A koronavírus margójára – Réfi Balázs, Bluebird CEO gondolatai

Réfi Balázs
2020. március 14.

Munka a koronavírus idején, avagy miért működhet a home office a Bluebirdben pandémia idején is? Felelős munkavégzés otthonról.

More...

Az elmúlt években a cégek nagy többsége előszeretettel tűzte zászlajára az employer branding és a társadalmi szerepvállalás hívószavakat. Azonban most van itt a pillanat, hogy munkavállalóinknak megmutassuk, ezek nálunk nem pusztán frázisok. Szerencsések vagyunk, mert elmondhatjuk, hogy cégünk stabil lábakon áll és a koronavírus okozta gazdasági válságot is túl fogja élni. Azt, hogy a Bluebird ma itt tart, a dolgozóinak köszönheti: az ő mindennapos erőfeszítéseiknek, szaktudásuknak, lelkesedésüknek, szorgalmuknak. Nem kérdés, hogy számíthatnak az előttünk álló nehéz időszakban a vállalatra.

Bluebird Réfi Balázs


Mikor a vírus felütötte a fejét Európában, sok más céghez hasonlóan mi is elkészítettük a pandémiás tervünket, amelyet a veszélyhelyzet állapotának változásával párhuzamosan folyamatosan aktualizálunk. Ennek első lépéseként a Bluebirdben az alábbiakat tettük meg:

  1. Korábban az irodában kézfertőtlenítőket helyeztünk el és buzdítottuk a kollégáinkat, hogy használják is.
  2. Az ügyféltalálkozókat áttettük online vagy telefonos módra.
  3. Március 11-től home office-t rendeltünk el. Ezt az állapotot fenntartjuk addig, amíg szükséges.

Mit gondolok az elmúlt pár nap otthoni munkavégzéséről?

Ugyanolyan hatékonyan működik a Bluebird, mintha mindenki bejárna dolgozni. A jelenlegi helyzetben ez a legtöbb, amit tehetünk a munkavállalóink egészségi és anyagi érdekében. Nem akarjuk kitenni őket a tömegközlekedés és a zárt irodaház okozta veszélyforrásnak. Természetesen nem zárkózunk el attól sem, hogy amennyiben úgy hozza a helyzet, lehetőségeinkhez mérten más formában is segítsük az esetleg majd segítségre szoruló kollégáinkat.

Mit várunk el mi a dolgozóinktól?

Azt, hogy maradjanak otthon.

A jelenlegi olasz adatok alapján az elhalálozottak 22%-a korábban teljesen egészséges volt. A koronavírus tekintetében nem kifejezetten a fiatalok a veszélyeztettettek (vagyis, a mi dolgozóink korukból kifolyólag egyáltalán nem azok), ugyanakkor a vírust hordozhatják. A vírust továbbadhatják időseknek, betegeknek. Óriási most az egyéni felelősségvállalás súlya (is).

Hiszen honnan tudhatnánk, hogy az edzőteremben előttünk futópadozónak a nővére esetleg nem rákbeteg? Vagy a buszon mellettünk ülő 40 éves anyuka erős asztmában szenvedő-e? Vagy a parkban körülöttünk játszó 10 éves gyermek nem transzplantált-e?

Csak együtt tudjuk megállítani ezt a vírust.

Maradjunk szépen otthon.


Remote IT állást állásajánlataink között találsz.


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!