Az IT munkaerőpiac helyzete – 2024. január

Réfi Balázs
2024. február 23.

IT munkaerőpiac helyzete - Magyarország - 2024. Olvasd el blogposztunkban, hogy hogyan látjuk a 2023-as és 2024-es évet!

More...

Az "IT munkaerőpiac helyzete Magyarországon - 2024" címmel készítettünk egy összegzést arról, hogy milyennek látjuk az IT munkaerőpiacot. Azt gondolom, hogy érdekes olvasmány. Sok cégvezető és IT/HR vezető számára eljuttattuk az alábbi tartalmat és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, melyet ezúton is köszönünk.

Az alábbi blogposztban kitérünk arra, hogy milyen volt 2023, mit várunk a 2024-es évtől, az AI-tól és beszélünk arról is, hogy mi várható remote/hibrid munka kapcsán.

Jó olvasást, várjuk visszajelzésed!


Insert Table of Contents

IT szakemberek iránti igények és munkabérek - 2023

1. IT munkaerőigény típusai

Változatlanul a klasszikus szoftverfejlesztői munkakörben keresik a legtöbb szakembert (.NET, frontend technológiák, Java), ezen kívül elemzői, tanácsadói területekre, DevOps pozíciókba, tesztelési területekre, valamint üzemeltetésre. Az AI elterjedésével kapcsolatban megjelentek már a kifejezetten AI betanításával kapcsolatos IT szakemberigények is. A 2022-es évhez képest jelentős arányváltozás egyik IT szerepkör irányában sem érzékelhető.

2. IT munkaerőigény

A Bluebird ügyfélkörében tapasztaltak alapján az új IT erőforrással kapcsolatos igények az elmúlt 12 hónapban, éves szinten 15-20%-kal csökkenő tendenciát mutattak. A tendencia a 2024-es év első hónapjában is folytatódott. Az egyeztetések alapján az informatikai cégek elsősorban a meglévő állomány megtartására törekedtek, optimalizálták a működésüket, ugyanakkor kismértékű, költségmegtakarítási célú elbocsátások is előfordultak. A bővítés egyértelműen kevésbé volt cél, mint 2022-ben. 

3. IT erőforrásigény növekedése

A nem állandó IT erőforrások iránti igény ezzel ellentétesen változott, 2023 végén valamivel többen döntöttek a rövidebb távú, elsősorban adott projektre szóló IT szakember állomány bővítés mellett, sok esetben a belső állomány költségeinek szinten tartása vagy annak csökkentése miatt. A növekedés mértéke 10% alatti. 

4. Munkabérek stagnálása

A fenti folyamatok mellett partnereink jelentős részénél a bérkeretek nem, vagy minimális mértékben emelkedtek, a vállalt bérkorrekció mértéke a legtöbb esetben egyszámjegyű vagy nem történt bérkorrekció. Az állást váltó szakemberek bérigényei is stabilizálódni kezdenek, az elmúlt évek állandó növekedése érezhetően belassult.


A 2023-as csökkenő igények okai

A csökkenő IT szakemberfelvétel Magyarországon több tényezőre vezethető vissza:

  1. 1
    Technikai recesszió, amely 2022 vége óta tart Magyarországon, jelentős hatással lehetett az IT munkaerőpiac tekintetében.
  2. 2
    A folyamatosan zsugorodó gazdasági teljesítmény csökkenthette a vállalatok beruházási hajlandóságát és ezzel együtt a munkaerő-felvételt is.
  3. 3
    Az IT területet világszerte és főként az USA-ban jelentős létszám leépítések jellemezték
Munkaerő piac - IT szakember igény - 2023

Forrás: Bluebird – IT szakember igény változása (magyarországi ügyfélkör)


IT munkavállalók iránti igény várható változása 2024-ben

Magyarország gazdasági kilátásai 2024-ben az IT szektorban pozitívak. Ennek okai az alábbiak:

Főbb gazdasági mutatók

Az Európai Bizottság 2023. novemberi előrejelzése Magyarország vonatkozásában mind a GDP, mind az infláció tekintetében pozitív képet fest.


2023

2024

2025

GDP növekedés (%)

-0,7

2,4

3,6

Infláció (%)

17,2

5,2

4,1

Munkanélküliség (%)

4,1

4,2

4,1

Kiberbiztonság és AI

Nemzetközi szinten a kiberbiztonság és az AI területén megnövekedett munkaerőigény és -hiány tapasztalható, ami bizonyosan Magyarországon is érezhető lesz. A kiberbiztonság területén további növekedés várható a DORA rendelet és a NIS2 irányelveknek való megfelelés teljesítése miatt. 

Globális növekedés az IT szektorban

A 2024-es évre vonatkozóan a legtöbb nemzetközi előrejelzés pozitív, +5-7% közötti növekedést jósol az informatika területére.


IT munkaerőpiac: általános trendek - 2024

A 2024-es IT munkaerőpiac vonatkozásában számos izgalmas trenddel érdemes számolni. Ezek között a legfontosabbak az alábbiak:

1. AI és gépi tanulás

Az AI és generatív AI technológiák a legfontosabb témák közé tartoznak. A vállalatok különböző iparágakban tervezik az AI megoldások alkalmazását a hatékonyság növelése és a költségek csökkentése érdekében. Különösen értékesek lesznek az AI-architektúrával, valamint prompt engineeringgel foglalkozó szakemberek.

2. Kiberbiztonság

Az AI fejlődésével együtt a kiberbiztonság is egyre fontosabbá válik. Az online csalások és az adathalászat automatizált formái, valamint a távmunka és felhőalapú technológiák terjedése miatt a kiberbiztonsági szakértők, mint például a kiberbiztonsági mérnökök és elemzők iránti kereslet folyamatosan növekszik.

3. Fintech

A piaci előrejelzések szerint a fintech piac mérete tovább növekszik. Ebben a szektorban a data engineer, full stack
(java) fejlesztő iránti kereslet növekedhet / magas maradhat.


IT munkaerő piac - Magyarország - Bluebird blog

Munkaerő támogatása AI-alapú megoldásokkal

A növekvő munkaerő költségek és munkaerő hiány várhatóan növelni fogja az AI alapú megoldások bevezetését olyan
szegmensekben, ahol viszonylag könnyen elvégezhető a transzformáció.

1. Üzleti döntések támogatása

A jellemzően cloud alapú AI megoldásokkal kapcsolatos adatbiztonsági kockázatok miatt az üzleti döntéshozatalban kevésbé jellemző az AI terjedése egyelőre. Ugyanakkor a saját modellek felépítésével a jelentős, historikus adatmennyiséggel rendelkező piaci szereplők részéről megjelent az igény az emberi elemzés hatékonyabbá tételére.

2. Tartalomgyártás és kreatív munkák

Mind a szöveges, mind a vizuális tartalmak területén egyeduralkodóvá kezd válni az AI által támogatott munka,  felsorolhatatlanul sokféle módon, eszközzel segít az AI. Ugyanakkor a teljesen AI által, emberi beavatkozás nélkül előállított tartalmak minősége bizonytalan, azok publikálását egyre több online platform csak bizonyos keretek között
engedélyezi.

3. Ügyfélszolgálati megoldások

A chatbotok hosszú évek óta jelen vannak az ügyfélszolgálati megoldásokon belül. Azok működése, felhasználhatósága azonban technológiai okok miatt behatárolt volt, fogadtatásuk nem volt egységesen pozitív. Az új, transzformer architektúrára épülő AI megoldások viszont különösen hatékonyan alkalmazhatóak a természetes nyelvek feldolgozására, így a chatbot funkcionalitásra is. A kontextus megértése, valamint az AI modellek megnövekedett méretéből adódóan közel járunk ahhoz, hogy a chatbotok kizárólag a betanítási szakaszban igényeljenek emberi erőforrást, ezt követően nem.

4. Természetes nyelvek fordítása

A leglátványosabb előrelépés talán épp ezen a területen történt, a fordítás minőségének ugrásszerű javulása várhatóan képes az emberi, fordító erőforrások teljes kiváltására, a teljesen valós idejű, gépi beszédfordítás 2024-es bevezetése az eltérő nyelvű közösségek közötti azonnali kommunikációt támogathatja.

5. Szoftverfejlesztés

A Bluebird tevékenységét leginkább érintő szoftverfejlesztési területen az AI folyamatos támogatást jelentett 2023-ban és ez folytatódni fog 2024-ben is. Használták az AI-t kódok generálására, azok minőségének javítására, optimalizálásra, biztonsági rések keresésére, automatikus dokumentáció generálásra, oktatásra, valamint lényegében minden felmerülő kérdés gyors megválaszolására. Általánosságban elmondható, hogy rövidesen a fejlesztési területen gyorsabb előrehaladás és erősebb szenioritás lesz tapasztalható az AI-nak köszönhetően.

6. Tesztelés és minőségbiztosítás

AI-megoldások automatizálhatják a szoftverek és rendszerek tesztelési folyamatait, gyorsabb és hatékonyabb hibafelismerést biztosítva.

7. Rendszerfelügyelet és karbantartás

Az AI képes a rendszerek állapotának folyamatos monitorozására, előrejelzésére és automatikus beavatkozásokra problémák esetén, ezzel csökkentve a manuális beavatkozás szükségességét.

8. Hálózatkezelés és -biztonság

AI megoldásokat lehet alkalmazni a hálózatok felügyeletére, hibák és biztonsági rések azonosítására, valamint az adatforgalom optimalizálására.


IT munkaerő piac - Magyarország - Bluebird blog

Remote / hibrid munka

A 2024-es évben a távmunka és a hibrid munkavégzés terén az IT munkaerőpiac tekintetében alábbiakat látjuk a legfontosabbnak:

1. Hibrid munkamodell dominanciája

A hibrid munka, amely az irodai és a távmunka kombinációját jelenti, jelenleg a leggyakoribb munkavégzési forma az IT munkavállalók körében. A munkavállalók többsége előnyben részesíti ezt a munkamodellt, és a vállalatok, amelyek rugalmas munkahelyi lehetőségeket kínálnak, jobban vonzzák és tudják megtartani az IT szakembereket.

2. Hibrid munkamodell részletei

Bár az IT szakemberek egy része teljes távmunkában dolgozik, számos magyarországi cég 2023-ban növelte az irodai bejárásra vonatkozó elvárását, sok esetében 3 vagy akár 4 napos irodai jelenlétre. Általánosan elmondható, hogy a prémium kategóriás irodaházakban, a munkavállalók számára otthonos körülményeket kínáló szolgáltatásokkal együtt a
2-3 napos irodai bejárás egyezik a munkavállalói elvárásokkal, viszont 2024-ben a 4 munkanapos bejárás már nem mindenki számára vállalható.

3. Irodai jelenlét

Az irodai bejárásban érintett IT szakemberek jellemzően az aktuális mennyiségnél 1 – 2 munkanappal kevesebb irodai jelenlétet tartanának megfelelőnek, ugyanakkor a teljes távmunkában dolgozók egy része is igényelne legalább 1 nap irodai jelenlétet. Ha a megnövekedett iroda bejárásra vonatkozó elvárások mögött a proaktív közösségépítés üzenete van, az irodai jelenlét munkavállalói oldalon is jellemzően pozitív fogadtatásra talál.

4. Növekvő IT biztonsági kihívások

A távmunka és a hibrid munkamodell terjedésével a kiberbiztonsági kockázatok is nőnek. A távmunkában dolgozók gyakran használnak személyes eszközöket vállalati adatok elérésére, ami biztonsági réseket eredményezhet. Ennek következtében a vállalatoknak fejleszteniük kell adatvédelmi politikáikat, és növekvő figyelmet kell fordítaniuk a preventív biztonsági intézkedésekre.

5. A munkavégzés helyének változása

A munkavégzés helye és a szabadidő határainak elmosódása új kihívásokat jelent a HR szakemberek számára. Az IT szakemberek egyre inkább érdeklődnek a "workcation" (munka + vakáció) lehetőségek iránt, ami adózási és munkajogi kockázatokat is jelenthet a vállalatok számára.

6. Távoli hozzáférésű szoftverek elterjedése

A távmunka környezetében a távoli hozzáférésű szoftverek egyre fontosabbá válnak. Ezek a szoftverek lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy bárhonnan hozzáférjenek a munkakörnyezetükhöz, biztosítva a munka folyamatosságát és rugalmasságát.

7. Külföldi projektlehetőségek

2024-ben tovább növekszik azoknak a magyar IT szakembereknek a száma, akik külföldi remote projekteken dolgoznak. Ez a magyarországi vállalatok számára munkaerő-kínálat csökkenést jelent, főként a senior és nyelveket (leginkább angol) beszélő tapasztalt IT szakemberek tekintetében. A nemzetközi munkaerőpiac tekintetében ugyanakkor számolni kell az EU országokon kívüli, keleti vagy távol-keleti szakemberekkel is, így nem minden esetben érvényesíthető magasabb árszint, mint Magyarországon.

8. Folyamatos tanulás és fejlődés

A távmunka és hibrid környezetekben a munkavállalók folyamatos tanulásra és készségfejlesztésre szorulnak. Az online tanulási platformok és virtuális megoldások kulcsfontosságúak lesznek az új készségek elsajátításában és a munkakörök változó követelményeinek megfelelésében.

9. Mesterséges intelligencia integrációja

Az AI egyre nagyobb szerepet játszik a távmunkában, különösen a feladatok automatizálásában, a csapatmunka hatékonyságának javításában, és a nyelvi akadályok leküzdésében is.


IT munkaerő piac - Magyarország - Bluebird blog

Remote munka hatásai generációs bontásban

A távmunkával kapcsolatos generációs eltérések Magyarországon is jól megfigyelhetőek az IT területén. Az eltérő korosztályok különböző hozzáállást mutatnak ehhez a működési módhoz, ami a munkavégzésre és a munkahelyi kultúrára is hatással lehet. A helyzet korrekt kezelését nehezíti a téma érzékeny volta, ráadásul 2024-re már rögzültek a COVID helyzet után bevezetett munkamódszerek és nagyobb kihívást jelent a munkáltatónak a változtatás ezen.

Z generáció

A Z generációs munkavállalók („digitális bennszülöttek”) gyakran küzdenek a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásával a távmunkában. Sokuk számára kihívást jelenthet a produktivitás fenntartása és a munkahelyi elvárásoknak való megfelelés, különösen azoknak, akik pályakezdők vagy első munkahelyüket töltik be. További nehézség, hogy a remote munkavégzés nem segíti a senior kollégáktól való tanulást, valamint a valós céges integrációt.

Y generáció

A milleniál generáció tagjai közül sokakat a stressz és a kiégés veszélyeztet távmunkában. Mindezek ellenére magas szintű munkahelyi elkötelezettséget mutatnak.

X generáció és Baby Boomerek

Az idősebb generációk, mint a X és a Baby boomerek, kevésbé hajlandók minden nap távmunkát végezni, és gyakran preferálják a hibrid munkavégzési modelleket. Fontos számukra a munkahelyi jelenlét és a személyes interakciók.


Munkaerő megtartás

A munkaerő megtartásával kapcsolatos legfontosabb szempontok 2024-ben az IT munkaerőpiac vonatkozásában a következők:

1. Munkavállalók mentális egészségének támogatása

A munkavállalók mentális és érzelmi egészségének fenntartása kulcsfontosságú a munkahelyi elégedettség és teljesítmény szempontjából. A remote/hibrid munkavégzés növeli a közösségből való kiszakadás kockázatát, ezért a cégeknek kiemelt figyelmet javasolt fordítani a közösségi élményekre.

2. Empatikus vezetés iránti igény

A munkaadóknak kiemelt feladata a remote/hibrid munkarendben dolgozó IT szakemberek és a vállalati közösség támogatása, a munkavállalók megtartása. A klasszikus főnöki hozzáállás egyre kevésbé elfogadott és hatékony, látszik, hogy teret nyer az emberközpontú és bizalomra építő vezetés.

3. Fókusz a bizalomra

A bizalom a munkahelyi kultúra kulcsfontosságú eleme, különösen a technológiai fejlődés és a digitális információs rendszerek átalakulása miatt. A munkaadóknak kölcsönös bizalmat kell építeniük alkalmazottaikkal, és átláthatónak
kell lenniük a döntéseikben és tevékenységeikben.

4. Javadalmazási csomag szélesítése

A rugalmas munka világában a munkavállalók egyre inkább csomagként tekintenek a munkájukért kapott  ellentételezésre. Az alapbér mellett szerepet kap a képzések támogatása, a céges közösséget építő rendezvények, valamint a többféle rekreációs és sportolási lehetőségek biztosítása.


Dolgozzunk együtt!

170 fős csapatunk az alábbiakban tud segítségedre lenni:

1. IT szakemberek toborzása

IT csapatod bővítésébe IT munkaerő-közvetítés szolgáltatásunk keretében tudunk bekapcsolódni. Tapasztalt IT recruiter és IT sourcer csapatunk Magyarország egyik legképzettebb és legnagyobb, kifejezetten IT-ra szakosodott
csapata. A keresett IT szakembert akár 1-2 héten belül bemutatjuk számodra.

2. IT szakemberek adott projektre

Amennyiben nem szeretnéd bővíteni munkavállalói létszámodat, de IT projektedbe többlet erőforrás vagy speciális szakértelem bevonása szükséges, akkor a Bluebird jó választás lehet számodra. Több, mint 120 IT szakemberünk hazai és külföldi (USA, Kanada, Európa) projekteken is megállja a helyét. Klasszikusan 6-9-12 hónapos projektekre kapunk felkérést, napidíj alapon.

3. Szoftverfejlesztés

Teljes- vagy alprojekt megvalósítása esetén a Bluebird az elvárásaidhoz illeszkedő módon akár fix díjon, akár napidíjon elvégzi a tervezési, fejlesztési vagy tesztelési feladatokat. Küldd el számunkra projekted leírását és elkészítjük ajánlatunkat számodra!


Lépj kapcsolatba velünk!

Hradek Viktória - CEO - Bluebird

Hradek Viktória

CEO

viktoria.hradek@bluebird.hu

Csabay Ádám - Head of Sales - Bluebird

Csabay Ádám

Head of Sales

adam.csabay@bluebird.hu

Balassa Réka - Head of Recruitment - Bluebird

Balassa Réka

Head of IT Recruitment

reka.balassa@bluebird.hu

Lakovich Nándor - Head of IT Contracting - Bluebird

Lakovich Nándor
Head of IT Contracting
nandor.lakovich@bluebird.hu


Köszönjük, hogy elolvastad a blogbejegyzésünket. Reméljük, hogy cikkünk segített tájékozódni az IT munkaerőpiac aktuális helyzetéről.

Ha elsőként szeretnél értesülni legújabb blogbejegyzéseinkről, kövess minket a LinkedIn-en és a Facebook-on!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!