10 WordPress plugin céges weboldalakhoz

Réfi Balázs

2022. február 20.

Mi az a WordPress plugin? Megmutatjuk, melyek a legjobb bővítmények és azt is, hogy milyen szempontok alapján tudsz válogatni.

More...

Mi a WordPress plugin?

A WordPress plugin (bővítmény) és olyan szoftver, amelynek letöltésével és telepítésével többlet funkcionalitáshoz juttatható a céges WordPress-es weboldalad. Ilyen többlet funkcionalitás lehet egy komplett webáruház funkcionalitása, egy SEO eszköz, egy email kezelő, egy cache kezelő. Szinte bármi. 

Weblapodhoz a WordPress adja a keretet és az alap funkcionalitást. Minden mást letölthető vagy egyedi bővítmények formájában lehet hozzáadni a weboldaladhoz. Ez adja a WordPress weboldal fejlesztés szépségét, ez biztosítja, hogy szinte bármilyen weblapot lehet csinálni WordPress alatt. Ez magyarázza a WordPress térnyerését a honlapok világában (43% WordPress részesedés) és a CMS (tartalomkezelő) rendszerrel rendelkező weboldalak között (65% WordPress részesedés).

De nézzük, mint mond a WordPress.org, mennyi ingyenes WordPress plugin létezik?

Ingyenes wordpress bővítmények száma

Tehát közel 60.000 ingyenes bővítmény létezik jelenleg a WordPress-hez. Ez lehetővé teszi, hogy szinte bárki képes legyen saját weblapot készíteni ingyenes, tesztelt és sok helyen alkalmazott bővítményekkel. És pont ez teszi szükségessé azt is, hogyha komoly WordPress alapú weboldalt szeretnél készíttetni vállalkozásod számára, akkor azt bízd profira. Bízd olyanra, aki tudja, hogy ezek közül a bővítmények közül melyiket érdemes használni, mit mire szabad használni és mire kell figyelni a használat során. 

Kezdjük az elején!

Mire érdemes figyelni a WordPress plugin kiválasztásakor?

Yoast SEO

1. Értékelések

Minél több az értékelés, annál jobb. És minél magasabb az értékelés, szintén: annál jobb. 1000 jó (4 csillag) vagy kiváló (5 csillag) értékelés alatti bővítményt általában nem érdemes használni. 

2. Bekapcsolt telepítések száma

Azt mutatja, hogy az adott bővítményt hány weboldalnál használják éppen most. Nem az számít, hogy hányan töltötték le, hanem az, hogy hány helyen van bekapcsolva. Ezt mutatja a 2. jelölés (bal alsó sarokban).

Az 1 millió bekapcsolt telepítés fölötti értékkel rendelkező bővítmények megbízhatónak tekinthetők. A legnépszerűbb bővítmények között találni 5 millió bekapcsolt telepítés számmal rendelkezőt is.

3. Legutóbbi frissítés

A legutóbbi frissítés óta eltelt idő azért nagyon fontos, mert ebből látható az, hogy a bővítmény továbbfejlesztése ténylegesen megtörténik időnként, illetve a bővítményt fejlesztő cég működik és foglalkozik a bővítménnyel. 

Felmerül a kérdés, hogyha ingyenesek a bővítmények, akkor miért éri meg időről időre továbbfejleszteni. Azért, mert az ingyenesség többnyire csak az alapfunkcionlitásra vonatkozik, a szoftver összes funkciójára nem. Márpedig ezeknél a bővítményeknél érdemes a teljes funcionalitást használni, mert ragyogóak. Ekkor pedig már fizetni kell. Olcsó húsnak híg a leve - mondja a közmondás. Így van ez a bővítményekkel is. Ha ingyenes valami, attól ne várd, hogy minden igényt kielégítő lesz. Ezek a fizetős bővítmények viszont minden igényne megfelelnek. Többnyire.

Legnépszerűbb WordPress plugin-ok céges weboldalak számára

Yoast SEO

Wordpress bővítmény - Yoast SEO

A bővítmény segítségével optimalizálható a weboldalad tartalma és kulcsszavai. Használatának eredménye az, hogy a Google keresőben javulni fog a rangsorban betöltött helyezésed. Ezt az eszközt azok számára találták ki, akik tartalmat fejlesztenek saját weboldalukon vagy blogjukon. Nélkülözhetetlen komoly organikus forgalom eléréséhez. 

Really Simple SSL

Wordpress bővítmény - Really Simple SSL

A Secure Sockets Layer (SSL) egy szabványos biztonsági technológia titkosított kapcsolat létrehozására a szerver és a kliens között. A Really Simple SSL plugint csak telepíteni kell és máris SSL használatával működik weboldalad. A biztonságos kommunikációt mutatja az is, ha az URL-ed HTTPS taggal indul, nem pedig HTTP-vel. Egyszerű telepíteni és szinte kötelező!

WooCommerce

Wordpress bővítmény - WooCommerce

A WooCommerce egy e-kereskedelmi bővítmény a WordPresshez. Egyszerű vele online áruházat létrehozni és kezelni. Világszerte több, mint 5 millió webáruházban használják. Rendelkezik készlet- és adókezelés funkciókkal, továbbá biztonságos fizetési megoldásokkal és szállítási integrációs lehetőségekkel. Csak ajánlani tudjuk!

WP Mail SMTP by WPForms

Wordpress plugin - WP Mail SMTP

Az SMTP az e-mailek kézbesíthetőségének ipari szabványa. A WP Mail SMTP plugin a legrugalmasabb módja annak, hogy számos különféle SMTP-szolgáltatáshoz tudj kapcsolódni. Beállítása egyszerű, teljes körű dokumentáció áll rendelkezésre, ha szükség van rá. Több mint 2 millió webhely használja a WP Mail SMTP-t az e-mailek megbízható küldésére.

MonsterInsights

Wordpress bővítmény - MonsterInsights

A MonsterInsights a legnépszerűbb Google Analytics bővítmény WordPresshez. Néhány kattintással összekapcsolható a WordPress és a meglévő Google Analytics fiók. Ezt követően a WordPress dashboardon láthatóvá válnak a forgalmi adatok, az átlagosan megtekintett oldalszám, az weboldalon töltött átlagos idő, stb. A további funkciók elérése fizetős verzióban lehetséges, azonban már ez az ingyenes funkcionalitás is nagyon hasznos.

Advancer Custom Fields

Advanced Custom Fields plugin

Az Advanced Custom Fields egy olyan plugin, amely lehetővé teszi további tartalommezők hozzáadását a WordPress szerkesztő képernyőihez. 

Contact Form 7

Contact Form 7 bővítmény

A Contact Form 7 egy lead generáló formok elkészítéséhez létrehozott plugin, amely képes kezelni a CAPTCHA-t és testreszabható emailek készítését teszi lehetővé. 

Akismet Spam Protection

Akismet bővítmény

Az Akismet egy egyszerűen telepíthető és kezelhető szoftver, ami kiszűri a spameket a megjegyzésekből, visszakövetésekből és kapcsolatfelvételi űrlapok üzeneteiből. A szűrő úgy működik, hogy egyesíti az összes részt vevő webhelyen elfogott levélszemétre vonatkozó információkat, majd ezekkel a spamszabályokkal blokkolja a jövőbeni spameket.

Jetpack

Jetpack

A Jetpack több számos funkciót biztosít egyszerre.  Ilyenek a biztonságos bejelentkezés, brute force típusú támadások elleni védelem, oldaltöltés sebességének növelése, közösségi média megosztások kezelése, stb.

UpdraftPlus

Updraft Plus

Az Updraft plus bővítmény abban nyújt segítséget, hogy a teljes WordPress projektről biztonsági mentést tudj készíteni. Ütemezetre is beállíthatod, de ezért a verzióért már fizetni kell.

Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedInen és Facebookon is!

WordPress témában nézd át alábbi tartalmainkat!

Mi a WordPress?

Mi a WordPress és mire használható?

Blogpostunkban bemutatjuk a WordPress-t, bemutatjuk piaci részesedését, sikerének titkát és néhány versenytársat is felvonultatunk. 

Wordpress bővítmények - Bluebird blog

10 WordPress bővítmény céges weboldalakhoz

Blogunkban bemutatjuk, hogy mi a plugin, mire használható, továbbá mi alapján tudod kiválasztani a bővítményeket. Bemutatunk 10 olyan WordPress plugin-t, melyek rendkívül népszerűek, egyszerűek és jól használhatóak. A legtöbbet mi is használjuk saját weboldalunk fejlesztéséhez.

Wordpress weboldal tervezése - Bluebird

WordPress weboldal TERVEZÉS lépései

Megmutatjuk cégvezetői szemüvegen keresztül, hogy milyen lépések vezetnek egy jól működő weboldal kialakításához. Az erős üzleti gondolkodásmód miatt tartalmunk nem tér ki sem design, sem műszaki tervezési lépésekre. 

Wordpress weboldal készítése

WordPress weboldal KÉSZÍTÉS lépései - AJÁNLATKÉRÉS

Ha WordPress weboldalt szeretnél készíttetni, keress minket! Szolgáltatás oldalunkon megtudhatod, mire számíthatsz. Bemutatjuk neked a WordPress weboldal fejlesztés lépéseit egyesével. Ha nincs szükséged arra, hogy mi készítsük el oldaladat, akkor is hasznos információkat kaphatsz arról tartalmunkról, hogy mire érdemes figyelned.