Önéletrajz minta – iOS fejlesztő

Önéletrajz minta > iOS fejlesztő

Mivel foglalkozik egy iOS mobil fejlesztő?

Egy iOS fejlesztő elsődleges feladata, hogy iOS platformra készülő mobilalkalmazásokat tervezzen, fejlesszen és tartson karban.

Ehhez például a Swift, Objective-C, React Native, vagy Dart programozási nyelveket használja, amelyek segítségével az alkalmazások funkcionalitását valósítja meg. Az iOS fejlesztő mélyreható ismeretekkel rendelkezik az Apple iOS SDK-ról, valamint az Xcode fejlesztőkörnyezetről és az Interface Builder eszközökről, amelyeket a felhasználói felületek megtervezéséhez és kialakításához használ.

Az alkalmazások fejlesztése során a fejlesztő szorosan követi az Apple irányelveit, amivel biztosíthatja a felhasználói élmény és a teljesítmény optimalizálását. Munkája során folyamatosan végez hibakeresést és teljesítményoptimalizálást annak érdekében, hogy az alkalmazások zökkenőmentesen működjenek a különböző iOS verziókon és eszközökön.

Az iOS fejlesztő gyakran együttműködik UX/UI designerekkel, hogy vizuálisan vonzó és könnyen használható felhasználói felületeket hozzon létre. Emellett szorosan dolgozik együtt a backend fejlesztőkkel is, hogy az alkalmazás megfelelően kommunikáljon a szerverekkel és adatbázisokkal.


Mit tartalmazzon a szakmai önéletrajzod?

Az iOS fejlesztői pozícióra készülő önéletrajz esetében a következőkre figyelj:

 1. 1
  Technológiai stack részletezése: Tüntesd fel részletesen, milyen technológiákat és eszközöket használtál a projektek során. Például - ha használtad, akkor - említsd meg a Swift és Objective-C nyelveket, az Xcode fejlesztőkörnyezetet, a Cocoa Touch keretrendszert, valamint az olyan eszközöket, mint a Git, Jenkins vagy a Fastlane.
 2. 2
  Konkrét projektek és eredmények: Ne csak általánosan írd le a feladatokat, hanem részletezd a konkrét projekteket, amelyeken dolgoztál, sőt azokat a feladatokat, melyeke te végeztél el a projektben. Emeld ki, milyen funkciókat fejlesztettél, milyen kihívásokat oldottál meg, és milyen mérhető eredményeket értél el (pl. alkalmazás letöltések száma, felhasználói értékelések, teljesítmény javulás).
 3. 3
  UI/UX tapasztalatok: Részletezd a felhasználói felületek tervezésében és fejlesztésében szerzett tapasztalataidat. Emeld ki, hogyan dolgoztál együtt UX/UI designerekkel, milyen eszközöket használtál (pl. Sketch, Figma), és milyen elveket követtél a felhasználói élmény javítása érdekében.
 4. 4
  Tesztelési gyakorlatok: Írd le, milyen tesztelési módszereket alkalmaztál a fejlesztés során, beleértve az egységtesztelést (unit testing), az automatizált tesztelést (automated testing) és a felhasználói tesztelést (user testing). Emeld ki azokat a tesztelési keretrendszereket, amelyeket használtál, például XCTest, Quick vagy Nimble.
 5. 5
  App Store publikációk: Ha van tapasztalatod az alkalmazások App Store-ba történő publikálásában, mindenképp említsd meg. Írd le, hogyan kezelted az alkalmazásokat az App Store Connect-en keresztül, hogyan végezted az alkalmazások verziókezelését és hogyan kezelted az App Store irányelveknek való megfelelést.
 6. 6
  Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD): Emeld ki, ha van tapasztalatod CI/CD folyamatok bevezetésében és karbantartásában. Írd le, hogyan automatizáltad a build és tesztelési folyamatokat, és milyen eszközöket használtál (pl. Jenkins, Travis CI, CircleCI).
 7. 7
  Kódminőség és karbantarthatóság: Részletezd, hogyan biztosítottad a kód minőségét és karbantarthatóságát. Említsd meg a kódolási standardokat, kód review folyamatokat és a refaktorálási gyakorlatokat, amelyeket alkalmaztál.
 8. 8
  Agilis módszertanok: Ha van tapasztalatod agilis fejlesztési módszertanok (pl. Scrum, Kanban) alkalmazásában, mindenképp tüntesd fel. Írd le, hogyan vettél részt sprint tervezésekben, napi standupokon és retrospektívákon.

Miben tud segíteni számodra a Bluebird?

Mi a Bluebirdnél 2 fő dologgal foglalkozunk: IT projektekkel és IT állásokkal.

1. IT projektek a Bluebirdnél

Ha szívesen dolgoznál olyan projektjeinken, ahol ügyfeleink számára iOS fejlesztési feladatokat látunk el, akkor ne habozz, jelentkezz hozzánk és légy munkavállalónk! Projektjeink általában 6-12 hónaposak, melyek során otthonról, az irodánkban vagy akár az ügyfelünknél is dolgozhatsz, annak megfelelően, hogy milyen jelenlét szükséges a projektfeladatok ellátása során. Informatikai szakembereink száma meghaladja a 150 főt, csatlakozz bátran IT Contracting csapatunkhoz!

2. IT állások a Bluebird ügyfeleinél

Magyarország egyik legnagyobb IT Recruitment csapatával rendelkezünk és a velünk szerződött ügyfelek száma is kiemelkedően magas. Megrendelőink között szinte mindig találhatsz olyan munkáltatót, aki saját belső csapatába iOS fejlesztőt. Ahhoz, hogy te is a potenciális jelöltek között lehess, nincs más dolgod, mint feltölteni önéletrajzodat. Ezt követően IT recruiter kollégánk jelentkezni fog, amint számodra megfelelő álláslehetőség kínálkozik.


Következő lépések

Ha alkalmazás iOS fejlesztőként új kihívásra vágysz, nincs más dolgod, mint:

 1. 1
  letölteni és megnézni az iOS fejlesztő önéletrajz mintánkat,
 2. 2
  megfogadni tanácsainkat azzal kapcsolatban, hogy mit tartalmazzon az önéletrajzod,
 3. 3
  aktualizálni CV-det, majd
 4. 4
  elküldeni számunkra.

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy
Önéletrajz minták - Bluebird

Elérhetőségeink

Bluebird International Zrt.

H2Offices

1134 Budapest, Váci út 23-27.

B. épület 1. emelet


Központi telefonszám: +36 1 266 2420

Info: info@bluebird.hu

Sales: sales@bluebird.hu


Success message!
Warning message!
Error message!