Data Architect Állás

Megjelenés dátuma: 2024. július 18.

Kövess minket!


Azonosító: 12651 Helyszín: Budapest Feladat: Architekt feladatok

Partnerünk csapatába keresünk Data Architect pozícióba új kollégát. Partnerünk egy globális vállalat, aki energia, olaj és gáz üzletágban van jelen a piacon.

Feladatok

 • A CDODataArchitect támogatja a CentralDataOffice általános küldetését és adatstratégiáját, miközben olyan adatmegoldásokat tervez, amelyek megfelelnek a kulcsfontosságú ellátási lánc kezdeményezéseknek. E célok elérése érdekében az adatarchitektnek elemeznie kell a jelenlegi adatarchitektúrákat, meg kell alkotnia a kívánt jövőbeli adatarchitektúrákat, és azonosítania kell a jövőbeli állapot eléréséhez szükséges hiányosságok megszüntetéséhez szükséges tevékenységeket. E tevékenységek/eredmények néhány példája a következő
 • A koncepcionális és logikai adatmodellek fejlesztésének támogatása
 • Együttműködés az adatkezelési csapatokkal az üzleti glosszáriumok, adatszótárak és adatkatalógusok létrehozásának és karbantartásának biztosítása érdekében.
 • Az adatkezelésre vonatkozó megközelítések és elvek előmozdítása (beleértve a törzsadatokat/referenciadatokat és a kulcsfontosságú adattartományok azonosítását, az adatkezelési keretrendszert stb.)
 • A szállított megoldások adatarchitektúrájának biztosítása a megfelelő biztonság/hozzáférés, megőrzés és osztályozás támogatásával.

Előnyben részesített tapasztalatok

 • A nagy adattárolási technológiák megértése (DataLakes,DataWarehouse,DataHubs stb.)
 • Erős adat-, elemzési, rendszer- és eszközismeret Az SAP adatbázis-technológiák (ERP, HANA stb.) és a kapcsolódó adatkivonási eszközök jó ismerete.
 • Tapasztalat az MDM eszközökkel, mint például az MDG és a katalóguseszközökkel, mint például a Collibra.
 • XML, JSON, Python ismerete az API-koncepciók és az integrációs architektúra megértése.
 • A TOGAF keretrendszer és a DAMA DMBoK v.2 ismerete
 • Erős interperszonális és kommunikációs készségek, amelyekkel képes hatékonyan együttműködni a nagy és sokszínű felhasználói közösséggel.

Jelentkezés CV feltöltéssel

Önéletrajzok *
(magyar és/vagy angol)
MEGENGEDETT FÁJLOK: DOC, DOCX, PDF, RTF.
MAXIMUM 2 FÁJL (MAXIMUM 10 MB FÁJLONKÉNT).

Húzd ide a fájlokat
vagy

Ezt mondják azok az IT szakemberek, akik már dolgoztak velünk

Kalácska Róbert

"Elképesztően könnyed volt Szárics Diánával a közös munka. A felvételi folyamat közben folyamatosan tájékoztatott a történésekről, és sokat köszönöhetek a tapasztalatából fakadó tanácsainak is, így az interjúkon kívül más miatt nem kellett izgulnom. Emellett örülök, hogy egy ilyen kedves embert ismerhettem meg a recruiter mögött."

Kalácska Róbert

Frontend fejlesztő

Lányi Sebestyén

"Bátran ajánlom a Bluebird csapatát mindazoknak, akik IT területen keresnek állást. Ami különösen tetszett, hogy nagyon lelkiismeretesen bemutatják az ajánlott/megpályázott pozíciót, az interjúk között is tartottuk a kapcsolatot, sőt a sikeres elhelyezkedésem után is érdeklődtek, hogyan érzem magam az új helyemen. Profi csapat!"

Lányi Sebestyén

Alkalmazás üzemeltető

Success message!
Warning message!
Error message!