HOLD alapkezelő weboldalak fejlesztése, blog migrálása

HOLD logo
HOLD terület
HOLD kategória
HOLD technológia

Az esettanulmányról

Hogyan segítettük a HOLD Alapkezelő terjedelmes weboldalait új, optimális technikai alapokra helyezni, és hogyan alapoztuk meg oldalak gyors és ügyfélbarát működését? Milyen eredményeket értünk el? Az alábbiakban kiderül, miként járult hozzá a Bluebird szakértelme a HOLD Alapkezelő oldalainak sikeréhez.

Ügyfelünk

Az 1994-ben alapított HOLD Alapkezelő Magyarország legnagyobb független alapkezelője. Kiemelkedő helyet foglal el az itthoni befektetési szolgáltatások piacán, egyike a legtöbbet díjazott vagyon- és alapkezelő társaságoknak. Jelenleg több mint 510 milliárd forintnyi vagyon kezeléséért felelősek.

A kihívás

A HOLD arra kért fel minket, hogy három tartalomgazdag weboldalát új technikai alapokra helyezzük: a hold.hu-t, az alapforgalmazo.hu-t és a holdassetmanagement.com-ot. A cél az volt, hogy mind az ügyfelek, mind pedig a munkatársak egy stabil és megbízható platformon végezhessék feladataikat, melyeken a klasszikus és üzleti tartalmak karbantartása jelentősen egyszerűbb, mint az azt megelőző webes megoldásnál volt. A feladat komplexitása a kiemelkedő volumenben rejlett: a weboldalak tartalma együttesen meghaladta a 10.000-es oldalszámot. Az ekkora mennyiség melletti korszerűsítéshez már a Bluebird több évtizedes tapasztalatára volt szükség.

Mindezek mellett minket bíztak meg a HOLD blogszekciójának, az alapblog.hu oldal teljes tartalmának migrálásával is.

A megoldás

Új weboldalak készítése: WordPress, fejlesztés, új struktúra és design 

A korábbi architektúra kivitelezése Node.Js frontenddel történt mindkét magyar és az angol oldalnál egyaránt, valamint a CMS funkciókat ellátó admin oldalnál is. Mind a 4 korábbi oldal egy Node.Js technológiával kivitelezett backend megoldásra épült, mely egy MySQL adatbázissal és egy file szerverrel volt további összeköttetésben.

HOLD Alapkezelő - weboldal készítés - Bluebird

Az oldalak WordPress rendszerre való áthelyezését jelentős tervezés előzte meg a megfelelő biztonsági és technológiai színvonal elérése érdekében.

A létrehozandó oldalak technikai, formai és designigényeinek kidolgozását követően a fejlesztőcsapat elvégezte az oldalak alapvető fejlesztési feladatait, kialakította a szükséges struktúrát és designt, valamint előkészítette a weboldalakat a további finomhangolásokra. Annak érdekében, hogy a weboldalak bármely eszközről optimálisan elérhetők legyenek, csapatunk természetesen reszponzív webdesignt készített. Mindez elengedhetetlen eszköz a magasabb konverzió és keresőoptimalizálás érdekében is.

A technológiai átültetés mellett célul tűztük ki a weboldalak látogatottságának és konverziójának dinamikus növelését, amelyhez komplex szerkezeti és technológiai változtatásokat kellett eszközölnünk. Az optimális működés eléréséhez kulcsfontosságú feladatunk volt a menüstruktúra átalakítása, a termékoldalak létrehozása, a további oldalak strukturális javítása és a weboldal keresőoptimalizálása (SEO) is. Ezek a változtatások jelentős mértékben járulnak hozzá a weboldalak sikeréhez.

HOLD főoldal

HOLD főoldal

https://hold.hu/

HOLDBLOG nyitókép

HOLDBLOG nyitókép

https://hold.hu/holdblog/

A létrehozandó oldalak technikai, formai és design igényeinek kidolgozását követően a fejlesztő csapat elvégezte az oldalak alapvető fejlesztési feladatait, kialakította a szükséges struktúrát és designt, valamint előkészítette a weboldalakat a további finomításokra. 

Természetes elvárásként merült fel a reszponzív web design kivitelezése, a különböző eszközökről való kényelmes használathoz. Mindez elengedhetetlen eszköz is a magasabb konverzió és keresőoptimalizálás érdekében.

Weboldal betöltési sebességének optimalizálása

A strukturális kivitelezést követő egyik legjelentősebb feladat a weboldal betöltési sebességének optimalizálása volt különböző platformokra. Ennek mérésére a PageSpeed Insights eszközt használtuk, melynek eredményeire a megrendelő meghatározta a minimális értékeket.

A megfelelő oldalsebesség elérése nemcsak a felhasználói élményt érinti jelentősen, hanem a weboldal SEO értékelésében is fontos tényező.

A megfelelő optimalizáláshoz megtörtént a cache és CSS pluginok telepítése és a megfelelő konfigurálás. További finomhangolásokat végeztünk, mint a képek méretének optimalizálása és megjelenítésének beállítása.

HOLD Alapkezelő - weblap készítés - Bluebird

Az eredmény

  • sikeresen új technikai alapokra helyeztünk összesen több mint 10.000 oldalnyi webes tartalmat – a nagy és komplex technikai feladatok sem rémítenek meg minket
  • jelentősen csökkentettük a weboldalak betöltési sebességét (cache, CSS pluginok telepítése, konfigurálás)
  • SEO szakértelmünk alkalmazásával megalapoztuk az oldalak jó teljesítményét a keresőkben, amely előfeltétele a magas látogatottságnak

Felhasznált technológiák, eszközök

Javascript - Bluebird
Backend technológiák - PHP
MySQL-icon
Thrive theme builder
Thrive Architect icon

Összefoglalás

Melyik Bluebird szolgáltatást vette igénybe a HOLD?

Ügyfelünk, a HOLD Alapkezelő Zrt. a weboldal élesítését követően továbbra is napi kapcsolatban áll vállalatunkkal, hogy a jelentkező fejlesztési igényeknek eleget tehessünk, és ezzel hozzájárulhassunk további üzleti sikereihez is.

Milyen esetben ajánljuk neked hasonló szolgáltatásainkat?

  • Ha webes tartalmaid költöztetésére van szükséged – akár több ezres, tízezres oldalszámok esetén is!
  • Ha megbízhatóbbá és könnyebben kezelhetővé szeretnéd tenni weboldaladat.
  • Ha szeretnéd, ha oldalad a lehető leggyorsabb teljesítményt nyújtaná.

Szoftverfejlesztés

Ajánlatkérés

Success message!
Warning message!
Error message!