Bluebird a recruiTECH rendezvényén

Réfi Balázs
2021. március 17.

A Bluebird 2021-ben a recruiTECH konferencia egyik szponzora. Gyere és hallgasd meg Lakovich Nándort a Bluebird IT Contracting vezetőjét!

More...

A recruiTECH

A recruiTECH konferencia idén X. alkalommal kerül megtartásra. A rendezvény szlogene: "Minden, ami toborzás és technológia". A konferencia főbb tematikája a toborzási stratégiák, sourcing, recruitment automation, munkaerőpiaci trendek köré épül, de a témák között megtalálhatóak a hiring managerek képzése, továbbá ROI és konverzió marketing is.

A recruiTECH konferencia tavaly, 2020-ban a CEU épületében került megrendezésre. Rengeteg résztvevő volt jelen, az előadó tele volt ismert HR szakemberekkel, akik többnyire a vállalati oldalról érkeztek.

Mi várható 2021-ben?

A 2 napos recruiTECH rendezvény 2021-ben online formában kerül megtartásra Zoom-on keresztül.

Az előadók, többek között:

Jerome Ternynck (Smartrecruiters), aki a SmartRecruiters alapítója és CEO-ja, előadásában elmondja, miért nem alkalmasak a jelenlegi kulcs mutatók a toborzás minőségének mérésére. Egyúttal kitekintést ad a rövid távú recruitment technológiai piaci irányokról, amelyek meghatározzák 2021-et.

Friedl Zsuzsanna (Magyar Telekom), aki az AI térhódításáról, és annak a munkaerőigényre gyakorolt hatásáról, agilis szervezeti kultúráról, valamint újraértelmezett Talent menedzsmentről és a remote trendekről beszél interjú keretében.

További előadók:

John Vlastelica (Recruiting Toolbox),

José Kadlec (Goodcall),

Fertig Balázs (MOL) és sokan mások.

recruiTECH konferencia

Bluebird, az új recruiTECH szponzor

Bluebirdként idén jelenünk meg először a recruiTECH konferencián, mint előadók. Célunk az, hogy megismerhessenek minket azok, akik még nem ismertek minket. Továbbá szeretnénk felhívni a recruitmentért felelős HR vezetők figyelmét arra, hogy a manapság egyre érezhetőbb IT szakember hiány megoldására a recruitment csak az egyik megoldás.

IT szakember hiány számokban

A Stackoverflow felmérése szerint a fejlesztők 84%-a munkavállalóként, 9.5%-a pedig freelancerként dolgozik. Közülük összesen 2% azok aránya, akik nem dolgoznak és munkát keresnek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a piac minden fejlesztőt képes foglalkoztatni. (Sőt!)

A fejlesztők 65.7%-a érzi jól magát jelenlegi munkahelyén, 21.9%-a pedig kicsit vagy meglehetősen elégedetlen.

Nem keres állást, de jó lehetőség esetén érdeklődő a fejlesztők 58.7%-a, ami a munkáltatók számára riasztó adat. Az IT szakemberek mindösszesen 26.2%-a nem nyitott új álláslehetőségekre.

A fejlesztők 32.4%-a 1 éven belül váltott állást, ami azt jelenti, hogy közel minden harmadik(!). Több, mint 4 éve a fejlesztők csak 18.3%-a dolgozik ugyanazon a munkahelyen. 

Fentiek alapján látható, hogy szinte minden IT szakember talál munkát magának, de csak minden ötödik fejlesztőnél várhatjuk el, hogy az új állásban 4 évnél több időt töltsön.

Óriási munkahelyek közötti mobilitás, alacsony lojalitás és növekvő bérigények jellemzik a piacot.

Ebben a piaci környezetben kell megtalálni (és megtartani) a megfelelő IT szakembert. Bluebirdként azt gondoljuk, hogy minden eszközt meg kell ragadni a fejlesztők megszerzéséért és nem érdemes hátradőlni, megjelentetni egy álláshirdetést és várni a jelölteket. Ehelyett alternatív megoldásokat kínálunk, melynek segítségével a hagyományos IT munkaerő-közvetítés (IT Recruitment) mellett adott projektre 3-6-12 hónapos időtartamra kiadhatóak a projektfeladatok onsite vagy remote ellátásra. Ebben segít IT contracting megoldásunk. 

Bluebird IT Contracting vs. IT Recruitment előadás

Előadásunkon, amely a recruiTECH konferencia második napján lesz, meghallgathatod Lakovich Nándort, aki a Bluebird IT Contracting & IT Solutions területének vezetője. Nándi bemutatja, hogy mik az előnyei és hátrányai a munkaerő-közvetítésnek és a T&M alapú projekteknek.

Ha szeretnéd, hogy az IT erőforrás problémád lényegesen kisebb legyen a mostaninál, gyere el és hallgasd meg, milyen megoldást kínál a Bluebird!

Bluebird Lakovich Nándor Head of IT Contracting and IT Solutions

Időpont: 2021. 04. 13 - 04. 14

Jegyvásárlás: a recruiTECH oldalán


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!