IT munkaerő-közvetítés: A legfontosabb kérdések és válaszok

Réfi Balázs
2024. március 26.

IT munkaerő-közvetítés kisokos: miért dolgozz munkaerő-közvetítő céggel, hogyan válaszd ki a megfelelőt? Segítünk!

More...

Ismerd meg az IT munkaerő-közvetítés szolgáltatást, amelyek segítségével megtalálhatod a megfelelő informatikai szakembereket vállalatod számára. Blogposztunkban választ találsz az IT munkaerő-közvetítéssel kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdésekre.


Mi az IT munkaerő-közvetítés?

Az IT munkaerő-közvetítés olyan szolgáltatás, amely segít a vállalatoknak megtalálni és kiválasztani a legmegfelelőbb informatikai szakembereket. Ez a folyamat tartalmazza a munkaerő-piac elemzését, a jelöltek felkutatását, a kiválasztási folyamatot, és annak támogatását.


Miért érdemes munkaerő-közvetítő szolgáltatást igénybe venni az IT szektorban?

Az IT szektorban az alkalmazottak kiválasztása és megtartása kihívást jelenthet a vállalatok számára. A technológiai iparág folyamatosan fejlődik, a verseny a legjobb szakemberekért folyamatos. Még akkor is, ha időnként, mint például 2022 júliusa és 2024 márciusa között, azt tapasztaljuk, hogy az IT szakemberek iránti kereslet visszaesik.

De mire is jó a munkaerő-közvetítés? Segítséget nyújt a vállalatoknak a legmegfelelőbb és legtehetségesebb szakemberek megtalálásában.

Az IT munkaerő-közvetítés számos előnnyel jár az IT szektor és a cégek számára:

 • Az idő és erőforrások hatékonyabb kihasználása: Az IT munkaerő-közvetítési szolgáltatás segítségével a vállalatok időt takaríthatnak meg a személyes részvételt és jelentős időráfordítást igénylő folyamatok ellátásával kapcsolatban. Az IT munkaerő-közvetítők már eleve nagy adatbázissal és kapcsolati hálóval rendelkeznek a tapasztalt IT szakemberek vonatkozásában, így gyorsan meg tudják találni az alkalmas és kellően képzett jelölteket.
 • Specialista tudás és megfelelően szűrt IT szakemberek: Az IT munkaerő-közvetítők a területükön jártas szakemberek, akik széles körű ismeretekkel rendelkeznek az IT munkaerő-piacról, az IT munkakörökről és az iparág általános trendjeiről. Ennek köszönhetően felkészültek és gyorsan megtalálják azokat az IT szakembereket, akik megfelelnek a vállalat egyéni igényeinek (pl. technológiai stack, korábbi életút, tapasztalat, értékrend, stb.)
 • Elérhető tapasztalat és aktív kapcsolati háló: Az IT munkaerő-közvetítők általában hosszú évek óta jelen vannak az iparágon belül, és kialakítottak egy nagyméretű kapcsolati hálót, akár a cégek, akár az IT szakemberek irányába. 
 • Kiválasztási folyamat: Az IT munkaerő-közvetítők általában teljes körű támogatást nyújtanak a kiválasztási folyamat során. Elemzik a vállalatok igényeit, felkutatják a jelölteket, interjúztatják őket, majd a megfelelő jelölteket továbbítják a megrendelő részére. Ezenkívül szakmai tanácsokat és útmutatást is nyújtanak a vállalatoknak a kiválasztási folyamat optimalizálásában, vagy IT fizetések területén.

IT munkaerő-közvetítés - Bluebird

Hogyan működik az IT munkaerő-közvetítési folyamat a Bluebirdnél?

Az IT munkaerő-közvetítési folyamat során részletesen egyeztetjük megrendelőinkkel a nyitott IT pozíciókat. Megvizsgáljuk, hogy mik a must-have és nice-to-have kritériumok, milyen a fizetési sáv éa a kiválasztási folyamat.

Az egyeztetést követően gyorsan és hatékonyan kereséseket futtatunk, melynek eredményeként munkatársaink megtalálják azokat az IT szakembereket, akik alkalmasak lehetnek a pozíció betöltésére. Ezt követően interjúkat szervezünk a legígéretesebb jelöltekkel, hogy jobban megismerjük őket és meggyőződjünk alkalmasságukról.

Az interjúk során kérdéseket teszünk fel a jelölteknek, hogy feltérképezhessük a jelölt korábbi szakmai életútját, főbb érdeklődési területeit, és azt, hogy illik-e az adott vállalathoz. Amennyiben a jelölt megfelelőnek tűnik a pozíció betöltésére, továbbítjuk megrendelőnk részére a jelölt önéletrajzát és az interjút követően készített jellemzést, melyet IT munkaerő-közvetítéssel foglalkozó kollégánk az interjú alapján ír.

Vállalat oldali interjú szervezésében igény esetén támogatjuk ügyfelünket és gondoskodunk arról, hogy a jelölt felé minden esetben megtörténjen a visszajelzés a kiválasztási folyamat aktuális állapotáról. 


Segítünk megtalálni a megfelelő IT szakembert!

Ajánlatkérés

HA IT FEJVADÁSZ CÉGRE VAN SZÜKSÉGED


Milyen előnyöket nyújthat az IT munkaerő-közvetítés a vállalat számára?

Az IT munkaerő-közvetítés szolgáltatása számos előnyt biztosít a vállalatoknak.

1. Hatékony munkaerő-kiválasztás

Az elsődleges előnye a hatékony munkaerő-kiválasztás. Az IT munkaerő-közvetítő szolgáltatók segítségével a vállalatok gyorsan és hatékonyan megtalálhatják a megfelelő jelölteket az informatikai pozíciókra.

Ezáltal a vállalatok időt és erőforrásokat takaríthatnak meg, amelyeket más fontos tevékenységekre fordíthatnak. Az IT szakemberek gyors megtalálása hozzájárulhat a projektek hatékonyabb végrehajtásához és a vállalati eredményesség növeléséhez.

2. IT specializáció

Az IT munkaerő-közvetítés további előnye, hogy segít megtalálni a megfelelő jelölteket a vállalat specifikus igényeire. Az IT munkaerő-piac gyorsan változik, és a vállalatoknak nehéz lépést tartani az új technológiákkal és trendekkel. Az IT munkaerő-közvetítő szolgáltatók azonban naprakészek a piacon és képesek az aktuális igényekre reagálni.

3. Passzív senior szakemberek elérése

Az IT munkaerő-közvetítés révén a vállalatok a legjobb és legtapasztaltabb, de passzív IT szakembereket is megszerezhetik. Passzívnak nevezzük azokat az IT szakembereket, akik nem keresnek állást, de egy olyan álláslehetőségre, amely speciálisan az ő tudásukkal elvégezhető, nyitottak lehetnek. Az IT szektorban a verseny a tehetséges szakemberekért nagyon erős, és ezért fontos, hogy ezek, az állás nem kereső szakemberek is megtalálhatóak legyenek.


Mi a különbség az IT munkaerő-közvetítés és a toborzási szolgáltatások között?

Az IT munkaerő-közvetítés és a toborzási szolgáltatások közötti különbség az, hogy az IT munkaerő-közvetítés fókuszáltabb és célzottabb a szakmai jelöltekre. Míg a toborzási szolgáltatások általában általánosabbak és szélesebb körben keresnek munkaerőt, a közvetítés az informatikai területre specializálódik és az ezen a területen tapasztalt szakembereket segíti megtalálni.


Hogyan válassz ki megbízható IT munkaerő-közvetítő szolgáltatót?

Az IT munkaerő-közvetítés során fontos szerepet játszik a megfelelő szolgáltató kiválasztása. Ahhoz, hogy sikeresen megtaláld a legjobb IT szakembereket, érdemes figyelmet fordítanod a megbízhatóságra, referenciákra, tapasztalatra és iparági specializációra (IT). A megbízható szolgáltató olyan vállalkozás, amely magabiztosan és hatékonyan végzi a munkaerő-közvetítési feladatokat, és komoly tapasztalattal rendelkezik az IT munkaerő-piac terén.

Amikor kiválasztod a szolgáltatót, érdemes megtekintened a referenciákat és az ügyfelektől érkező visszajelzéseket. 

Az IT munkaerő-közvetítő szolgáltató kiválasztásának szempontjai:

 1. 1
  Tapasztalat: Olyan szolgáltatót keress, amely hosszú évek óta jelen van az IT munkaerő-piacon, és komoly tapasztalatokkal rendelkezik a területen.
 2. 2
  Referenciák: Figyelj oda a szolgáltató referenciaügyfeleire. Keress olyan céget, amelynek kellő számú ügyfele volt, vizsgáld meg, hogy konkrétan milyen ügyfeleknek dolgoztak.
 3. 3
  Szakértelem: Fontos, hogy a szolgáltató rendelkezzen az IT területén aktív és mély ismerettel és szakértői tudással. Csak így lesz képes megbízhatóan és hatékonyan segíteni a megfelelő szakemberek megtalálását.
 4. 4
  Kiterjedt kapcsolatrendszer: Egy jó IT munkaerő-közvetítő szolgáltató kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik a munkaerő-piacon. Ezáltal jobb esélye van megtalálni a legjobb jelölteket.
 5. 5
  Profizmus: Válassz olyan szolgáltatót, amely magas szintű szakmai tudással, profizmussal és az etikai normák betartásával kezeli a munkaerő-közvetítést.
 6. 6
  Részletes stratégia: Kérd meg a szolgáltatót, hogy mutassa be a munkaerő-közvetítési stratégiáját. Legyen világos, hogyan fogják megtalálni és kiválasztani a megfelelő szakembereket vállalatod számára.

IT munkaerő-közvetítés - Bluebird

Mennyibe kerül az IT munkaerő-közvetítési szolgáltatás igénybevétele?

Az IT munkaerő-közvetítési szolgáltatás költsége több tényezőtől függ, például a megrendelő igényeitől, a pozíciók számától vagy akár a konkrét munkakörtől. Kérd sikerdíjas ajánlatunkat, amely tartalmazza a munkaerő-közvetítés minden költséget!


Hogyan kapcsolatba léphetünk velünk?

Ha további kérdéseid vannak az IT munkaerő-közvetítéssel kapcsolatban, vagy szeretnéd igénybe venni szolgáltatásainkat, fordulj hozzánk bizalommal központi telefonszámunkon, írj emailt számunkra a sales@bluebird.hu emailcímre, vagy küldj ajánlatkérést számunkra.


Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedInen és Facebookon is!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!