Állásinterjú tippek a Bluebird-től

Réfi Balázs
2024. május 28.

Állásinterjú tippek, hogy sikeres legyen a személyes állásinterjút. Mi az a 8 legfontosabb dolog, amire figyelned kell? Mutatjuk!

More...

Manapság már elég ritkák a személyes állásinterjúk. Az első körös intejúk nagyrésze online történik, a tesztek szintén online mennek, és többnyire csak az utolsó körben szoktak személyes interjút tartani a cégek. Ha viszont eljön a személyes interjú, akkor fontos, hogy fókuszált és felkészült legyél. Ebben próbál segíséget nyújtani ez a rövid blogposzt. Célunk az, hogy az alábbi állásinterjú tippek segítségével felkészültebben érkezz az interjúra.

Sok sikert kívánok!


8 tipp, hogy sikeres legyen a személyes állásinterjúd

1. állásinterjú tipp: Felkészülés a cégből

Nézz át minden lehetséges információs csatornát: a vállalat weboldalát, a közösségi médiát, a szakmai blogokat, a megjelentett közleményeket! Tudj meg minél többet a leendő munkáltatódról!

2. állásinterjú tipp: Felkészülés a pozícióból

Készülj fel a pozícióleírásból! Alapvető elvárás a jelöltekkel kapcsolatban, hogy ismerjék azt a pozíciót, amire jelentkeztek. Ha nem készültél fel rendesen, akkor azzal azt mutatod: az állás sem érdekel igazán.

3. állásinterjú tipp: Időpont

Az európai megbeszélés szokások teljesen egyértelműek mindenki számára: ne késs, de ne is gyere előbb! Akkorra érkezz, amikorra megbeszéltétek a találkozót!

4. állásinterjú tipp: Megjelenés

Figyelj arra, hogy ápolt legyél, és a céghez illő ruhában jelenj meg! Kerüld a végleteket, ne szörfnadrágban ess be a tengerről jövet és ne is az esküvői öltönyödben menj állásinterjúra!

5. állásinterjú tipp: Saját CV ismerete

Készülj fel saját önéletrajzodból! Ha 1-2 évente munkahelyet váltasz, vagy ha már 1 éve munkát keresel, akkor biztos lehetsz benne, hogy kérdést kapsz ezekkel kapcsolatban. 

6. állásinterjú tipp: Közösségi média

Akár viccesnek vagy éppen nagyon komolynak szánt és közzétett tartalmaid előnytelen színben is feltüntethetnek téged. Töröld ezeket, vagy vállald fel őket! 

7. állásinterjú tipp: Válaszok önmagadnak

Miután összeszedted a legfontosabb és az állásinterjú során várhatóan előkerülő kérdéseket és azokra végiggondoltad a lehetséges válaszaid, mondd ki magadnak vagy magadban!

8. állásinterjú tipp: Felkészülés kérdésekkel

Kérdezz! Ez azt mutatja, hogy felkészültél és ismered a céget. A HR kifejezetten elvárja, hogy kérdezz, mert ez utal a szándékod és az elköteleződésed komolyságára.


Ha tetszettek a fenti tippek, akkor olvasd el a sikeres állásinterjú alapszabályairól és a várható állásinterjú kérdésekről szóló cikkeinket is! Jelentkezz állásajánlatainkra és töltsd fel CV-det!

Ha a blogbejegyzéseinkről mindig elsőként akarsz értesülni, kövess minket LinkedInen és Facebookon is!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!