Mit tennél, ha lenne nyolcvanezer szabad órád?

Réfi Balázs
2020. szeptember 15.

Réfi Balázs, Bluebird CEO gondolatai arról, hogy számára mit jelent a Bluebird és miért vezeti cégét töretlen lelkesedéssel.

More...

A bevett sztenderdekkel számolva (napi 8 óra munka heti 5 napon át 40 évig) egy ember átlagosan nyolcvanezer órát tölt az életéből munkával. Rengeteg idő, érdemes ezek az órákat olyasmivel tölteni, amit szeretünk. Réfi Balázs közel 20 éve vezeti a Bluebirdöt, és előtte is 4 évig rendszerszervezőként és projektvezetőként dolgozott. Ahogy ő mondaná: „lassan 48 000 órája csinálom azt, amit szeretek…” Őt kérdezzük, hogy nem unja még azt, amit csinál?

A Bluebird lassan 20 éve egyszemélyes vállalkozásként indult. Most több, mint 100 IT és HR szakember dolgozik nekünk. Egy ügyfélről az ügyfélkörünk több, mint száz ügyfélre nőtt 2020-ra. Az első évben 0 Ft árbevételünk volt, most 1.5 milliárd. Ugyanígy a cég növekedésével együtt nőtt a kollégáink szakértelme. IT szakemberek közül 2001-ben nagyon keveset ismertünk, mostanra közel 40.000 IT szakembert érünk el.

Azt szeretném mindezzel mondani, hogy óriási növekedésen, rengeteg változáson ment keresztül a vállalat. Volt ugyan olyan pont, amikor azt gondoltam, hogy mostanra „elkészült” a Bluebird, – akkor nyugdíjaztam is magam pár évre és egy kicsit kiszakadtam a mindennapos cégvezetői feladatokból. De aztán hamar rájöttem, hogy soha nem lesz olyan, hogy egy cég kész van, befejezett: a fejlődés határtalan.

Mivel lehet szerinted valakit sokáig megtartani egy adott munkahelyen?

Azzal, hogy olyan környezetet teremtünk, amiben mi is szívesen dolgozunk. Ahol támogatjuk a többieket, közösen érünk el sikereket. Ahol megbecsüljük a másikat. Ahol hitelesek a szereplők. Hosszú távon hitelesség nélkül nem lehet megmaradni a piacon.

Mit csinálnál, ha nem a Bluebirdöt vezetnéd?

Kis családi kertészetet csinálnék és mellette crawlereket és bot szoftvereket programoznék.

Neked mi a kihívás a munkádban?

Nem tudom, hogy kihívás miatt kell-e valamit csinálni. Egyszerűen szeretem a munkámat és amit csinálok, azt szeretem intenzíven és jól csinálni.

Számtalan karrierváltási okot sorolhatnánk, de egyet nem hagyhatunk ki: gyerekkorukban vagy akár fiatal felnőtt éveik során kevesek vannak annak biztosan tudtában, hogy mivel is szeretnének foglalkozni és könnyen lehet, hogy az első munkahelyeikre is véletlenek folytán kerültek be. Ne hibaként fogjuk fel, ha nem a megfelelő irányba indultunk el, inkább szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk, mivel is érdemes töltenünk azokat a több tízezer órákat.

Ha elsőként szeretnél értesülni legfrissebb blogbejegyzéseinkről, kövesd LinkedIn és Facebook oldalunkat!

Ha érdekes projektet keresel, tekintsd meg nyitott IT projektjeinket!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!