Önéletrajz minta – Linux adminisztrátor

Önéletrajz minta > Linux adminisztrátor

Mivel foglalkozik egy Linux adminisztrátor?

A Linux adminisztrátor felelős a Linux-alapú operációs rendszerek telepítéséért, konfigurálásáért és karbantartásáért, beleértve a különböző disztribúciókat, mint például Ubuntu, CentOS és Debian.

A Linux rendszergazda rendszeresen végrehajtja a kernel frissítéseit, és gondoskodik a szoftvercsomagok naprakészen tartásáról, beleértve a biztonsági frissítéseket és javításokat. Konfigurálja és menedzseli a hálózati szolgáltatásokat, mint például a DNS, DHCP, SMTP, FTP és webkiszolgálók (Apache, Nginx), biztosítva a folyamatos elérhetőséget és megfelelő hálózati forgalom kezelést.

Monitorozza a rendszer teljesítményét és erőforrás-használatát eszközökkel, mint például Nagios, Zabbix vagy Prometheus, és szükség esetén optimalizálja a konfigurációkat, hogy a rendszerek stabilitása és teljesítménye maximális legyen.

Hibaelhárítást végez a rendszer naplóinak (syslog, dmesg) elemzésével, és shell szkriptek (Bash, Python) írásával és futtatásával automatizálja a rutin feladatokat, mint például a biztonsági mentések, rendszerellenőrzések és adatbázis-kezelési folyamatok.


Mit tartalmazzon a szakmai önéletrajzod?

Linux adminisztrátorként önéletrajzodban az alábbi szempontokra érdemes külön figyelmet fordítanod:

 1. 1
  Részletes technikai tudás bemutatása: Az önéletrajzban külön részben sorold fel a használt Linux disztribúciókat (pl. Ubuntu, CentOS, Debian), valamint a telepített és karbantartott szolgáltatásokat és szoftvereket (pl. Apache, Nginx, MySQL, Docker). Emeld ki, hogy milyen mélységű ismereteid vannak ezekkel kapcsolatban!
 2. 2
  Konkrét projektek és feladatok leírása: Írj részletesen azokról a projektekről, amelyekben részt vettél. Például: "Sikeresen migráltam egy teljes vállalati infrastruktúrát Ubuntu 16.04-ről 20.04-re, amely magában foglalta a webkiszolgálók, adatbázis-szerverek és fájlszerverek frissítését és újrakonfigurálását." Ezzel demonstrálod a gyakorlati tapasztalatodat és probléma-megoldási képességeidet.
 3. 3
  Automatizációs tapasztalatok kiemelése: Részletezd, milyen automatizációs eszközöket és szkripteket használsz. Emeld ki például az Ansible, Puppet, vagy Chef használatát, és hogy milyen feladatokat automatizáltál ezekkel (pl. "Automatizáltam a rendszerfrissítési folyamatokat Ansible segítségével, amely 30%-kal csökkentette a karbantartási időt").
 4. 4
  Biztonsági ismeretek és gyakorlatok: Mutasd be, hogy tisztában vagy a legjobb biztonsági gyakorlatokkal és hogyan alkalmaztad ezeket. Írj példákat a biztonsági mentések, tűzfal szabályok beállítása, és a rendszer sebezhetőségek rendszeres auditálása kapcsán. Például: "Bevezettem egy új tűzfal konfigurációt, amely 50%-kal csökkentette a hálózati behatolási kísérleteket."
 5. 5
  Rendszer-monitorozási tapasztalat: Térj ki arra, milyen monitorozási eszközöket használsz (pl. Nagios, Zabbix, Prometheus), és hogyan járultak hozzá ezek a rendszerek stabilitásához. Például: "Implementáltam egy Zabbix-alapú monitorozási rendszert, amely valós idejű értesítésekkel segített gyorsan reagálni a potenciális szerverproblémákra."

Miben tud segíteni számodra a Bluebird?

Mi a Bluebirdnél 2 fő dologgal foglalkozunk: IT projektekkel és IT állásokkal.

1. IT projektek a Bluebirdnél

Ha szívesen dolgoznál olyan projektjeinken, ahol ügyfeleink számára Linux üzemeltetési feladatokat látunk el, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk és légy munkavállalónk! Projektjeink általában 6-12 hónaposak, melyek során otthonról, az irodánkban vagy akár az ügyfelünknél is dolgozhatsz, annak megfelelően, hogy milyen jelenlét szükséges a projektfeladatok ellátása során. Informatikai szakembereink száma meghaladja a 150 főt, csatlakozz bátran IT Contracting csapatunkhoz!

2. IT állások a Bluebird ügyfeleinél

Magyarország egyik legnagyobb IT Recruitment csapatával rendelkezünk és a velünk szerződött ügyfelek száma is kiemelkedően magas. Megrendelőink között szinte mindig találhatsz olyan munkáltatót, aki saját belső csapatába Linux üemeltetőt keres. Ahhoz, hogy te is a potenciális jelöltek között lehess, nincs más dolgod, mint feltölteni önéletrajzodat. Ezt követően IT recruiter kollégánk jelentkezni fog, amint számodra megfelelő álláslehetőség kínálkozik.


Következő lépések

Ha Linux üzemeltetőként új kihívásra vágysz, nincs más dolgod, mint:

 1. 1
  letölteni és megnézni a Linux adminisztrátor önéletrajz mintánkat,
 2. 2
  megfogadni tanácsainkat azzal kapcsolatban, hogy mit tartalmazzon az önéletrajzod,
 3. 3
  aktualizálni CV-det, majd
 4. 4
  elküldeni számunkra.

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy
Önéletrajz minták - Bluebird

Elérhetőségeink

Bluebird International Zrt.

H2Offices

1134 Budapest, Váci út 23-27.

B. épület 1. emelet


Központi telefonszám: +36 1 266 2420

Info: info@bluebird.hu

Sales: sales@bluebird.hu


Success message!
Warning message!
Error message!