Önéletrajz minta – PHP fejlesztő

Önéletrajz minta > PHP fejlesztő

Mivel foglalkozik egy PHP fejlesztő?

A PHP fejlesztő feladatai és felelősségi körei az alábbiak szerinti:

1. Webalkalmazások és weboldalak fejlesztése

 • Dinamikus webalkalmazások, például e-kereskedelmi platformok, tartalomkezelő rendszerek (CMS) és API-k fejlesztése PHP nyelven.
 • A PHP keretrendszerek, mint például Laravel, Symfony vagy CodeIgniter, használata a fejlesztési folyamat felgyorsítása és hatékonyabbá tétele érdekében.

2. Adatbázis-kezelés

 • MySQL, PostgreSQL vagy MariaDB adatbázisokkal való munka, adatbázis-tervezés és optimalizálás.
 • SQL-lekérdezések készítése, tárolt eljárások és triggereket létrehozása, valamint indexek és kulcsok kialakítása a teljesítmény javítása érdekében.

3. Frontend és backend integráció

 • Backend rendszerek összekapcsolása frontend technológiákkal, mint például HTML, CSS és JavaScript.
 • RESTful API-k és SOAP szolgáltatások létrehozása és kezelése a különböző alkalmazások közötti kommunikáció biztosítása érdekében.

4. Kód optimalizálás és karbantartás

 • Kód optimalizálása a memóriakezelés, futási idő és biztonság szempontjából.
 • Biztonsági kérdések kezelése, mint például SQL injection és XSS támadások elleni védelem implementálása.
 • Folyamatos kódkarbantartás és dokumentálás a rendszer hosszú távú megbízhatóságának biztosítása érdekében.

5. Tesztelés és hibajavítás

 • Egyedi tesztesetek írása és egységtesztelés elvégzése PHPUnit vagy hasonló tesztelési eszközökkel.
 • Integrációs tesztelés végzése a rendszer különböző komponenseinek együttműködésének biztosítása érdekében.
 • Hibakeresés és -javítás a stabil és megbízható alkalmazások biztosítása érdekében, valamint új funkciók és fejlesztések implementálása a meglévő rendszerekbe.

Mit tartalmazzon a szakmai önéletrajzod?

Az PHP-s önéletrajz elkészítésekor az alábbi szempontokra érdemes figyelmet fordítani:

 1. 1
  Konkrét projektek bemutatása: Részletezd a konkrét projekteket, amelyeken dolgoztál, és emeld ki a szerepedet és a hozzájárulásodat. Használj számadatokat és mérőszámokat, például „Egy e-kereskedelmi platform fejlesztése, amely 20%-kal növelte a konverziós arányt.”
 2. 2
  Használt technológiák és eszközök: Listázd a használt technológiákat és eszközöket, például PHP verziókat, keretrendszereket (Laravel, Symfony), adatbázisokat (MySQL, PostgreSQL), és frontend technológiákat (HTML, CSS, JavaScript). 
 3. 3
  Kódminőség és tesztelés: Tüntesd fel a kódminőség biztosítására alkalmazott módszereket, mint például a kód review folyamatokat, a CI/CD megoldások használatát, és az automatizált tesztelést (pl. PHPUnit). Írd le, hogyan járultál hozzá a kódminőség és a megbízhatóság javításához.
 4. 4
  Teljesítményoptimalizálás és biztonság: Emeld ki a teljesítményoptimalizálási és biztonsági intézkedéseket, amelyeket alkalmaztál. Például írd le, hogyan optimalizáltad az adatbázis-lekérdezéseket vagy implementáltál caching megoldásokat, valamint milyen módszerekkel védted az alkalmazást az SQL injection és XSS támadások ellen.
 5. 5
  Csapatmunka és kommunikáció: Részletezd a csapatban betöltött szerepedet, és hogyan működtél együtt más fejlesztőkkel, designerekkel és projektmenedzserekkel. Emeld ki a közös munka során alkalmazott kollaborációs eszközöket (pl. Git, JIRA, Slack) és az agilis módszertanokban való jártasságodat.
 6. 6
  Folyamatos tanulás és fejlődés: Tüntesd fel a szakmai fejlődésedet, például a szakmai tanfolyamokat, konferenciákat. Emeld ki, hogyan alkalmaztad az újonnan szerzett tudást a munkádban.
 7. 7
  Portfólió és kódminták: Ha lehetséges, csatolj portfólió linket vagy GitHub profilt, ahol a munkáidat és kódmintákat megtekinthetik. Ez konkrét példákat ad a szakmai tudásodról és a munkád minőségéről.

Miben tud segíteni számodra a Bluebird?

Mi a Bluebirdnél 2 fő dologgal foglalkozunk: IT projektekkel és IT állásokkal.

1. IT projektek a Bluebirdnél

Ha szívesen dolgoznál olyan projektjeinken, ahol ügyfeleink számára PHP projekteken szoftverfejlesztési feladatokat látunk el, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk és légy munkavállalónk! Projektjeink általában 6-12 hónaposak, melyek során otthonról, az irodánkban vagy akár az ügyfelünknél is dolgozhatsz, annak megfelelően, hogy milyen jelenlét szükséges a projektfeladatok ellátása során. Informatikai szakembereink száma meghaladja a 150 főt, csatlakozz bátran IT Contracting csapatunkhoz!

2. IT állások a Bluebird ügyfeleinél

Magyarország egyik legnagyobb IT Recruitment csapatával rendelkezünk és a velünk szerződött ügyfelek száma is kiemelkedően magas. Megrendelőink között szinte mindig találhatsz olyan munkáltatót, aki saját belső csapatába PHP fejlesztőt keres. Ahhoz, hogy te is a potenciális jelöltek között lehess, nincs más dolgod, mint feltölteni önéletrajzodat. Ezt követően IT recruiter kollégánk jelentkezni fog, amint számodra megfelelő álláslehetőség kínálkozik.


Következő lépések

Ha PHP fejlesztőként új kihívásra vágysz, nincs más dolgod, mint:

 1. 1
  letölteni és megnézni a PHP fejlesztő önéletrajz mintánkat,
 2. 2
  megfogadni tanácsainkat azzal kapcsolatban, hogy mit tartalmazzon az önéletrajzod,
 3. 3
  aktualizálni CV-det, majd
 4. 4
  elküldeni számunkra.

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy
Önéletrajz minták - Bluebird

Elérhetőségeink

Bluebird International Zrt.

H2Offices

1134 Budapest, Váci út 23-27.

B. épület 1. emelet


Központi telefonszám: +36 1 266 2420

Info: info@bluebird.hu

Sales: sales@bluebird.hu


Success message!
Warning message!
Error message!