Continental Esettanulmány – IT Fejvadászat

Continental - A Vállalat és Tevékenysége

A Continental egy német multinacionális vállalat, amely elsősorban az autóiparban tevékenykedik, különféle autóalkatrészeket és elektronikus berendezéseket gyárt. Tevékenységi köre az autóipari elektronikától a gumiabroncsokig terjed, és az autonóm vezetési technológiák fejlesztésében is élen jár. A vállalat jelentős hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, különösen az elektromobilitás és a csatlakoztatott mobilitási megoldások területén.

Continental Esettanulmány - Bluebird - IT Fejvadászat

Bluebird - IT Fejvadászat & Szoftverfejlesztés

A Bluebird egy magyarországi székhelyű IT fejvadász és szoftverfejlesztő cég, amely a technológiai és informatikai szektorban működő vállalatok számára nyújt toborzási, kiválasztási és szoftverfejlesztési szolgáltatásokat. A vállalat különös hangsúlyt fektet az IT szakemberek szakmai hátterének és személyiségének alapos értékelésére, biztosítva, hogy a jelöltek ne csak a technológiai követelményeknek feleljenek meg, hanem a vállalati kultúrába is illeszkedjenek.

Continental Esettanulmány - Bluebird - IT Fejvadászat

A feladat

A Continental az IT csapatának bővítését tűzte ki célul, melynek fő fókusza a beágyozott fejlesztői csapat bővítése volt. nehézségként merült fel, hogy adott idő alatt számos tapasztalt szakemberrel kellett bővíteni a részleget. Ehhez külső segítség bevonása vált indokolttá, melynek érdekében a Continental és a Bluebird szerződést kötött IT munkaerő-közvetítés tevékenység vonatkozásában.


Az együttműködés lépései

Az együttműködés a kezdetektől rendkívül gördülékenyen történt, az alábbiak szerint:

 1. 1
  A Continental igényeinek felmérése: Egyeztetésre kerültek azok a nyitott IT pozíciók, melyek betöltésében a Continental számított a Bluebird IT munkaerő-közvetítő csapatára. Ezek (a teljesség igény nélkül) az alábbiak voltak: AI DevOps Engineer, Algorithm Developer, CUDA/OpenCL Engineer, Lead Hardware Engineer, Lead System Engineer, Senior Embedded Software Engineer, Software Test Engineer, és Test Automation Engineer.
 2. 2
  Nyitott pozíciók részletes egyeztetése: Megtörtént minden egyes pozíció tételes átnézése. Ennek keretében a Continental és a Bluebird szakértői megvizsgálták munkakörönként az új szakemberek által elvégzendő feladatokat, továbbá azokat az technológiai és készségekre vonatkozó elvárásokat, melyek a Continental számára fontosak voltak.
 3. 3
  A toborzási folyamat: A Continental és a Bluebird szakemberei egyeztették a keresés folyamatát, a Bluebird bemutatta saját metodológiáját és eszközeit. Kiemelésre került a jelöltek értékelésének folyamata, beleértve a műszaki életút felmérését, munkahelyi kultúrához való illeszkedés értékelését és a releváns soft skillek azonosítását.
 4. 4
  Keresés, interjúk: A Bluebird az egyeztetett szempontok alapján elkezdte a szakmailag releváns jelöltek felkutatását. Ehhez saját adatbázisát (mely a korábbi bejelentkezőket tartalmazza), a LinkedIn-t, a Profession-t és egyéb csatornákat használt. A keresésben a Bluebird részéről senior IT recruiter szakemberek és IT sourcer szakemberek vettek részt. A keresés során a profilnak megfelelő IT szakembereket a Bluebird interjúztatta, a jelöltekről jellemzést készített a Continental szakemberei számára. A Continental lefolytatta az interjúkat a számára megfelelő jelöltekkel.
 5. 5
  Ajánlattétel: A Continental ajánlatot adott azoknak a jelölteknek, akik szakmailag és emberileg is passzoltak a feladatokhoz és a saját belső csapathoz. Az ajánlattételt a Bluebird aktívan támogatta.

Elért eredmények

A Continental 20 olyan IT szakembert vett fel saját állományába, akik felkutatását, interjúztatását a Bluebird csapata végezte el. A szakemberek között vezető beosztású IT szakemberek és senior szoftverfejlesztők egyaránt megtalálhatóak. Mindegyikükről elmondható, hogy szakmailag komoly tudással és múlttal rendelkeznek és a Continental üzleti sikereihez nagy hozzáadott értéket adnak.


Bluebird csapat: akik részt vettek a Continental projekbenSuccess message!
Warning message!
Error message!