Technológiák górcső alatt: SAP (2. rész)

Bluebird
2022. október 15.

Mennyit keres mostanában egy SAP tanácsadó? Milyen szempontok érdemes megfontolni egy SAP projekt vagy állás kapcsán?

More...

Köztudott, hogy manapság az egyik legjobban fizető szektor az IT. Ugyanakkor az informatika területén belül is megjelennek a sokszor jelentős bérbeli különbségek. Mai cikkünk az SAP fizetési sávjait vizsgálja.

SAP tanácsadó értéke: a szakértői kompetencia

Az SAP cég közel százezer főt alkalmaz világszerte. Ez a szám önmagában is rendkívüli (bár egyáltalán nem példátlan a hasonló profillal rendelkező cégek világában), hiszen jelzi, hogy mekkora is lehet valójában az SAP által fejlesztett rendszerek, megoldások körül kialakult szakértői ökoszisztéma. Az évtizedek során ugyanis sok helyi piacon – így Magyarországon is – kifejlődött az a szakértői gárda, amelynek tagjai között vannak olyanok, akik ugyan nem a termékfejlesztésért felelős SAP alkalmazottak, de profimód tudják az adott vállalkozás belső folyamatait és működését SAP megoldásokkal szinkronizálni. Azon cégvezetők, döntéshozók számára pedig, akik a rájuk bízott cégek vagy cégrészek működését hivatottak menedzselni, ez a szakértői kompetencia kulcsfontosságú lehet, ha az olyan komplex vállalatirányítási megoldások felé kacsintgatnak, mint amilyeneket az SAP is kínál.

Természetesen a Bluebird is részt vállal az ilyen speciális tudással rendelkező szakértők és az ő tudásukat igénylő cégek egymásra találásában, függetlenül attól, hogy a megfelelő megoldások kiválasztásában profi SAP tanácsadóra, vagy éppen a megvalósításban/testreszabásban járatos ABAP fejlesztőkre van szükség.

Állásajánlataink között rendszeresen keresünk olyan szakembereket, akik az SAP rendszereivel kapcsolatos tudással rendelkeznek. Emellett a munkaadókkal folytatott előzetes egyeztetéseink során is rendelkezésre állnak a megfelelő, az SAP szakértők kiválasztásában járatos kollégáink.

De mire is számíthatunk magyar viszonylatban, ha SAP-szakértőként keresünk érdeklődésünknek megfelelő munkát, vagy éppen ilyen szakértőt szeretnénk alkalmazni?

Tanácsadói fizetések

Tapasztalataink alapján az SAP munkák jellemzően Budapestre koncentrálódnak, de elvétve más vidéki nagyvárosokban is előfordulnak. Az angol nyelvtudás ezen a területen is gyakran elengedhetetlen (ahogy az IT területen szinte mindenhol), egyes partnerek azonban a német nyelvtudást is elvárják.

SAP tanácsadó fizetés - Bluebird blog

SAP területen a tanácsadói, projektmenedzseri pozíciók esetében a fizetések magyar viszonylatban kiemelkedőek. Már egy junior szakértő esetében is a havi bruttó kb. 850 000 Ft-os fizetés elérhető lehet, de 3-5 évnyi tapasztalattal, profi szeniorként a havi bruttó 1,3 - 1,7 millió Ft sem vágyálom. Sőt!

Nézd meg az összes IT fizetési sávot!

Azonban, ahogy az utóbbi évek trendjei alapján az IT területén szinte mindenhol, ezen szakértők számára sem a pénz az egyedüli tényező, amikor egy-egy munkaadó mellett elkötelezik magukat. Az egyéb faktorok valamelyest eltérnek attól függően, hogy tanácsadói/projektmenedzseri pozíciókról, vagy inkább fejlesztői feladatkörökről van szó.

A tanácsadói/projektmenedzseri feladatokra vállalkozók számára fontos egyéb tényezők:

  • Alkalmazotti vagy szerződéses jogviszonyban (projekt keretein belül) vállalható-e a munka
  • Céges autó lehetősége
  • Egyéb juttatások
  • A felelősségi körök és feladatok komplexitása, összetettsége
  • Mennyi utazást igényel a pozíció

A fejlesztői vagy mérnöki vénával rendelkező kollégák pedig az alábbiakat vetik latba elsősorban, mielőtt döntenek:

  • Milyen előmeneteli és fejlődési lehetőségek vannak
  • Mennyire komolyak, összetettek vagy éppen izgalmasak a feladatok
  • Mennyi utazást igényel a pozíció
  • Egyéb juttatások lehetősége és mennyisége

Amennyiben jól hangzanak számodra ezek a lehetőségek, tekintsd át aktuális állásajánlatainkat, és ha valamelyik lehetőség felkeltette érdeklődésedet, jelentkezz nálunk! Ha pedig épp nem találsz olyan pozíciót, ami érdekelne, akkor se csüggedj, mert folyamatosan új ajánlatokkal frissítjük a kínálatot!


Kövess minket LinkedInen és Facebookon is további tartalmakért!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!