Önéletrajz minta – SAP tanácsadó

Önéletrajz minta > SAP tanácsadó

Mivel foglalkozik egy SAP tanácsadó?

Az SAP tanácsadó az SAP vállalatirányítási rendszerek bevezetésével és testreszabásával foglalkozik, különös tekintettel az olyan modulokra, mint az SAP FI (Pénzügyi modul) és az SAP CO (Controlling modul). Ezeken a területeken az üzleti követelmények felmérésével és a modulok konfigurálásával biztosítja, hogy a pénzügyi tranzakciók és a költségszámítások pontosan és hatékonyan történjenek.

Az SAP MM (Anyagmenedzsment) és SD (Értékesítés és Disztribúció) modulok implementálása során a tanácsadó felelős az ellátási lánc folyamatainak optimalizálásáért. Ez magában foglalja az anyagbeszerzés, készletkezelés és rendelésfeldolgozás technikai beállításait.

Az SAP HR (Humán Erőforrás) modul esetében a tanácsadó segít az emberi erőforrások kezelési folyamatainak integrálásában, beleértve a munkaidő-nyilvántartás, bérszámfejtés és teljesítményértékelés technikai megoldásait.

Az SAP BASIS területén a tanácsadó feladatai közé tartozik a rendszer adminisztrációja, beleértve a telepítést, frissítéseket és a rendszer teljesítményének optimalizálását. Ez magában foglalja az adatbázis-kezelést, a felhasználói jogosultságok beállítását és a rendszerbiztonság fenntartását.

Az SAP ABAP (Advanced Business Application Programming) inkább fejlesztői munkakörnek tekintendő, mint tanácsadói pozíciónak. Feladatként programozási feladatokat merülnek el, melyek során az SAP szakértő egyedi fejlesztéseket és bővítményeket készít az SAP rendszerekhez. Ez magában foglalja a riportok, interfészek, űrlapok és az adatátvitel egyedi megoldásainak megtervezését és implementálását.


Mit tartalmazzon a szakmai önéletrajzod?

 1. 1
  Projektek részletes technikai leírása: Minden projekthez részletezd az alkalmazott SAP modulokat (például SAP FI, CO, SD, MM, HR) és az egyedi technikai megoldásokat. Emeld ki a modulok beállítási lépéseit, az integrációs pontokat, valamint a használt konfigurációs eszközöket és metodológiákat. Például: "SAP FI modul implementáció során felelős voltam a főkönyvi könyvelés és eszközmenedzsment beállításáért, beleértve az adatimportot LSMW használatával és a felhasználói jogosultságok beállítását."
 2. 2
  Specifikus technikai készségek: Részletezd az összes technikai kompetenciádat, beleértve a programozási nyelveket, adatbázis-kezelő rendszereket és egyéb releváns technológiákat. Például: "ABAP programozás során több mint 100 egyedi riportot fejlesztettem, valamint komplex BAPI-kat és IDoc interfészeket hoztam létre az ERP rendszer integrálására."
 3. 3
  Certifikációk és specializációk: Emeld ki az összes releváns SAP certifikációdat, és részletezd, milyen specifikus szakmai területekre specializálódtál. Például: "SAP Certified Application Associate - SAP S/4HANA for Financial Accounting Associates (SAP S/4HANA 1909), SAP Certified Development Associate - ABAP with SAP NetWeaver 7.50."
 4. 4
  Technikai és üzleti szempontok integrálása: Mutasd be, hogyan integráltad a technikai megoldásokat az üzleti folyamatok javítására. Részletezd az üzleti igények felmérésének folyamatát és az ezt követő technikai implementáció lépéseit. Például: "Az ellátási lánc folyamatainak optimalizálása érdekében az SAP MM modulban automatizált készletgazdálkodási megoldásokat vezettem be, melyek révén 20%-os készletcsökkentést értünk el."
 5. 5
  Problémamegoldási készségek konkrét esetei: Sorolj fel konkrét problémamegoldási eseteket, ahol technikai kihívásokat oldottál meg. Részletezd a problémát, a megoldáshoz használt technológiákat és az eredményt. Például: "Egy rendszerfrissítés során felmerült adatátviteli hibákat sikeresen diagnosztizáltam és javítottam az SAP Data Services segítségével, amely 30%-kal csökkentette a rendszer leállási idejét."

Miben tud segíteni számodra a Bluebird?

Mi a Bluebirdnél 2 fő dologgal foglalkozunk: IT projektekkel és IT állásokkal.

1. IT projektek a Bluebirdnél

Ha szívesen dolgoznál olyan projektjeinken, ahol ügyfeleink számára SAP projekteken tanácsadói feladatokat látunk el, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk és légy munkavállalónk! Projektjeink általában 6-12 hónaposak, melyek során otthonról, az irodánkban vagy akár az ügyfelünknél is dolgozhatsz, annak megfelelően, hogy milyen jelenlét szükséges a projektfeladatok ellátása során. Informatikai szakembereink száma meghaladja a 150 főt, csatlakozz bátran IT Contracting csapatunkhoz!

2. IT állások a Bluebird ügyfeleinél

Magyarország egyik legnagyobb IT Recruitment csapatával rendelkezünk és a velünk szerződött ügyfelek száma is kiemelkedően magas. Megrendelőink között szinte mindig találhatsz olyan munkáltatót, aki saját belső csapatába SAP tanácsadót keres. Ahhoz, hogy te is a potenciális jelöltek között lehess, nincs más dolgod, mint feltölteni önéletrajzodat. Ezt követően IT recruiter kollégánk jelentkezni fog, amint számodra megfelelő álláslehetőség kínálkozik.


Következő lépések

Ha SAP tanácsadóként új kihívásra vágysz, nincs más dolgod, mint:

 1. 1
  letölteni és megnézni az SAP tanácsadó önéletrajz mintánkat,
 2. 2
  megfogadni tanácsainkat azzal kapcsolatban, hogy mit tartalmazzon az önéletrajzod,
 3. 3
  aktualizálni CV-det, majd
 4. 4
  elküldeni számunkra.

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy
Önéletrajz minták - Bluebird

Elérhetőségeink

Bluebird International Zrt.

H2Offices

1134 Budapest, Váci út 23-27.

B. épület 1. emelet


Központi telefonszám: +36 1 266 2420

Info: info@bluebird.hu

Sales: sales@bluebird.hu


Success message!
Warning message!
Error message!