A Bluebird új vezetővel erősít az informatikai piacon

Bluebird
2019. június 11.

Lakovics Nándor a Bluebird IT Contracting és IT Solutions területéért felelős új vezetője. IT tapasztalata meghaladja a 20 évet.

More...

Új vezető a Bluebirdnél

A mai naptól Lakovich Nándor tölti be a Bluebird International Zrt. (továbbiakban Bluebird) IT Solutions üzletág igazgatói posztját. A lépéssel a Bluebird tovább erősíti szerepvállalását az IT piacon.

„A Bluebird IT Contracting szolgáltatásai révén jelenleg közel 2000 szakképzett IT szabadúszóval tartjuk a közvetlen kapcsolatot, akik óra- vagy napidíjas konstrukciókban dolgoznak. Az elmúlt években több mint 800 000 órányi IT projektmunkát végeztünk el freelancereink által. IT Solutions üzletágunk a Contracting szolgáltatásunk kibővítése egy új tevékenységgel, az IT projektek fix díjon történő elvégzésével.

A mindennapokban ez azt jelenti, hogy nemcsak IT szakembert tudunk adni a projektfeladatok ellátásához, de képesek leszünk az adott IT feladatot teljes egészében házon belül elvégezni. Legyen szó egyedi fejlesztésű szoftver elkészítéséről, vagy agilis keretben zajló iteratív termékfejlesztésről.

Az említett bővítéssel a jövőben ügyfeleink informatikai igényeit óradíjas, napidíjas és fix díjas szerződés alapján is ellátjuk.” – nyilatkozta Réfi Balázs, a Bluebird vezérigazgatója.

„A Bluebird Contracting terület megrendelés állománya olyan biztos alapot jelent, melyre érdemes volt új üzleti célt is megfogalmazni. Ez az új cél a fix díjas egyedi alkalmazásfejlesztés kiépítése. IT Contracting szolgáltatásunk a jövőben az IT Solutions üzletágunk részeként fog működni, immár Nándor irányítása mellett, aki közel 20 éve dolgozik informatikai területen.” – tette hozzá.

Bluebird Lakovich Nándor Head of IT Contracting and IT Solutions


Lakovich Nándor

Pályáját 1999-ben szoftverfejlesztőként kezdte. Az elmúlt 20 évben több, mint 30 nemzetközi és hazai IT projektet menedzselt olyan cégeknél, mint a EuroMACC, a Bull Magyarország és a Sonrisa. „IT projektvezetőként a megfelelő kompetenciával bíró informatikai szakembert tekintem a sikeres IT megoldás vagy projekt kulcsának. A jól kiválasztott projektmenedzsment módszertan vagy a jogilag helyes szerződés éppúgy nélkülözhetetlen, de számomra mégis az adott csapat adja az IT megoldások valódi minőségi garanciáját.” – nyilatkozta Lakovich.

Az informatikai szektor köztudottan szakemberhiánnyal küzd. Az IVSZ becslése szerint körülbelül 30-40 ezer informatikus tudna azonnal munkába állni, akik átlagosan két hét alatt tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az informatikai piacon egyre több a freelancer. Ez a forma rugalmasabb kereteket és általában magasabb jövedelmet eredményez.

A jelenlegi piaci környezetre a Bluebird egy új üzletág felépítésével reagál. Így ügyfélköre IT projekt igényeit legfőbb versenyelőnyére építve tudja teljesíteni. Ez pedig nem más, mint az állandó mozgásban lévő munkaerőpiac ismerete és az ideális szakemberi kompetencia gyors felkutatása.

 

Ha csatlakozni akarsz projektjeinkhez, nézz rá aktuális IT projektjeinkre

Ismerd meg a Bluebird egy másik vezetőjét is!


Ehhez kapcsolódó témák

Success message!
Warning message!
Error message!