Önéletrajz minta IT szakembereknek

Réfi Balázs
2023. január 6.

Kövess minket:

Letölthető önéletrajz minta IT munkakörönként. CV minta, ami tematikus, egyszerű, lényegre törő és csak azt tartalmazza, amire szükség van.

More...

Reményeim szerint az általunk elkészített néhány szakmai önéletrajz minta segít számodra abban, hogy rövid idő alatt olyan önéletrajzot készíthess, ami könnyen értelmezhető és átlátható mások számára.

Tudnod kell, hogy önéletrajzodat szakavatott szemek nézik, legalábbis jó esetben (és nálunk a Bluebird-nél ebben biztos lehetsz!). Az önéletrajzod tartalma és megjelenése alapján hamar megszületik a döntés. Ez a döntés pedig nem másról szól, mint arról, hogy érdemes-e elmélyedni jobban az önéletrajzban. Tudom, nem feltétlenül jó ezt olvasni vagy hallani, de így van. Aki profi IT recruiter, az átlátja hamar, hogy téged keres-e.

Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen önéletrajzod van és az sem, hogy milyen önéletrajz mintát használsz. 


Mit tartalmaz egy tökéletes önéletrajz minta?

A legfontosabb, hogy az önéletrajz rövid, tömör és áttekinthető legyen, és csak azokat az információkat tartalmazza, amelyek relevánsak a pályázó által keresett munkára. Az önéletrajz általában a következő részekből áll:

 • Elsődleges információk: név, cím, telefonszám és e-mail cím
 • Szakmai összefoglaló: rövid összefoglaló a szakmai tapasztalataidról és technológiai ismereteidről. Az általad aktuálisan betöltött munkakör megnevezése kulcsfontosságú, ne hagyd ki!
 • Szakmai tapasztalat, projektek: időrendi sorrendben visszafele tartalmazza az eddigi projektjeidet, a munkáltatód nevét és az általad elvégzett feladatokat. Fontos, hogy ne a projektekről írj, hanem arról, hogy te mit csináltál benne!
 • Tanulmányok, képzések, egyéb ismeretek: ha tökéletes önéletrajz mintád van, akkor az tartalmazza a tanulmányaidnak, elvégzett képzéseidnek és egyéb ismereteidnek való részeket is.
 • Dátum: rendkívül fontos, hiszen innen tudni az önéletrajz aktualitását.

LinkedIn Profil Tippek - Bluebird blog

LinkedIn profil vagy önéletrajz?

Informatika területén nagyon elterjedt a LinkedIn használata. A LinkedIn-en a legtöbb IT szakember megcsinálja a profilját, sokszor akár nagyon részletesen. (LinkedIn profil készítéséhez készítettünk egy blogposztot, nézd meg, hátha segítségedre lesz. Címe: LinkedIn profil tippek.)

Amikor viszont egy szoftverfejlesztői vagy más IT munkakörre jelentkezel, akkor többnyire nem elég a LinkedIn profil és a LinkedIn-ről exportált PDF. Részletesebb és mélyebb önéletrajzra van szükség. Ehhez pedig olyan önéletrajz minta lehet a kulcs, ami végigvezet a folyamaton, melynek végén strukturált szakmai önéletrajzod lesz. 

Fontos! Nem az a leglényegesebb, hogy milyen önéletrajz mintát használsz, hanem az, hogy CV-d naprakész-e, tartalmilag és kinézetre megfelelő-e. És persze egyezik-e a LinkedIn profiloddal, mert jó eséllyel a LinkedIn és Facebook profilodat valaki a kiválasztási folyamat során meg fogja nézni.

Amennyiben szükséged van tippekre arra vonatkozóan, hogy hogyan tudsz jó önéletrajzot írni, olvasd el CV készítésről szóló blogposztunkat!


A 3 legfontosabb dolog, amire figyelj az önéletrajz elkészítésekor

Az önéletrajz legyen tematikus!

Azaz körmondatokat nélkülöző, lényegre törő legyen, kellő strukturáltsággal.

Legyen egyértelmű!

Egyértelmű legyen, hogy milyen munkakörben dolgozol és milyen munkát keresel (hiszen lehet, hogy például Java fejlesztőként dolgozol, de Java vezető fejlesztői állást keresel)!

Látszódjon a lényeg!

A tapasztalatok és skillek legyenek bemutatva erősségi sorrendben!

További tippjeinket külön blogposztunkban találod.


Szakmai önéletrajz minta letöltése

Számos önéletrajz minta készült már különböző szempontok szerint. Nem gondoljuk azt, hogy a Bluebird önéletrajz minta a legjobb mindenki számára. De azt igen, hogy IT szakembereknek  nagyon hasznos lehet.

Az alábbiakban található önéletrajz mintákat le tudod tölteni .docx és .pdf formátumban. Meglátod, percek alatt meg tudod csinálni önéletrajzodat!

Ha elkészültél, töltsd fel hozzánk a CV feltöltés menüpont alatt vagy nézd meg aktuális IT állásajánlatainkat és annál az állásajánlatnál töltsd fel, amelyikre pályáznál!

Sok sikert, jöjjenek az önéletrajz minták!

Projektvezető - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - projektvezető - Bluebird

Business Analyst - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - business analyst - Bluebird

Szoftverfejlesztő - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - szoftverfejlesztő - Bluebird

Tesztelő (autom.) - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - automatizált tesztelő - Bluebird

Tesztelő (man.) - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - manuális tesztelő - Bluebird

Üzemeltető - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - üzemeltető - Bluebird

Ha elkészültél önéletrajzoddal, ellenőrizd az alábbiakat!

 • Nyelvtan: Helyesírási- vagy nyelvtani hibák ne legyenek az önéletrajzodban!
 • Fénykép: Olyan fényképet válassz, ami kellően üzleti, egyedül szerepelsz rajta és nem síelés közben.
 • Kontakt adatok: Ellenőrizd, hogy telefonszámod és email címed szerepel a CV-ben.
 • Dátum: Ellenőrizd a dátumot, ne maradjon benne a 4-5 évvel ezelőtti dátum.
 • Formátum: Önéletrajzodat PDF-ként érdemes elmenteni és elküldeni. Ez a legelfogadottabb formátum manapság.
 • Filenév: Önéletrajzod fileneve így épüljön fel: név+CV+dátum (pl. Toth-Laszlo-CV-2021003.pdf). 
 • Formázás: Az önéletrajz formázása legyen egységes. Ne legyenek összevissza betűméretek és különböző betűtípusok benne! 

Segítségre van szükséged? Nézd meg az Önéletrajz készítése lépésről lépésre című blogbejegyzésünket, vagy tudj meg további érdekességeket blogposztjainkból.


Ha ellenőrizted önéletrajzodat, IT területen dolgozol és szeretnéd, hogy felkeressünk releváns, neked szóló informatikai álláslehetőségekkel, akkor az alábbi formon fel tudod tölteni önéletrajzodat!

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy

Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedInen és Facebookon is!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!