Önéletrajz minta IT szakembereknek

Réfi Balázs

2021. október 3.

Letölthető önéletrajz minta IT munkakörönként. CV minta, ami tematikus, egyszerű, lényegre törő és csak azt tartalmazza, amire szükség van.

More...

Reményeim szerint az általunk elkészített néhány szakmai önéletrajz minta segít számodra abban, hogy rövid idő alatt olyan önéletrajzot készíthess, ami könnyen értelmezhető és átlátható mások számára.

Tudnod kell, hogy önéletrajzodat szakavatott szemek nézik, legalábbis jó esetben (és nálunk a Bluebird-nél ebben biztos lehetsz!). Az önéletrajzod tartalma és megjelenése alapján hamar megszületik a döntés. Ez a döntés pedig nem másról szól, mint arról, hogy érdemes-e elmélyedni jobban az önéletrajzban. Tudom, nem feltétlenül jó ezt olvasni vagy hallani, de így van. Aki profi IT recruiter, az átlátja hamar, hogy téged keres-e.

Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen önéletrajzod van és az sem, hogy milyen önéletrajz mintát használsz. Gondolj bele! Ha az önéletrajz minta olyan, hogy az abból készített CV-t a későbbiekben nem tudja majd egy ATS szoftver parse-olni, akkor mi történik? Valaki majd gubancolgatja belőle az információkat? Nem biztos.

LinkedIn Profil Tippek - Bluebird blog

LinkedIn profil vs. önéletrajz

Informatika területén nagyon elterjedt a LinkedIn használata. A LinkedIn-en a legtöbb IT szakember megcsinálja a profilját, sokszor akár nagyon részletesen. (LinkedIn profil készítéséhez készítettünk egy blogposztot, nézd meg, hátha segítségedre lesz. Címe: LinkedIn profil tippek.)

Amikor viszont egy szoftverfejlesztői vagy más IT munkakörre jelentkezel, akkor többnyire nem elég a LinkedIn profil és a LinkedIn-ről exportált PDF. Részletesebb és mélyebb önéletrajzra van szükség. Ehhez pedig olyan önéletrajz minta lehet a kulcs, ami végigvezet a folyamaton, melynek végén strukturált szakmai önéletrajzod lesz. 

Fontos! Nem az a leglényegesebb, hogy milyen önéletrajz mintát használsz, hanem az, hogy CV-d naprakész-e, tartalmilag és kinézetre megfelelő-e. És persze egyezik-e a LinkedIn profiloddal, mert jó eséllyel a LinkedIn és Facebook profilodat valaki a kiválasztási folyamat során meg fogja nézni.

Amennyiben szükséged van tippekre arra vonatkozóan, hogy hogyan tudsz jó önéletrajzot írni, olvasd el CV készítésről szóló blogposztunkat!


A 3 legfontosabb dolog, amire figyelj az önéletrajz elkészítésekor

Az önéletrajz legyen tematikus!

Azaz körmondatokat nélkülöző, lényegre törő legyen, kellő strukturáltsággal.

Legyen egyértelmű!

Egyértelmű legyen, hogy milyen munkakörben dolgozol és milyen munkát keresel (hiszen lehet, hogy például Java fejlesztőként dolgozol, de Java vezető fejlesztői állást keresel)!

Látszódjon a lényeg!

A tapasztalatok és skillek legyenek bemutatva erősségi sorrendben!

További tippjeinket külön blogposztunkban találod.


Számos önéletrajz minta készült már különböző szempontok szerint. Nem gondoljuk azt, hogy a Bluebird önéletrajz minta a legjobb mindenki számára. De azt igen, hogy IT szakembereknek  nagyon hasznos lehet.

Szakmai önéletrajz minta letöltése

Az alábbiakban található önéletrajz mintákat le tudod tölteni .docx és .pdf formátumban. Meglátod, percek alatt meg tudod csinálni önéletrajzodat!

Ha elkészültél, töltsd fel hozzánk a CV feltöltés menüpont alatt vagy nézd meg aktuális IT állásajánlatainkat és annál az állásajánlatnál töltsd fel, amelyikre pályáznál!

Sok sikert, jöjjenek az önéletrajz minták!

Projektvezető - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - projektvezető - Bluebird

Business Analyst - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - business analyst - Bluebird

Szoftverfejlesztő - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - szoftverfejlesztő - Bluebird

Tesztelő (autom.) - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - automatizált tesztelő - Bluebird

Tesztelő (man.) - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - manuális tesztelő - Bluebird

Üzemeltető - DOCX, PDF

Önéletrajz készítése - üzemeltető - Bluebird

Ha elkészültél önéletrajzoddal, ellenőrizd az alábbiakat!

1. Helyesírási hibák ne legyenek az önéletrajzodban!

2. Olyan fényképet válassz, ami kellően üzleti, egyedül szerepelsz rajta és nem síelés közben.

3. Ellenőrizd, hogy telefonszámod és email címed szerepel a CV-ben.

4. Ellenőrizd a dátumot, ne maradjon benne a 4-5 évvel ezelőtti dátum.

5. Ne felejtsd el az önéletrajzodat PDF-ként elmenteni és név+CV+dátum fájlnevet adni neki (pl. Toth-Laszlo-CV-2021003.pdf)

Segítségre van szükséged? Nézd meg az Önéletrajz készítése lépésről lépésre című blogbejegyzésünket, vagy tudj meg további érdekességeket blogposztjainkból.

IT ÁLLÁST KERESEL?
NÉZD MEG A BLUEBIRD
ÁLLÁSAJÁNLATAIT!

- Projekt menedzser, scrum master

- Business analyst, product owner, rendszerszervező

- Szoftverfejlesztő

- DevOps mérnök

- Manuális és automatizált tesztelő

- Üzemeltető

Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedInen és Facebookon is!