mi a Bluebirdnél kizárólag olyan hasznos botokat fejlesztünk, melyek megrendelőink számára versenyelőnyt képeznek, illetve költségcsökkentést okoznak a manuálisan ismétlődő feladatok automatizált végrehajtásával.

Mennyibe kerül a bot fejlesztés?

Sokan azt gondolják, hogy a bot fejlesztés rendkívül drága mulatság és sosem térül meg. Ez nem így van. Az általunk fejlesztett botok szinte azonnal megtérülnek, hiszen már a rövid távon elérhető megtakarítás vagy többlet profit is összemérhető a bot árával.

Ügyfeleink számára fix díjon vagy szolgáltatási díjért fejlesztünk bot szoftvereket.

Fix díjas fejlesztés

Az ügyfél igény pontos felmérését követően árajánlatot adunk a szoftver bot fejlesztésére. Ez tartalmazza a bot funkcionalitását, a projekt ütemezését és árát. Az ajánlat részletes egyeztetését követően elkészítjük a szoftver botot.

Szolgáltatási díjas fejlesztés

Az igények felmérést követően javaslatot teszünk a szoftver bot funkcionalitására, elkészítjük a projekt ütemezést, illetve ajánlatot adunk a szoftver fejlesztésére és üzemeltetésére is. Az ajánlati ár azonban nem fejlesztési ár és üzemeltetési árat tartalmaz, hanem egy egyszerű szolgáltatási havidíjat. Azaz, ha szükséged van egy szoftver botra, szólj nekünk és megmondjuk, hogy mikorra, milyen havi díjért cserébe tudjuk biztosítani, hogy a szoftver elkészüljön és fusson. Neked nem kell azon gondolkoznod, hogy milyen szerveren és hogyan fog futni a bot, mindent biztosítunk számodra. Olyan, mintha internet előfizetést vennél.

Milyen botokat csináltunk eddig?

Crawler bot - hirdetésfigyelő

Amennyiben weblapot készítesz, engedélyezed, hogy a Google crawler botja (illetve más botok) elérhessék weboldalad. Erre a crawler botra azért van szükség, hogy feltérképezze oldaladat és a keresési listákon megjelenítse találatként a tartalmadat.

Hasonlóan a Bluebird által készített álláshirdetés kereső bot bejárja az internetet (többnyire előre rögzített belépési pontokon) és megkeresi az adott témakörben fellelhető álláshirdetéseket.

Ezt követően rendszerezi, szűri és találatként csak olyan álláshirdetéseket jelenít meg, melyek érdekesek számodra.

Kik használnak ilyen botot? Például mi magunk annak érdekében, hogy tiszta képet lássunk arról, hogy Magyarországon hány IT állást hirdetnek olyan cégek, akik nem recruiter cégek, hanem maguk a potenciális megrendelők.

Bármi más információ is gyűjthető ezzel a technológiával az internetről. Igen, a legtöbb információ elérhető lehet így.

Crawler bot - jelző bot

Amennyiben fontos neked, hogy egy adott weblapról azonnali információt kaphass, a crawler bot megoldásunk tökéletes számodra. Mik lehetnek ilyen figyelendő információk? Pályázatok megjelenése, termék megjelenése, időpontfoglalás, szolgáltatás lefoglalása, információ újonnan megjelenő termékről, stb. Szinte bármit tudunk monitorozni. Mondd meg, hogy milyen eseményről szeretnél tudni és elkészítjük az egyedi szoftver botot számodra.

Árazó bot

Az árazó bot olyan weboldalakon használható, ahol egyszerre több eladó ugyanazt a terméket árulja. Minél több a termék, annál fontosabb, hogy az általad árult termék ára a megfelelő sávban legyen.
Ennek segítésére hoztunk létre árazó botot, amely megvizsgálja, hogy a termékedet mely versenytársak árulják, ők milyen áron teszik ezt. Találat esetén javaslatot tesz a termék átárazására vagy automatikusan el is végzi azt.

Miért hasznos egy árazó bot? Azért, mert jelentősen megnöveli a forgalmadat.

Bot fejlesztés - árazó robot - Bluebird

Milyen botokat lehet még csinálni?

Bármilyet.

Ez a technológia tetszőleges feladatra bevethető, ahol információ legyűjtése, monitorozása, rendszerezése szükséges. Olyan esetekben is, ahol ismétlődő feladatok végrehajtására van szükség.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

  • Egyedi fejlesztés kapcsán olyan botok fejleszthetőek, melyek azonnali versenyelőnyt biztosítanak.
  • Gyorsak és megbízhatóak.
  • Csökkentik a munkaerő költséget, hiszen nem kell a bot által is elvégezhető feladatokra munkavállalót alkalmazni (nekik komolyabb kihívás dukál).
  • Van költsége, ami viszont lényegesen alacsonyabb, mint egy munkavállaló költsége.
  • Napi 24 órában képesek működni.
  • Futtatása történhet a megrendelő infrastruktúrájától eltérő környezetben.

Hátrányok:

  • Megtervezése (rövidebb vagy hosszabb) időt igényel.

Mit kell tenned, ha ilyen szoftverre van szükséged?

Írd meg, miben lehetünk segítségedre és kollégánk rövidesen felkeres!

Bot fejlesztés - ajánlatkérés

0 of 5000

További szoftverfejlesztési szolgáltatásainkat megtalálod az IT Solutions menüpont alatt!